Reserveer nu
Taste! over zichzelf

Taste! is allesbehalve een doorsnee restaurant. Eten bij Taste! is een belevenis, een culinair avontuur! Een avond in dit restaurant betekent optimaal genieten in een trendy, gastvrije omgeving. Iedereen met een voorliefde voor puur eten en drinken voelt zich hier direct thuis. Taste! serveert exclusieve en verfijnde gerechten, waarbij smaak en beleving centraal staan. Dus: come and Taste!

KeukenFrans, Fusion, Internationaal & Biologisch
Bijzondere kenmerken topper

In de kelder van Mercure Hotel is onlangs restaurant Taste! geopend. Door op de witte muren blauw licht te laten vallen, wordt de illusie van ramen gewekt en door de fijne ambiance vergeet je al snel dat je in de kelder zit. Daarnaast zijn de gerechten van hoog niveau: mooi gepresenteerd en uitstekend bereid met biologische producten. Een aanrader in het centrum van Tilburg!

Teeke Teeke 23 mei 2012

Aardige ontvangst. Prima uitleg over de compacte kaart. Wijn en spijs combi was voortreffelijk gedurfd, als Duitse wijnen kunnen bekoren! Prachtig opgemaakte borden, met verrassende gerechten. Leuk gesprek met sommelier die goede uitleg gaf. Was gezellige avond uit.

ad_wijgerde ad_wijgerde 4 mei 2012

We hadden wederom gereserveerd voor de vorige keer goed bevallen “proef de kaart” aanbieding. De prijs is verhoogd naar 65,- pp all in, en dat is nog steeds een prima deal. We mochten zelf een tafel uitkiezen en we kozen voor een tafel langs de muur met uitzicht op de keuken. Zelf ging ik op de bank langs de muur zitten die iets minder comfortabel zit dan de armstoelen. Leuk dat Mike van Strien, de chef ons nog even persoonlijk verwelkomd. Sommelier Kees Verlaan de vaste waarde voor Taste! presenteerde het aperitief, een Cava van het huis Cristalino. Een brut gemaakt van verschillende druivensoorten met een mooie neus en zachte smaak. Het borrelgarnituur bestond uit schijfjes chorizo, gezouten amandelpitten en gekruide groene olijven met fetakaas. We kregen de kaart, die niet zo heel uitgebreid is, waarvan we vier gerechten mogen kiezen. Het “menu du chef” wordt uitgelegd om de keuze mogelijkheid uit te bereiden.

De eerste amuse wordt gepresenteerd in een glaasje, asperge mousse met hierop krokante “aarde” en hierin een groene asperge. De mousse is mooi op smaak en het krokant geeft een aangenaam mondgevoel, leuk.

Het broodgarnituur werd uitgeserveerd, van de roomboter is een kogel gemaakt die door de pompoenpitten is gerold, lekker. We mochten kiezen uit olijven- en notenbroodjes.

De tweede amuse was een worstje van tartaar waarop wat cressjes en ernaast piccalilly en druppels mayonaise. De tartaar was lekker gekruid en de piccalilly was met gember op smaak gebracht wat verrassend lekker uitviel.

Daar we verschillende keuzes hadden gemaakt kregen we ook ieder een eigen wijn. Voor mij de Viognier 2009 van het huis Clay Station, Californië, in de neus tonen van rijp fruit en mooi vol in de mond. Op het bord een mooie presentatie van halve kreeft met gemarineerde pommedori, crème van avocado, asperges, marmelade van asperges en druppels gel van miso. De goed bereide kreeft vond ruim voldoende afwisseling in het garnituur. De combinatie met de marmelade, die heerlijk zoet zuur was, vormde de mooiste aansluiting met de wijn. (9.2)

Partner had gekozen voor kort geschroeide tonijn met piri-piri, honingtomaat, komkommer, aloë vera en soja-gel. Het gerecht werd keurig gepresenteerd op een houten plank. De begeleider was een Duitse Seurebe 2010 van het Schloss Sommerhausen. Erg lekker vond ze het.

