7.5
7.7

JobT JobT 6 mei 2012

3-,4- of 5-gangen verrassingsmenu is hier altijd geweldig goed verzorgd. Een van de weinige restaurants in de regio, waar de prijs/kwaliteitsverhouding prima in orde is voor Nederlandse begrippen. Geen liflafjes, maar goed verzorgde gerechten en prima wijnkennis.
Een aanrader!

Yolaine Yolaine 25 april 2012

Erg lekker gegeten maar wel met een paar kantekeningen eraan.
Men vroeg of wij dierenliefhebbers zijn, ben ik wel, maar ik dacht dat ze doelden op vegetariƫr zijn, ben ik dus niet.
Resultaat dat ik niet direct in de gaten had dat ze doelden op de handelswijze hoe ganzen behandeld worden voordat ze ganzenborst worden. Ikzelf wist hier niets vanaf, maar toen ik van mijn tafelgenoten hoorde hoe schandalig deze dieren behandeld worden, wou ik dus ook meteen geen ganzenborst meer hebben. De bediening gaf aan dat ze het wel serveren omdat de klanten ernaar vragen, maar dat ze het expres niet op de site vermelden vanwege het mishandelen van de dieren. Dit vind ik schandalig. Of wees eerlijk en zet het ook op je site of serveer het gewoon niet. Mijn motto is: als je het niet aandied, missen mensen het ook niet. Ik heb in ieder geval lekkerder gegeten door het idee dat ik niet meewerk aan deze dierenmishandeling dan dat ik wel ganzenborst gegeten zou hebben. Dan komt bij mij ook de vraag waar komt het andere vlees vandaan. Als ze het niet nauw nemen met de ganzen, hoe zit het met al het andere vlees dat ze serveren?
Overigens heeft het eten me verder heerlijk gesmaakt, gezellige sfeer, zeer goede en behulpzame bediening, alleen erg lang wachten op iedere gang (gemiddeld 1 uur per gang)
Maar door het ganzenverhaal zullen ze mij er niet meer terug zien en zal ik het restaurant ook niet aan anderen aanbevelen.

laars040 laars040 12 maart 2012

In het kader van de Restaurantweek kennis gemaakt met Olijf. Het was een zeer goed samengesteld menu, de bediening was uitstekend, zeer goede sfeer

appletreelane appletreelane 11 december 2011

Gisterenavond een fantastische avond gehad bij de Olijf in Nuenen met vrienden. We hadden gekozen voor het 4 gangen verrassingsmenu met bijpassend wijnarrangement. Eten was verrassend en de wijnen goed gekozen. Ons verzoek om een speciale wijn toe te voegen werd geaccepteerd. Personeel was uiterst vriendelijk, we voelden ons gewoon thuis.

JohnSt JohnSt 30 mei 2011

Jl. zaterdag van 5-gangen verrassingsmenu met wijnarrangement genoten. Uitstekende gerechten met heerlijke wijnen. Ook hele goede toelichting bij de wijnen. Ober was zelf duidelijk ook een wijn liefhebber. Diverse verrassende dingen gegeten. Rustig tempo waardoor we (met vrienden) van een lange, gezellige avond konden genieten. Prijs-kwaliteitverhouding is absoluut ok.

bakl bakl 13 mei 2011

Heerlijk gegeten. 3 gangen verrassing menu + bijbehorende wijn arrangement.
Vooral het voorgerecht (oa uitmuntende zalmtartaar) en hoofdgerecht (heerlijke lamsvariantie) sprongen er positief uit. Dessert was goed maar onder het gemiddelde van de overige 2 gangen.
Prima service en de enthousiaste bediening had duidelijk een cursus sommelier gevolgd. Leuk (niet te langdradig) verhaal bij de wijn, voegt echt wat toe aan de wijnbeleving. Paste ook prima bij de gerechten, vulde elkaar echt aan zoals het hoort.

Ook leuke ongedwongen intieme sfeer, smaakvolle aankleding en voor een doordeweekse dinsdag ongeveer 3-kwart gevulde zaak (zegt ook wat).
Al met al heerlijk gegeten, ga zeker nog een keer terug!

rvdijck rvdijck 18 september 2010

Al een aantal keren heerlijk gegeten. Vriendelijke bediening. De kreeftensoep is echt een aanrader.

Berniebrabant Berniebrabant 23 juni 2010

Groot restaurant, maar door de verschillende ruimtes heb je daar geen erg in. Heerlijk eten, zeer correcte bediening. Rustige sfeer .. ga hier niet heen met je 'luidruchtige vrienden'. Een aanrader!

loesje86 loesje86 29 december 2009

Heerlijk gegeten bij de Olijf, aanrader, druk maar prima service en aandacht

Proever78540 Proever78540 22 juli 2008

Olijf is modern en stijlvol ingericht. Buiten is er een mooi lounge terras. De kaart is uitgebreid, zowel a la carte als ook (verrassings)menu's, prima geprijsd. Wij genoten van het 5-gangen menu 'Olijf', met daarin toegankelijke, goed klaargemaakte gerechten, zoals carpaccio, heldere tomatenbouillon (lekker, niet bijzonder), zalm, zeebaars en een overheerlijk hemels dessert: ananas in champagne sabayon met limoensorbet ijs. Zalig! Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, prima bediening, kortom: aanrader.

Geef zelf je mening over Restaurant Olijf