KeukenMediterraan
Lunch
Diner
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Proever78051 Proever78051 29 april 2012

Met volle verwachting naar het restaurant.
Lekker dicht bij de deur en ik was er nog nooit geweest.
We besloten het 4 gangen menu te nemen.
Het voorgerecht was matig (salade met gamba's). De gamba's waren koud waardoor de "saus" erg vast was geworden (ik ben gewend bij een salade lauw warme gamba's te krijgen of minimaal op kamertemperatuur).
Het tussengerecht liet erg lang op zich wachten maar was zeker de moeite waard (spaghetti carbonara).
Het hoofdgerecht was ronduit regenvallend. Erg zout en de vis was veel te droog. Ik heb dit aangegeven aan een serveerster. Deze zou het doorgeven aan de kok. Niets meer van gehoord. Toen kwam de eigenaresse vragen of alles naar wens was. Ook hier heb ik aangegeven dat het niet lekker was. Wat ik het meest jammer vond, is dat de eigenaresse een gezicht trok alsof het niet kon dat ik het niet lekker vond. Ook zij zou het aan de kok doogeven. Niet meer van gehoord. Het nagerecht was weer lekker (zelfgemaakte bokepootjes met ijs en een chocoladesaus).
Al met al een tegenvallende avond. Wat het meest tegen viel is dat je als klant niet serieus genomen wordt (zo voelde het). Ik heb altijd geleerd dat de klant altijd gelijk heeft (ook al is dat misschien niet zo in jouw ogen). Dit gevoel heb ik zeker niet gehad. Na mijn opmerkingen hebben wij het gevoel gehad niet belangrijk te zijn (wel een kop koffie gehad van de zaak maar er werd totaal niet ingegaan op mijn opmerkingen). Ik heb de rekening toen maar voldaan en ben weggegaan (niemand meer gezien). Jammer, heel jammer. Als het gelezen wordt door medewerkers van deze zaak zelf mogen ze mij altijd bellen en het goed maken. Ik schrijf dan graag een positieve recensie na een hernieuwde kennismaking.

MADpalace MADpalace 24 april 2012

Vorig jaar gingen we spontaan naar de finale van HerrieXXL. Dit jaar eindelijk een reservering kunnen plaatsen in het toch wat kleine restaurantje.

Bij binnenkomst worden we niet meteen opgewacht maar Isabelle zelf komt meteen achter de bar vandaan om onze jas aan te nemen. Helaas is er als we weg willen gaan niemand van bedienend personeel in de winkel waardoor we dan maar besluiten om heel langzaam de jas aan te doen. Verder is de service precies zoals we bij de programma's van Herman leren: verkoop een apperatiefje, vraag regelmatig of men nog iets wil drinken, en het water van het sponsored brand. De aanbevolen apperatiefjes vielen trouwens erg goed in de smaak! En ook bij navraag naar speciaalbieren wist de bediening toch wel wat zaken op te noemen.

Dan het eten. Goed en heel goed, maar ik vraag me af of dat de soms wat hoge prijzen altijd kan rechtvaardigen. De ossambucca vond ik wat minder, evenals de tonijncarpacio met heel veel paprika. De eend, maar vooral ook de tiramisu waren daarentegen een van de beteren. Maar de topper was wat ons betreft toch echt de spaghettie die we bij enkele gerechten kregen. Ik zou zo een paar borden van die pure pasta op kunnen!

stan1974 stan1974 8 april 2012

Isa's is een prima tent voor een gezellige avond eten en drinken met vrienden: Sfeertje is top! De bouillabaisse was perfect; erg goed op smaak. Ook de pata negra was feest. Met de Surf&Turf ging het in eerste instantie mis (vlees te koud, en de kreeft te taai), maar zonder enig gemor werd dit zeer professioneel (fout erkennen en gewoon opnieuw) opgelost: Nieuwe ronde: perfect, iedereen blij!

Bediening: vriendelijk, informeel en prettig rommelig. Soms kan het wat lang duren, maar och, paar glazen wijn verder en het valt niet meer op.

Ofschoon de wijn die we dronken prima was (een lichte Portugese wijn en een wat zwaardere Italiaanse uit de Piemonte), vond ik de wijnkaart wat beperkt en miste ik wat Franse "standaard"-wijnen zoals Pouilly Fume en Chablis (Tja, ieder zijn voorkeur).

