Gelegen in het meest pitoreske gedeelte van
Maastricht, de Koestraat, naast het OLV-plein. Als
een bonte lappendeken van kunst en kitsch omarmt
het je met het vakantiegevoel.
Met mooie en pure gerechten weet “Il y a” de
Mediterane ziel te typeren. Zintuigprikkelend zijn
de Franse chansons en melancholische fado’s uit
de oude doos.
Hier overheerst het ‘laissez faire-gevoel’. Heerlijk om jezelf zo te laten verwennen in een ‘Parijsachtige omgeving’! Wanneer de eigenaar ook nog ‘uit volle borst Franse chansons meezingt’, kan de avond bij voorbaat al niet meer stuk. Ook de rest van de bediening staat voor je klaar en het valt op ‘dat ze erg veel plezier in hun werk hebben’. Gecombineerd met ‘de wijnen van de kaart’ komen de gerechten uit ‘het welbekende driegangenmenu’ goed tot hun recht, al mist een enkeling ‘net dat beetje extra’.
Hadden hier al eerder zeer smakelijk gegeten in het voorjaar, buiten, en daar waan je je inderdaad in het buitenland. Nu zaten we vanwege het weer binnen en ondanks dat het eten wederom top was, overviel de herrie ons wel. Iedere centimeter is gevuld met tafels, die, als ze allemaal bezet zijn (en dat is meestal zo) wel heel veel drukte en herrie veroorzaken. Eten was prima, stokviskroketjes vooraf en de rijst met zeevruchten als hoofdgerecht. Bomvol vis, heerlijk, heerlijk. Alles prima verzorgd, alleen is het, ons inziens, niet nodig dat de gastvrouw een keer of 8 komt vragen of alles naar wens is. Werd op het laatst wat ergerlijk. Ook blijft het mij opvallen dat er zelden, na betaling, nog de moeite wordt genomen om je in je jas te helpen en naar de uitgang te begeleiden. Ook hier niet en dat is jammer als je de hele avond zo veel, niet altijd gewenste, aandacht hebt gekregen....
Een hele leuke avond gehad, met complimenten voor de gastvrouw. Je wordt verwend, prijs kwaliteit verhouding is zeer goed en een uitkomst zijn de wijnen per glas die van goede kwaliteit zijn.
Hier afgelopen woensdag gegeten; niet de eerste en zeker niet de laatste keer.
Alles klopt aan deze zaak: de sfeer is huiselijk, de bediening vrolijk aanwezig en het menu prima in prijs/kwaliteit verhouding, gewoon lekker! Wijn wordt door de eigenaar perfect geadviseert, de achtergrondmuziek is een feestje (hoe vaak is dit een onderschat item in menig restaurant) Iedere keer als ik naar Maastricht ga, wil ik hier eten.. c'est soit!
waarschijnlijk geen goede avond uitgezocht.de baas was niet aanwezig ,medewerkers waren moe en de keuken waarschijnlijk ook.zondagavond is dan ook geen goede avond.voorgerecht was goed maar een hoodgerecht met mosselen ,waarvan ik geen een mossel heb kunne afslikken alles terug op mijn bord gelegd.ober mijn beklag gedaan, het antwoord was het kan gebeuren.herhaalde keren hier gegeten maar wel als de baas zelf aanwezig is zeer sympathiek en heel gezellig altijd iets te vertellen