In dit restaurant aten wij op vrijdagnamiddag 17 september met drie personen. Een bekend adres, waar ik al in mijn jeugd regelmatig, na een stevige boswandeling een pannenkoek at. We besloten nu hetzelfde te doen. Het was er niet druk. Normaal zit de zaak altijd geheel vol. En er zijn veel zalen en tafels, dus dan is het er een bijenkorf. Nu werden we snel bediend. Door steeds wisselend personeel. Drie personen hebben we aan onze tafel gehad. De eerste nam de bestelling op, of zou de menukaart brengen. En vergat dat dan. Haalde ik die zelf maar. We bestelden een pannenkoek naturel, met suiker en stroop. En een bord frites met een frikadel en appelmoes. De pannenkoeken waren goudkleurig, zeker niet aangebrand. Een tikje flauw van smaak, en een beetje melig. Maar voor de prijs van net geen 5 euro acceptabel. Poedersuiker en stroop op tafel. De frites waren prima, niet te zout. Frikadel ok, en het schaaltje appelmoes ook. Bij de bestelling vraag ik nadrukkelijk om de mayonaise weg te laten. Maar wat gebeurt: een klein schaaltje mayonaise staat gewoon op het bordje. Goed luisteren, personeel! De toetjes waren lekker. De serveerster dacht mee, en bracht in plaats van een joekel van een vanille-ijsje met slagroom voor de kleine jongen, een raket met snoepjes. Prima. Het trio van chocolade was wat het was: chocolade, gezellig opgemaakt met chocoladestroopsliertjes op het bordje.
xxxx
Vriendelijk personeel. En we hebben er veel gezien. De een loopt geroutineerd door de zaak, heeft een eigen humor, is vlot van opnemen, maar is in de afwerking slordig. Vergeet nog wel eens iets. De andere is vriendelijk, maar bedient compleet. Neemt de bestelling op, en brengt die vlot.
xxxx
Historisch pand. Staat vol met oude koffiemolens, gezellige, Oudhollandse inrichting, passend bij wat het is: een pannenkoekenrestaurant voor de hele familie. Al heel lang. Uitgebreid, met verschillende zalen, ook voor familiebijeenkomsten. Een ruim terras, waar het in de zomer heerlijk toeven is. Een gang waar allerlei kinderattracties staan, en een speeltuin buiten. De kleintjes hoeven zich er niet te vervelen.
xxxx
Vooral groot. Van dik hout zaagt men planken. Roodgeblokte tafelkleedjesstijl. Vooral voor pannenkoeken. Ook een ander kaart, maar daar kom je eigenlijk niet voor, en niet daar. Na een boswandeling is het er heerlijk zitten, vooral op het buitenterras natuurlijk. Groot parkeerterrein, inmiddels opnieuw ingericht en verhard. |