Fijne, gezellige avond gehad en bovenal heerlijk gegeten. Een goede, onverwachte, afsluiting voor een voor ons persoonlijk nare dag. Eigenlijk binnen gestapt met het idee 'even wat eten', maar het mondde uit in een gezellige avond uit. Vriendelijk en attente gastheer, die naar mate de avond vorderde steeds persoonlijker werd, maar toch als gastheer de gepaste afstand hield.
Voorgerechten super van smaak, hoofdgerechten entrecote en eendeborst ook goed, zo niet beter. Lamsrack viel in verhouding wat tegen, maar daarvoor waren (na opmerkingen van een andere tafel) vooraf reeds excuses gemaakt, met zelfs het aanbod om te veranderen van keuze. Nieuwsgierigheid was echter gewekt en een ander gerecht kiezen bleek niet nodig. De lamsrack had wat minder stug gekund, maar dit ligt aan het vlees zelf, niet aan de kunsten van de keukenbrigade. Uitleg van de gastheer was dat er (inderdaad) twijfels zijn aan het gebruiken van deze lamsracks. Jammer, maar geen reden tot grote paniek. Wel misschien bedenken dat het niet handig is om een gerecht te serveren waar men zelf niet achter staat. Nagerechten wederom een voltreffer, als was de chocolade creme brulee uitgehard en daardoor koud geserveerd (traditionele wijze), waar de moderne wijze verwacht werd, dus warme bovenlaag. Absoluut niets afdoende aan de smaak, pure verwachting en eigenlijk dus ook wel verrassing.
Een heerlijke avond gehad, de gastheer had alle tijd voor ons doordat het erg rustig was. Een echte voltreffer was echter de wijnkeuze, die ik aan de gastheer overliet, bij de eendeborst. Buiten de kaart om werd op eigen initiatief een fles Rioja opengemaakt, waaruit een glas werd geschonken. Onze positieve en opbouwende kritieken als hierboven beschreven, hebben we ook tijdens het diner en voor het afscheid kenbaar gemaakt en werden door de ('beginnend') zelfstandige, oprecht gewaardeerd.
Zeker een blijvertje! |