‘Trendy, maar niet té’. Dit restaurant wordt ‘warm aanbevolen’. ‘Het enthousiasme van de keukenbrigade en de bediening is oprecht’ en de gerechten zijn ‘(h)eerlijk en met liefde bereid’. Al verloopt niet alles vlekkeloos, ‘je merkt dat ze hun best doen om van je avond een succes te maken’. ‘Reserveer zeker een week van tevoren’, want anders ben je te laat. ‘Je moet even weten waar het ligt, maar het is de reis zeker waard’.
Ik sta nooit te trappelen om een mening te geven maar dit restaurant valt echt positief op. Leuk concept met allemaal kleine gerechten. Met passie en plezier gemaakt. Je krijgt aandacht . wanneer je dat wilt maar je wordt ook met rust gelaten. De bediening voelt het goed aan. Deze keer Asperge bitterballetjes gegeten. Een aanrader. Gelijk een nieuwe boeking gedaan. Daar willen we terugkomen.
Gisteren heerlijk gegeten bij Kwiezien. Een restaurant in de categorie 'kost een paar centen, maar dan heb je ook wat'. Mooie gerechten, aandacht en zorg van de bediening en mooie wijnen in een prettige omgeving. Kleinschalig en sfeervol. Via de loopbrug vanaf de Wilhelminakade ook prima te bereiken voor de OV-ganger. De wijnkaart is bijzonder maar wat een toevoeging zou kunnen zijn , zijn wijnen in een prijscategorie die net wat lager ligt van wat er nu op de kaart staat. Een wijnarrangement waarbij elk glas 7 euro kost, maakt het heerlijke diner af, maar wel meteen erg prijzig.
Kiezen tussen een leuke of een romantische avond leverde een plaatsje aan de chefs tafel op. Met onze neus er boven op zagen we al het lekkers bereid worden. Vooral veel proeven, was t motto. Met allerlei extraatjes tussendoor. Met enthousiaste uitleg over wijn en spijs. En via de nieuwe brug ben je er zo.
Lekker gegeten gisteren, maar een ster is echt nog ver weg hoor... (moet je misschien ook niet willen). Gezellige ambiance, echt lekker eten, prima geportioneerd (althans voor mij/ons), mooie wijn, maar ook wel echt hele knullige dingen, vooral in bediening. Slecht/niet opletten inzake bijschenken, geen tafelkleed/linnen (met zo'n vies lapje tafel schoonmaken naast je terwijl je nog zit te eten, jeg), veel moeite doen voor oogcontact, te weinig proactiviteit, vergeten drankbestelling te doen, verkeerde rekening (en dan buitengewoon knullige afhandeling voor een paar euro's verschil). Noem me een pietlut, maar verbeter deze basic bedieningszaken en Kwiezien stijgt verder in de ranking.
Wat een ontdekking op De Kaap..!!! Hier ligt een schatkist..
Na werk met vriendinnen eens buiten het centrum van R'dam dineren.
Kwiezien staat voor pure genot! Je ziet aan je bord dat je welkom bent. Alle gerechten zijn homemade en bereid met verse ingredienten tot aan de mondverfrisser toe (na de rekening kregen we een lolly gemaakt van munt, anijs en honing).
Het concept is fantastisch en de kaart wisselt wekelijks.
Hier gegeten; Kalfsmuis met kreeftenmayonaise, Preibitterbal
len met kerriemayonaise, Lamhaas gepocheerd in shiitakebouillon, Baileys-ijs met sabayon en Vijgen-Yoghurtijs met witte chocolade-steranijsmousse. De smaken zijn zo puur en intens, bediening top en ambiance trendy maar niet to much dat Kwiezien naar mijn mening in de toekomst geupgrade kan worden met een Michelin ster!
Wij komen terug!