Aanrader? Jazeker! Als je een gezellig avondje ongedwongen wil eten en drinken. Bij mooi weer ga ik zeker nog eens bij Isa op het terras zitten. (wel worden de stoeltjes na langere tijd wat vervelend, zeker voor de wat meer forser gebouwde types als ikzelf.)

hvk hvk 29 december 2011

Gisteravond bezocht; wat een prettige verrassing zo relatief dicht bij huis. we werden op een aangename wijze welkom geheten door de eigenaresse die onze jassen aannam en ons vervolgens naar een gezellig tafeltje in de serre begeleidde. Daar gezeten voel je de sfeer van ongedwongenheid gecombineerd met voldoende stijl om een prettige avond te gaan beleven. De jongedame die de kaart kwam brengen en tevens vroegg wat wij wilden drinken, was bijzonder aardig en bovendien zeer goed op de hoogte van de wijnkaart. Wij kozen met 4 personen voor 3 verschillende wijnen, dat ging, want alles was per glas te bestellen. De kaart werd vervolgens door deze zelfde dame nog toegelicht, dat was ook even nodig, want het verrassende en juist ook leuke van de kaart is dat deze voornamelijk bestaat uit kleinere gerechtjes, waardoor je een wat andere keuze moet/kunt maken dan normaal; je kunt dus makkelijk 2 gerechtjes kiezen waar je normaal een hoofdgerecht kiest. Wij vonden dat erg apart gevonden en daarom ook verrassend leuk. Zelf koos ik voor een spaghetti als eerste gerecht en een stoofpotje als 2e gerecht; in een woord fantastisch! Tijdens het uitserveren van de gerechten en ook de door het huis aangeboden amuse werd er steeds correct, leuk en niet te uitgebreid verteld wat er op ons bord lag. De desertkaart was voor mij teveel; maar ik had wel in een gerecht likeur 43 zien staan; mijn vraag of ik die kon krijgen bij een kopje dubbele espresso werd, ondanks dat dit niet op de kaart stond, correct ingevuld. Ik heb onze serveerster bij het verlaten van het restaurant dan ook gecomplimenteerd met haar uitstekende werk en haar wijnkennis. AANRADER!

omiel omiel 20 november 2011

Toevallig aangewaaid na een morgen in het bos gewandeld te hebben. We hadden er wel iets van gehoord van TV dus waren nieuwsgierig. We waren met 2 kinderen.

Van de buitenkant en van de binnenkant lijkt het een gezellig brabants eetcafe. Uit niets maar dan ook niets blijkt dat ze enkel mediterane gerechten serveren. Er hing buiten ook geen kaart, althans ik heb hem nergens gezien. De schijn wordt gewekt dat het een kindvriendelijk cafe is omdat er bij binnenkomst kleurplaten met stiften en lollies staan.

We bestelden 2 capucino, een ijsthee en een warme chocomel met slagroom. De capucino's en de chocomel waren lauw en er zat een klein pretentieus schepje slappe slagroom in een schaaltje. Daar moet je in brabant natuurlijk niet mee aan komen.

We vroegen om de lunchkaart en kregen een geplastificeerd velletje met nauwelijks iets er op. Totaal niets voor kinderen in ieder geval. Als je op een koude winterse dag enkel kunt kiezen tussen 3 salades, een antipasta, 2 rare soepjes en 3 pasta gerechten dan valt dat vies tegen. Toen men de bestelling op kwam nemen hebben we maar vriendelijk bedankt omdat der kinderen uiteraard niets lusten. Toen kregen we van de bediening te horen dat ze ook wel pannenkoeken of brood of zo konden maken. Nee dank je, te laat. Je moet gewoon op je kaart zetten wat je allemaal serveert.

Al met al een vieze tegenvaller en zeker geen aanrader.

Tip voor Isabel: Schrap die malle mediterane kaart en serveer gewoon tosti's, broodjes, uitsmijters en andere degelijk kost war wij brabanders dol op zijn. Dat past ook veel beter bij zo'n fietscafe.

Als je wel een mediteraan restaurant wilt runnen zit je ten eerste op de verkeerde plek. En als je niet weg wil dan moet je naar de bank gaan, een ton of wat lenen, en de tent compleet omturnen naar een echte taverne. Nu klopt er in ieder geval helemaal niks van. Ik vraag me af hoe lang je het zo vol houd.

Geef zelf je mening over ISA'S Trattoria Mediterranea

LunchDiner