De sommelier kwam wederom twee flessen voor het tussengerecht. Voor mij een Duitse Spätburgunder 2009 van het huis Shelter winery. Licht teruggekoeld met mooie complexe neus en fluweel zacht in de mond, de topper van de avond. Ik had gekozen voor de krokant gebakken kalfszwezerik met in dragon gekonfijte asperges, Ibericoham en zalf van pastinaak. Een mooie presentatie, van de ham was een roosje gemaakt, leuk. De zwezerik was niet meer glibberig en zelfs een beetje droog. De zalf van pastinaak was hoog op smaak. Optimaal genieten was de combinatie van een stukje ham, zwezerik, wat pastinaak en hierna een slokje wijn, heerlijk! (9.3)

Voor partner gegrilde coquilles, sjalottencompote, luchtige aardappel met olijfolie en poftomaat. Vooral de sjalottencompote heeft indruk gemaakt. Als begeleider kreeg ze viognier 2011 uit Val de Montferrand gemaakt door Jean Orliac. Wat resulteerde in wederom een zeer tevreden glimlach.

Voor het hoofdgerecht werd voor mij een Mâcon-Igé 2010 van het huis London geschonken, een mooie elegante chardonnay. Op het bord drie gebakken coquilles op een bedje van zeekraal, twee langoustines, tortellini gevuld met paddenstoelen waarop wat strooisel van manchego en asperges, het is het seizoen, haha. De coquilles zijn nog lekker sappig van binnen en mild van smaak. De langoustines zijn gebakken in het pantser waardoor ze niet zo hoog op smaak zijn, jammer. De tortellini met de kaas waren hoog op smaak en en werden zo hoofdrolspeler van het gerecht. Voor mij had de wijn iets meer body mogen hebben om het geheel wat beter te kunnen ondersteunen. Bij de coquilles ging hij overigens prima. (9)

Partner kreeg een Bouillabaisse die kijk gevuld was, waarbij een Zuid Afrikaanse houtgerijpte Chenin Blanc 2009 van het huis Nabygelegen werd geschonken. Het was een krachtige bisque die aan tafel werd uitgeschonken en het geheel zag er aantrekkelijk uit en smaakte volgens partner verrukkelijk.

De dessertwijn was een Italiaanse Rosa di Monte Torre van Gorgo gemaakt van de rode muscat druiven. Een typisch muscat aroma, in de mond verfijnd en niet zo zoet. Het dessert was van het “menu du chef” en werd op een leiplaat uitgeserveerd. Een mooie presentatie van mango, melkchocolade, earl grey thee, chocolade koek en een bolletje “gekruid” vanille ijs. Mooie volle smaken waarbij de wijn helaas niet helemaal tegenop kon. (9,1)

Partner had dezelfde begeleider gekregen en ze had gekozen voor de 10 bereidingen van aardbeien . Ook deze presentatie zag er weer erg verzorgt uit, partner was er dik tevreden mee en ze vond de wijn er prima bijpassen. Met de complimenten voor de koks.

Als afsluiter de espresso met een zevental lekkere tot heerlijke friandises.

Bediening werd verzorgt door een jonge dame samen met de sommelier. Ondanks de mooie aanbieding viel de drukte mee, een zestal tafels waren bezet. We zijn niets te kort gekomen en de gerechten kwamen met ruim voldoende pauzes door. Kees Verlaan presenteert de wijnen op een kundige wijze, hij heeft kennis van zaken.

Mike van Strien de chef die aan beide zijden van de keuken (warm, koud) actief is heeft ook dit jaar weer een stukje vooruitgang geboekt. Met name de presentatie van de gerechten is er op vooruit gegaan. General Manager van Mercure Hotel Tilburg Centrum, Niek Van den Broek kwam ook nog even kennis maken, leuk. Fijn om mee te maken dat Tilburg op culinair terrein winst boekt. Taste! blijft onze nummer drie van Tilburg.

Horecatrainer Horecatrainer 17 maart 2012

Op 27 januari ben ik met Stichting Culitour naar restaurant Taste in het gezellige Tilburg geweest.
We waren met een klein groepje, maar dat mocht de pret niet drukken.

