1 2 ouder »

Proeveranoniem Proeveranoniem 18 april 2012

Onbeschoft personeel die je (als je het ergens niet mee eens bent) schandelig behandelen maar wel zelf zonder overleg extra kosten in rekening brengen. Eten ook niet om over een huis te schrijven (er zijn betere tentjes op de Zuidas te vinden) Absoluut geen aanrader dus!

kritischeproever kritischeproever 22 februari 2012

Onlangs bij K&K in Amsterdam (Zuidas) geluncht. Voor een lunchrestaurant hebben ze hier maar een zeer beperkte kaart. Er stonden hoogstens rond de 15 gerechten op, inclusief voorgerechten. De kaart verplicht je om een volledige (avond)maaltijd tot je te nemen, wat voor een lunch in een kantorendistrict te veel is.
De afterlunchdip was kortom gigantisch!
Het was fijn geweest als er ook keuze was voor luxe broodjes, salades of soepen. Want ook de prijzen zijn diner-waardig. Verder valt de bediening nogal tegen, er wordt niet tot zeer slecht op de tafels gelet, waardoor je soms langs moet wachten tot je contact hebt met het personeel. Ook moesten we lang wachten tot we een menu kregen, terwijl er op dat moment toch nog maar weinig tafeltjes bezet waren.

CJDippel CJDippel 10 februari 2012

Vandaag heb ik met vrienden hier gegeten. De bediening was op zich vriendelijk, maar ongeorganiseerd. De ene ober had de bestelling nog niet gebracht of de volgende kwam een nieuwe bestelling opnemen. Het eten liet erg lang op zich wachten. Het voorgerecht (carpaccio) was goed. Mijn zeetong vond ik veels te vet. Het vlees (entrecote en eendenborst) van mijn tafelgenoten was goed. Het nagerecht (crème brulee) was koud. Ik weet niet of ik nog eens kom.

Snip Snip 31 januari 2012

Absoluut véél te duur voor wat dit restaurant pretendeert te zijn. Het ongevraagd een fles water à 5,75 serveren zijn echt té simpele truucjes om de omzet te spekken. Hierdoor vergaat de intentie je om terug te keren.

rmb rmb 18 december 2011

- rekening bestond voor 30% uit niet geconsumeerde zaken (niet uitgeserveerde rondes koffie en likeur, menu's werden berekend voor mensen die niet aanwezig waren)
- eten was waardeloos, en werd lauw tot koud geserveerd.

Janelle C Janelle C 7 november 2011

Middenin het zakendistrict van Amsterdam tussen de hoge kantoorgebouwen deze mooi ingerichte zaak. Het publiek heeft een hoog yup-gehalte. Dat zou misschien de erg scheve prijs/kwaliteit kunnen verklaren; iedereen ziet eruit alsof ze er op kosten van de baas zijn.
Koetjes & Kalfjes bedient zich van trucjes om de rekening lekker hoog te laten oplopen. Zodra je aan tafel gaat worden de flessen water die al op tafel staan opengedraaid en water ingeschonken. Mandjes brood (3 sneetjes bruin en 3 sneetjes wit met een bakje tapenade en aioli) worden ongevraagd op tafel neergezet en zodra een mandje leeg is, wordt er ongevraagd weer nieuwe (a 3,75)neergezet. Bij het bestellen van het hoofdgerecht wordt heel terloops gevraagd: "wilt u de gepofte aardappel of frietjes erbij?" Op de vraag of het erbij hoort, wordt bevestigend geknikt.
Als voorgerecht de carpaccio genomen; die was adequaat, maar zo'n kleine portie dat het in 3 happen op was en dat voor Euro 12,50.
Afgaande op de naam van de zaak zou je denken dat het vlees top zou zijn. Dat viel tegen: supertaai (hoe krijg je dat voor elkaar bij een entrecote?) en een bearnaisesaus met een vreemde zoetzure smaak. De brownie met een bolletje ijs was lekker van smaak maar superdroog; zonder het ijs zou de brownie vastklonteren in de keel. Meer zaken bedienen zich van trucjes om de rekening op te laten lopen, maar zo geniepig als bij Koetjes&Kalfjes zie je niet vaak (gelukkig). De 2 schaaltjes salade wat bij de hoofdgerechten ongevraagd is neergezet kostte bijna 10 euro. En inderdaad stonden de gepofte aardappel en frietjes op de rekening voor bijna 18 euro naast 15 euro voor het brood. En dat voor 6 personen.
Bij navraag bij de bediening werd beantwoord met de mededeling:"Frietjes en gepofte aardappel en salade hoort er toch ook gewoon bij, maar u moet deze gewoon apart afrekenen, hoor".
T'is maar dat je het weet...

