Restaurant Niven is vernoemd naar chef-kok Niven Kunz, die op zijn zeventiende Jonnie Boer vroeg of hij een weekje stage mocht komen lopen. Inmiddels kookt hij in zijn eigen sterrenrestaurant. De bediening is vriendelijk, maar kan nog wel wat bijleren. De heerlijke gerechten doen je dit echter in een oogwenk vergeten. Niven blinkt zodanig uit in de bereiding van groenten, dat zelfs de verstokte carnivoor denkt: ‘’wat moet dat vlees eigenlijk op mijn bord”?
Vorige week bij Niven in Rijswijk gegeten en het bezoek was helaas teleurstellend.
De amuses en de Boekweitsalade waren goed, echter, de gangen die volgden waren van mindere kwaliteit. Het eten werd bijv. lauw opgediend, niet verfijnd en een gang zorgde ervoor dat je met een blauwe gloed op de tanden het bezoek moest voorzetten. Het dessert bestond uit heerlijke pudding echter met een droge donut en droge chocoladecake. Bediening moet ook nog het een en ander leren, gemorst eten bleef de hele avond op tafel liggen.
Ik had persoonlijk meer verwacht van een restaurant met een ster.
Kortgeleden hier met zijn tweeen een vier-gangenmenu genoten.
En genoten hebben we.
Dit was echt een avond uit.
Iedere gang blonk uit wat betreft smaken,cuissons en presentatie.
Een goede wijnkeuze maakte dit geheel af.
Werkelijk ik begrijp niet dat Niven niet in de top 100 van lekker staat en diverse andere zaken in de regio wel.
Maar Michelin die er echt verstand van heeft ,kan dit restaurant wel op zijn juiste waarde schatten en beloont dit zeer terecht met een Ster.
Wij hopen nog vaak terug te komen .
Enige tijd geleden hier met een grote groep gegeten. Bij binnenkomst werd al meteen duidelijk dat men hier serieus bezig is met hun vak. Strakke bedrijfskleding met een hippe twist, ontvangst zoals het hoort. Snel, kort duidelijk.
We werden vakkundig naar onze tafel gedirigeerd, stoelen uitgetrokken en aangeschoven. en toen kon het feest beginnen. 14 gangen proeverij Niven. Het ene gerecht was nog beter dan het andere. Klein puntje van kritiek op de amuse, wisten niet goed hoe we het moesten eten.
Hert met zwarte vijg was absoluut een sensatie. Tempo zat er goed in, alle smaken waren precies goed, borden waren keurig opgemaakt. Onze franse tafelgenoten hadden niets dan lof voor onze Niven Kunz(tenaar). Geweldig wat deze jongeman en zijn team ons aangeboden heeft.
Absoluut aan te raden voor grote groepen en bedrijven, hier verstaat met hun vak.
Afgelopen week bij Niven gegeten en niets dan hulde. het proefmenu genomen met een groep van 21 mensen en alles klopte, mooie opmaak, mooie smaken goede bediening ( het team staat nu als een huis) gerechten als Hert met zwarte vij en Oester met Foie en champagnegratiné waren echt heel goed.
Al vaker bij Niven gegeten en ik moet zeggen dat ik nog nooit teleurgesteld ben geweest, maar de kleine veranderingen die zijn doorgevoerd zijn echt een extr plus