Helaas kom ik met beoordelen niet verder matig tot redelijk. We hebben afgelopen zomer vele keren gegeten bij Cnossen en het middenklasse restaurant wat men uit wil stralen is het echt niet. Het is een goed campingrestaurant en meer echt niet. Als je er op de camping staat en besproken hebt kun je er echt ook niet omheen. Personeel is meer uit de hand gelopen hobby dan opgeleid in de tak van sport welke ze moeten beheersen, ze zijn veel meer met elkaar bezig dan met de gast, de kassacomputer is leidend voor de werkzaamheden en de organisatie op het terras en in het restaurant. Het eten is redelijk van kwaliteit, als je er één keer komt merk je het niet zo maar bij meerdere keren eten blijkt dat de kok totaal geen fantasie te hebben en alles volgens een vast stramienen doet. Liefde voor het koken en gedrevenheid om het de gast naar de zin te maken is er echt niet. Diverse keren hebben we duidelijk gemerkt dat we als gast i n de weg zaten en we er eigenlijk niet hoorden. Toch raar daar je als gast toch iets toevoegt aan een restaurant zo lijkt mij. Gelukkig zijn er goede bieren (alle bieren van Gulpener) te krijgen al weet men niet hoe dit bier te omschrijven en te verkopen. Jammer helemaal daar je ook wel geholpen wordt dor stagiaires die er echt niets van snappen.
Er was veel zorg besteed aan het driegangen diner en het smaakte voortreffelijk. Vooral het hoofdgerecht, eendenborst, was van uitzonderlijke kwaliteit. De huiswijn (Merlot) daarentegen was van matige kwaliteit: een slobberwijn. Het tweede glas van Italiaanse origine maakte alles weer goed: een topwijn. Een tip om deze wijn, welke in dezelfde prijsklasse lag als de Merlot, voortaan als huiswijn te serveren. De bediening deed haar werk met passie. Als we in de buurt zijn komen we vast en zeker hier weer terug.
Het is heerlijk eten op dit terras aan het Leekstermeer. Bij slecht weer kun je binnen eten in het modern ingerichte restaurant. Ook leuk, maar door de hoge verdieping is het dan wel een beetje gehorig als er veel gasten zijn.
De kaart is klein maar wisselt regelmatig. Er is ook altijd een weekmenu. De laatste keer heb ik hier de tonijnsteak met ratatouille gegeten en deze was heel erg lekker. Mijn man had de ossehaas met rode wijnsaus, welke ook goed was.
De bediening is vriendelijk. De snelheid varieert met de drukte op het terras. In de vakantie kan het hier namelijk erg druk zijn.
Al met al een prima adres met goede prijs-kwaliteit verhouding en als bonus een leuk uitzicht over het meer.
Afgelopen zondag gegeten. We waren met een grote groep en alles was naar wens. Het weekmenu (ribroast) was heerlijk. Ook andere menu's vielen in de smaak.
Mooie plek bij het water. Gezellige moderne uitstraling. Door het relatief slechte weer, was het er niet stampvol en mede daarom wel plezierig vertoeven.