1 2 3 4 ... 16 ouder »

Beer75 Beer75 4 mei 2012

Ook wij komen graag bij Lux, zo ook de laatste keer was weer een waar feest.
Wat een fijne, dagelijks wisselende kaart met verse en verrassende producten.
We zijn lekker luxe begonnen met Spuntini: 6 oesters, als hapje vooraf!
Daarna hebben we een aantal voorgerechten gedeeld, onder andere, een heerlijke Insalata Nizza, rijkelijk gevuld met groene asperges, ansjovis en parmezaan, gegrilde inktvis met broccoliblad, met een oppepper van rode peper en een goede risotto met kwartel om te kluiven! Toen een krokant gebakken tarbot en een hapje van het Baambrugs big met speciale pancetta, van een bijzonder zwart varkensras uit Italie, werd ons verteld. Compleet gemaakt met lekkere huisgemaakte frieten met rozemarijn en knoflook. Een onovertroffen stukje chocoladetaart toe, heerlijke wijn en vriendelijke bediening en de avond was compleet!
Graag tot snel!

Helmie Helmie 4 mei 2012

Wij zijn al meer dan 10 jaar vaste klant, en Lux stond altijd bovenaan ons lijstje. Net als voorheen Louis, vandezelfde eigenaar. De laatste twee recente keren, waarvan de laatste keer 28 april, is Lux ons erg tegengevallen. De kaart toont nauwelijks nog klassieke italiaanse gerechten, en het eten is smaakloos c.q. heeft de ziel verloren. Helaas moeten dit restaurant schrappen van onze favorietenlijst.

Jean Deko Jean Deko 18 april 2012

Wat doe je als blijkt dat je tafeldame de eetafspraak van 19 uur bij Lux is vergeten? Het is maandagavond en het is rustig, heel erg rustig. Een blik op de kaart en ik besluit alleen al daarom te blijven. Niet uitgebreid dineren zoals de bedoeling was, gewoon 1 pasta, glaasje wijn en misschien nog naar de film om de avond goed te maken... 3 uur later loop ik de deur uit. Het begon met bruschetta fegatini (kippelever), uova a scapese (?) en weliswaar niet zelfgemaakte maar overheerlijke worst van Brandt & Levie. Daarna linzen ( nooit gedacht dat ik daar ooit van zou kunnen genieten....) en toen kwam de bucatini con polpo e agretti (met octopus en monniksbaard). Nu is bucatini al amatriciana 1 van mijn lievelingspasta's en voor de polpo affogato van Lux mag je me wakker maken maar een combinatie van die 2? Nou, wakker maken hoeft niet, ik lig er nog wakker van! Misschien niet per se beter dan de som der delen maar wat was dit smullen, zelfs de grote portie was te klein. Nog 'n hoofdgerecht vond ik ietwat overdreven (in je eentje, ook al zou dit niet uit moeten maken) maar de blu di bufala (blauwe kaas van buffelmelk!) met pruimencompote (en bloedsinaasappelmarmalade?) was geen groot maar wel geschikt alternatief. Naast water ook nog gedronken: prosecco (smaakt me niet meer zoals "vroeger" maar of het aan mij of aan de kwaliteit ligt?), lugana en primitivo (op welk moment precies is me ontschoten). Ja, alle wijnen per glas te bestellen, hoe heerlijk is dat! Vlak voordat ikzelf wegging hoorde ik een paar gasten zeggen dat ze niet wisten dat Lux weer open was op maandag. Eeuwig zonde want ook op maandag kan je hier dus fantastisch eten en drinken. Dit alles maakte, samen met de oprecht vriendelijke bardame en bediening, m'n avondje uit alsnog compleet!

rafs rafs 9 maart 2012

Sinds vijf jaar een vaste klant bij Lux. Blonk altijd uit in lekkere basisgerechten, goede friet, heerlijke octopus, grote gegrilde vis. Moet helaas constateren dat de kwaliteit in de afgelopen maanden achteruit is gehold.

Carne crude was klein in omvang en niet genoeg gezouten. Ook te koud opgediend. Matig. Brood erbij is lekker. Hoofd hadden we de inktvis en de griet. Inktvis was waarschijnlijk diepvries, was taai en de tomatensaus erbij was veel te overheersend. De griet was ook niet supervers, klein van omvang en te lang gebakken. Erbij de linzen (saai maar wel op smaak) en venkel (te zout, te veel kaas). Helaas geen friet meer op de kaart.

Conclusie: matige prijs-kwaliteitverhouding. Geldt ook voor de wijnkaart. De opzet van de kaart is goed. Echter, bij een dergelijke opzet (Italiaanse homecooking, en slechts een aantal opties) is uitvoering het belangrijkst. En daar gaat het mis bij Lux. Nu het eten zo tegenvalt gaan ook andere elementen storen. De inrichting moet echt eens gemoderniseerd worden, ook was het erg koud in het restaurant.

Voorlopig maar even overslaan.

Slainte Slainte 8 maart 2012

Onlangs weer heerlijk gegeten in Lux. Sinds de nieuwe kok (en vernieuwde kaart) worden wij telkens weer verrast. Los van een aantal niet weg te denken klassiekers staat er altijd wel iets nieuws op. We hebben gesmuld van de antipasti (bruschetta met tomaatjes, octopus salade, coquilles met Lardo en een frisse salade met pompoen en brood), en de lasagne met konijn, malse ossenhaas en wijting met venusschelpjes. Ook de toetjes waren wederom zalig. Kortom Lux is en blijft een echte aanrader!

mikkie mikkie 3 maart 2012

Echt fantastisch lekker gegeten. Leuke bediening, heerlijke wijn en de hoogtepunten waren toch wel de bruschetta met octopus en de chocoladetaart!

Elsgeet Elsgeet 18 februari 2012

Met vrienden heel gezellig gegeten. Leuk dat we gerechten kregen die we eigenlijk nooit aten. Bijzonder smaakvol.Attente en zeer vriendelijke bediening. Weer eens wat anders! Zeer aan te bevelen!

studioderijke studioderijke 10 februari 2012

Kom al 20 jaar regelmatig in Lux, een van mijn favorieten in Rotterdam: constant van kwaliteit, pure heerlijkheid en goeie sfeer.!Al weer een paar keer gegeten sinds de nieuwe kok met de nieuwe kaart.
Met nog steeds de zalige klassiekers een zeer welkome vernieuwing!!

michellevandoorn michellevandoorn 10 januari 2012

Heerlijk gegeten! Pasta met stoofvlees is een aanrader! En de vis met pancetta! Erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

fransboogaard fransboogaard 16 december 2011

We komen hier al 10 jaar lang met genoegen. Nu een grote teleurstelling, blijkbaar als gevolg van een nieuwe kok. Om te beginnen is de kaart zeer uitgedund met weinig variatie. De subtiliteit en eerlijkheid in de bereiding is verdwenen. De gerechten waren veel te zout. De bediening en de entourage zijn nog steeds even goed. Prijs en kwaliteit zijn nu echt uit evenwicht.

1 2 3 4 ... 16 ouder »

Geef zelf je mening over Lux