KeukenItaliaans
Bijzondere kenmerken topper Fris verdient een flesje

JosineG JosineG 17 maart 2012

Het was gisteren de 2e keer dat ik hier ging eten. Vorige keer heb ik een erg lekkere entrecote gegeten. Dit keer heb ik een heerlijke zeebaars gegeten met een heel lekkere saus. Hierbij dronken we een verrassende wijn, die ook per glas besteld kan worden. De ober legde in engels en een paar Nederlandse woorden uit welke wijnen ze hebben. De bediening was goed, beter dan vorige keer en de sfeer is iedere keer weer prettig.

Sandervandrunick Sandervandrunick 29 februari 2012

Ik ben hier gisteravond met een vriend wezen dineren, we waren erg tevreden over het eten, het eten was erg vers en smaakvol, de pasta met verse sardines werd wat simpel opgediend, maar was van hoge kwaliteit en de hoeveelheid die je op je bord kreeg was ook voldoende, de portie verse torteloni met truffelsaus van mijn vriend was wat kleiner ( aan de wat kleine kant ) De huiswijn was veel beter als wat ik van een huiswijn verwacht had ( nero davola uit sicilie ) zoals de engelse sprekende bezoeker ( paar recensie onder deze ) zegt: " Listening to some jazz music we spent a great time there " Bedankt voor de gezellige avond.
De service was snel genoeg en liep nooit achter de feiten aan ( er wordt geen haast gemaakt en alsnog werden wij snel geholpen terwijl het redelijk druk was )

janzand janzand 28 februari 2012

Afgelopen zaterdag hebben we hier gedineerd. Het restaurant zit in een rijtje horecazaken (drie aan deze zijde, plus twee aan de overzijde) die het vooral moet hebben van de lunch. De toonbank voor de broodjes domineert bij de entree, het restaurant is halverwege dit vrij smalle restaurant. Voorin zijn alleen 'tweetjes', verder naar achteren toe twee 'viertjes' en dan is nog helemaal achterin een tafel voor een wat groter gezelschap.
De uitbaters zijn Siciliaans, en dat zie je hier en daar terug op de kaart. De huiswijn is een rode nero, d'avola of een witte grillo – twee Siciliaanse druivensoorten. Wij kozen voor wit. De grillo (€3,50 per glas) is van perfecte kwaliteit, anders dan bij veel Italianen waar de huiswijn vaak onder de maat is, en je verplicht bent een fles te nemen.
Op de kaart staan bijna alleen maar klassieke gerechten, met af en toe Siciliaanse specialiteiten zoals (bij de pasta) de penne met geschaafde amandelen en verse sardines. De vitello tonnato is de beste die ik in Nederland heb gegeten. De visgerechten zijn allemaal inclusief spaghetti aglio, olio e peperoncino. Een antipasto met alleen een hoofdgerecht is vor visliefhebbers een optie. De antipasto di mare had wat gedurfder gemogen; in Sicilië is dun gesneden rauwe vis als onderdeel niet ongewoon, maar hier werd gekozen voor brave zalm, polpo en ingelegde sardines. Een topper bij de hoofdgerechten is de branzino (zeebaars) met vongole (venusschelpen) met een saus van Tropea (dat overigens in Calabrië ligt en niet op Sicilië). De beroemde Siciliaanse canolo als dessert (bekend van de Sopranos) werd hier al eerder geprezen door andere bezoekers.

Jane28 Jane28 21 januari 2012

zonder twijfel dat dit een leuk restaurantje is, een gezellige, vriendelijke ober, goede wijn, en lekker eten! Aanrader!

ninahagen ninahagen 20 januari 2012

Goede menukaart. Redelijke prijs/kwaliteit verhouding.
Nwe ober is erg goed.... bedient in z'n uppie het hele restaurant!
Tiramisu werd helaas opgediend als een ingezakte pudding.

Geef zelf je mening over La Cantina Di Pierino

Maandagvan 10:00 tot 21:00