7.9
7.7
7.0

KeukenItaliaans
Openingstijden12.30-14.30, 16.30-21.30, za-zo gesloten

n dit restaurant ben je een avond te gast bij een grote Italiaanse familie. Het hele huis helpt mee om je een typisch Italiaanse avond te bezorgen. Op een groot krijtbord staan goed gevulde pasta's en gerechten met zeetong, tonijn en ossenhaas. Verwacht geen ingewikkelde hoogstandjes, maar gewoon een goed bord met echt Italiaans eten. De bediening kent het juiste midden tussen aandacht geven en afstand houden. Perfect wanneer je eens een avondje in alle rust wilt tafelen. Wel even reserveren, want het zit hier altijd stampvol!

Hannetanne Hannetanne 8 februari 2012

Naar A proposito ga je niet voor een intiem etentje, of als je uitsluiten met pin wil kunnen betalen. Naar A proposito ga je wel als je eerlijke smaken wil, en een confetti van kleuren op je bord. De wijnglazen hebben inderdaad grote buiken (mij stoort dat niet), er hangt een TV aan een muur (maar die produceert geen geluid), en ik heb liever een rondgereden menu dan kaarten met vlekken en ezelsoren. Bovenal: niemand kijkt je weg van je tafeltje, en er wordt niet aangedrongen op consumpties. Kortom: alle tijd om te proeven, en dat zit hier wel snor.

rdam47 rdam47 7 januari 2012

Goede ambiance, super lekkere pasta gegeten. Hilarisch dat de menukaart een krijtbord is dat door de zaak wordt gereden. Echt een "bertolli-gevoel" krijg je erbij. Aanrader!

Proever78806 Proever78806 2 november 2011

Tijdens kantoorlunch wederom heerlijk gegeten

FDU FDU 26 september 2011

Dit is een echt italiaans familierestaurant. di mama staat in de keuken en de rest van de familie zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Wij gaan hier zeker 1 x in de maand eten, en het is altijd geweldig! Eerlijke producten, met liefde bereid. De kwaliteit is uitstekend en voor mij is dit het beste italiaanse restaurant van Rotterdam. Verwacht geen simpele pizza, maar heerlijke tonijn, lamskoteletjes, geweldige pasta en heerlijk risotto! De wijnen zijn verassend, erg lekker en passen uitstekend bij het gerecht. Ze veranderen regelmatig de kaart, waardoor het voor vaste bezoekers ook leuk blijft. Het voelt echt als thuiskomen. Het is een hardwerkende familie die er elke keer weer voor zorgen dat je een echt avondje uit beleefd. Reserveren is zeker aan te raden!

sandervdw sandervdw 24 september 2011

Prima zaak, vast adres voor veel Rotterdammers. Alleen doordeweeks open en altijd stampvol. Misschien niet romantisch, maar ik kan er toch altijd goed en rustig met mijn vrienden praten. Bijzonder prettige sfeer. Strak met vleugje kitsch en knipoog naar het moderne. Eten stelt zelden teleur, prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Bruschetta pomodoro als voorgerecht is een klassieker, evenals de 'dolce' Semifreddo. Vraag gerust of een gerecht gevarieerd kan worden (bijvoorbeeld zonder spekjes), meestal kan dat wel. Porties zijn best groot, je hebt soms geen voorgerecht nodig. De wijn per glas vind ik zelf niet zo bijzonder, maar de flessen Siciliaanse Cigno bianco en Cigno nero zijn erg goed (en betaalbaar). Bediening is snel, erg persoonlijk, assertief, typisch Rotterdams (gay friendly overigens), als vaste klant word je herkend en gewaardeerd. Jongens in de bediening spreken geen Nederlands, dus je kunt je Italiaans bijschaven (of gewoon Engels spreken). Locatie ideaal voor mensen met een drukke agenda.

Geef zelf je mening over Trattoria A Proposito