Proever28049 Proever28049 27 januari 2011

Satehsaus met een smaak die laf en vreemdzoetig is, een hoopje zurige komkommer dat voor atjar door moet gaan, 'kippendijen' die meer de beet van ongare plofkip hebben en zo zwaar gemarineerd zijn in de knoflook dat er een raar smaakje overblijft, 2 ons carpaccio voor 16 euro 75 (!), een glaasje rode wijn van 4 euro 50 en een klein flesje cola voor 2 euro 85! Weet waar je eet, midden in Yuppenbankierswereld Zuidas, waar kennelijk iedereen op kosten van de baas eet en deze prijzen doodnormaal vindt. Prijs-kwaliteit is dus compleet zoek en dat is jammer, want verder is het een gemoedelijk en gezellig uitziend restaurant waar het goed toeven is (mits je niet het tafeltje direct onder de muzak-box krijgt) met correcte bediening.

iensje iensje 18 december 2010

Eten lekker, sfeer goed, maar bediening kan stukken beter. Bij voorgerecht vroeg ik naar een lepel, zodat mijn collega haar soep kon eten. Zag ik de serveerster weglopen en even later een andere tafel bedienen. Na herinnering werd er met een chagrijnig gezicht alsnog een lepel gehaald, de soep half afgekoeld. Bij hoofdgerecht had ik zelf een lepel nodig; wederom werd die pas gebracht nadat de serveerster afgeleid andere dingen aan het doen was en herinnerd moest worden.
Het personeel moet opgeleid worden in de etiquette van wijn schenken: een glas wordt niet gevuld vanuit twee verschillende flessen. Als de fles leeg is maar het glas nog niet helemaal vol, dan schenk je een volledig glas uit een nieuwe fles. Los hiervan, ook bij de wijn ging de serveerster eerst een andere tafel van wijn voorzien, voordat ze terug kwam om mijn glas verder aan te vullen.
Als nou 1 persoon slecht zou bedienen, zou ik denken bad hair day. Maar twee serveersters op de zelfde avond die identiek slecht presteren, dan is het voor mij klaar.

smaak en sfeer smaak en sfeer 16 augustus 2010

Prijs kwaliteit verhouding is een beetje zoek bij dit formulerestaurant. Het eten is wel aardig en als je direct uit je werk komt kan je hier snel wat eten maar ik zou er geen date mee naar toe nemen

Remy D Remy D 4 juli 2010

Ben hier twee keer geweest en vooral de laatste keer, afgelopen week viel me niet tegen. Het restaurant heeft een moderne, uitstraling en de bediening is vlot, behalve aan het einde van de avond toen hadden ze meer oog voor elkaar dan de gasten. Het eten was goed, een steak tartare vooraf met goede kwaliteit vlees. Als hoofd een flinke portie lamsrack met tuinbonen en een fris toetje na. Aanbevolen wijnen waren okay. De menukaart vond ik persoonlijk onduidelijk. Ze geven 2 keuzemenu's aan met een prijs erbij terwijl er aan het einde van de rit per gerecht afgerekend wordt. Je krijgt dan wel EUR 3 korting op je menu.

1 2 ouder »

Geef zelf je mening over Koetjes en Kalfjes