In het centrum van Gouda onder de Sint Janskerk is dit moderne en sfeervolle restaurant gevestigd. Bij binnenkomst nuttig je het aperitief aan de bar beneden, waarna je voor de rest van het diner de trap naar boven neemt. De smaken zijn gebaseerd op de Franse keuken met invloeden van over de hele wereld. Zo kan het zijn dat naast een gekonfijte eendenbout ook een sashimi van tonijn op de kaart staat. Zonder uitzondering zijn de gerechten heerlijk en prachtig opgemaakt. Neem als klapper de espresso; die smaakt stevig, zoals het hoort.
Bij Ons, gelegen in het charmantste deel van Gouda, waar je je in de Middeleeuwen waant, een heel verrassend diner genoten. De inrichting is gezellig en de bediening kundig en prettig. Er wordt uitgebreid verteld wat er in de gerechten zit. Een lekkere amuse ging vooraf aan het voorgerecht dat werd aangeraden om met je tweeen te bestellen en dat bestond uit een stuk of acht verschillende kleine voorgerechten, waaronder een bitterbal met hollandse garnalen en een klein kopje pompoensoep, smaakvol opgediend op een witte schaal. Echt om je vingers bij af te likken! Mijn vriend had als hoofdgerecht fazant en ik een heel goed bereide roodbaars. De pastinaakpuree erbij en de kleine patatjes waren heerlijk. Ik kan dit restaurant aan iedereen aanraden. Er zijn ook goede vegetarische recepten. Een prima prijs/kwaliteitverhouding.
Leuk restaurant voor fijnproevers, maar heel betaalbaar. De menukaart is apart, overigens betrekkelijk weinig keus, maar de gerechten zijn wel duidelijk met veel zorg bereid en smaken prima. Nette bediening, reken er wel op dat je lang moet wachten tussen de gangen, ook als het niet druk is (rond een half uur tussen iedere gang).
Op 30 december met een party van 5 hier gegeten. Sfeer is goed. Eigenaar kan iets vriendelijker zijn, maar volgens één van zijn medewerksters "zit zo zijn gezicht het lekkerst".....:-)
Akoestiek is wat hard en helaas geen tafellinnen, dat zou in deze zaak wel goed staan. Eten was goed: aanrader is een pallet van de voorgerechten.