We werden door maitre Kees Verlaan en General Manager van Mercure Hotel Tilburg Centrum Niek Van den Broek hartelijk ontvangen met een glaasje bubbels (Moutard, Champagne, grande cuvée). Mooi om te zien met hoeveel passie en gedrevenheid deze personen bezig zijn om dit mooie restaurant op de kaart te zetten.

Bij het aperitief werden een tweetal amuses geserveerd, namelijk:

Amuse 1: Crème van avocado met in soja en gember gemarineerde garnalen, poeder van gember en schuim van yuzu en appel
Amuse 2: Roulleau van eendenlever en gedroogde Gandaham met salade van linzen en gelei van PX

Mooie en verrassende smaken die de verwachtingen voor het diner omhoog deden gaan.

Het diner bestond uit:

Yellowfin tonijn, rauw gemarineerd met furikake en oosterse vinaigrette, met rettich, komkommer en crème fraîche met daarbij geserveerd een 2010 Kühling Gillot, Reinhessen, grauburgunder & chardonnay.

Zeebaarsfilet met nori, risotto van bospaddenstoelen, zoetzure cherrytomaat en beurre Blanc met een overheerlijk glas 2010 Mitarte, Rioja, Viura

Zacht gegaard daarna gebakken buikspek met langoustine, schuim van topinambour, crème van pastinaak en compote van rode ui met 2009 Schellman, Niederöstereich,”an der südbahn”. Als aantekening valt te zeggen dat deze wijn-spijs een zogenaamde "perfect match" opleverde.

Gegrilde Ierse runder entrecote met seldermousseline, bospaddenstoelen, schuim van cêpes en eigen jus met een glas 2007 Langmeil, Barossa Valley, “the fifth wave” Grenache

Als laatste gang hadden we de keuze tussen:

Proeverij van chocolade en sinaasappel met een glas erg mooie Vial-Magnères, Banyuls, Réserve 4 ans

Of

Diverse A.O.C. kazen met bijpassend garnituur met eenn glas Chateau Montifaud, Pineau des Charentes

Ik ben geen grote fan van Pineau des Charentes, maar dit smaakte erg goed.

Al met al hebben we een erg mooi diner gehad. Ik ben benieuwd hoe ze zich verder gaan ontplooien en kom hier zeker nog een keer terug

Sabrina01 Sabrina01 6 februari 2012

We hadden er meer van verwacht. Bediening vriendelijk en goed, maar heel traag. Het lijkt er op dat ze hun best doen om er een 'avondje uit' van te maken. Maar dat betekent niet dat je een eeuwigheid moet wachten met een menukaart brengen, een amuse uitserveren, gerechten uithalen enz. We hebben 2,5 uur gezeten (met 4 personen op een dinsdag waarop het niet zo druk was) en in die tijd een voor- en hoofdgerecht op. Toen hebben we maar de rekening gevraagd zonder dessert, we hadden geen zin om nog langer te wachten. Het eten was redelijk, maar ook niet zo goed als ik had verwacht. Het voorgerecht met tonijn was een beetje 'taai' en had heel weinig garnituren (het leek alsof er iets mistte). Mijn collega had bouillabaisse: 24,50 voor lauwe soep die niet zo rijkelijk gevuld als de menukaart ons deed beloven. Onze vegetarische collega was wel blij verrast en kreeg mooie originele gerechten! Verder goede wijnen, ook een goede sfeer ondanks de 'kelder', maar in z'n totaliteit toch erg duur voor wat we kregen. Porties ook klein. Ik ga het wel een tweede kans geven, want als ik af ga op de recensies, moet het toch wel heel goed zijn. Misschien hebben wij gewoon pech gehad, kan een keer gebeuren.

Tienneke51 Tienneke51 28 januari 2012

27 jan wezen eten in het kader van Culitour met een uitgelezen gezelschap bourgondiers. Mooi uitgebalanceerd 5-gangenmenu geserveerd gekregen met champagne,bijpassende wijnen , water en koffie. Alle deelnemers dik tevreden over de kwaliteit van het gebodene en de professionaliteit van de gehele staff. Tot snel!!

Geef zelf je mening over Taste!

Maandagvan 12:00 tot 22:00
Dinsdagvan 12:00 tot 22:00