7.8
8.0

1 2 3 4 ... 9 ouder »

rikvado rikvado 23 mei 2012

Zaterdag 19 mei met z'n tweeën hier gegeten: de 7-gangen Moroccan Explerience (met groupon) bestaande uit kleine versies van diverse gerechten.
Al bij binnenkomst werden we uiterst vriendelijk ontvangen. We kregen een tafel in het keldergewelf, dat sfeervol is ingericht. De bediening (2 dames en een heer) was zeer voorkomend en vriendelijk, zo werd regelmatig geïnformeerd of alles maar wens was.
De opgediende gerechten waren zeker smakelijk en zagen er verzorgd uit. Als hoofdgerecht koos ik een tagine met gekruide gehaktballetjes en tomatensaus, mijn vriend tagine met couscous. Dat laatste bleek een flinke tegenvaller: 'een hoop meel' met nauwelijks groente en helemaal geen vlees. Na afloop kwam de eigenaar uitleggen dat er sprake was van miscommunicatie: de couscous was de 'vegetarische variant' omdat hij een keuze wilde gegeven uit vlees, vis en vegetarisch. Alleen was dat laatste er niet bij gezegd. En dat er zo weinig groente in zat kwam omdat er in een kleine tagine nu eenmaal niet veel ruimte is. Afgezien hiervan, was de maaltijd - en de rode wijn (Meknès) - goed verzorgd en smakelijk (ook het dessert - schijf ijs in bladerdeeg was heerlijk). De porties waren klein, maar in totaal voldoende.
De officiële prijs (€45) voor dit 7-gangen maal lijkt me aan de hoge kant, maar we hadden een plezierige avond, en we hebben lekker gegeten.

Twee tips aan het management: a) schenk meer aandacht aan de reservering via de site: de automatisch verzonden ontvangstbevestiging meldt dat de reservering pas definitief is nadat hij is bevestigd (ik moest zelf twee maal bellen en toen werd de reservering alsnog telefonisch gemaakt).
b) Een klein gebaar bij een kwestie zoals met de couscous was wel zo aardig geweest (alleen maar vriendelijk uitleggen dat er sprake was van miscommunicatie) is wel erg mager.

rita2 rita2 11 mei 2012

Vanavond hier gegeten het 7 gangen diner gegeten met een Groupon bon. De medewerkers waren efficiënt, attent en zeer vriendelijk. De inrichting is gezellig. Het eten was op alle fronten uitstekend. De porties waren, alles bij elkaar, door de 7 gangen, ruim voldoende. Kortom: wat ons betreft een aanrader! Een restaurant waar we zeker nog wel eens naar toe willen, met of zonder Groupon bon!

Proever56593 Proever56593 5 mei 2012

We zijn hier wezen eten met een groupon. We voelden ons zoals eerdere gasten omschreven een beetje in de maling genomen. De waarde van de bon stond niet in verhouding tot de prijs van de gerechten op de kaart. Het hoofdgerecht was eigenlijk een tapas. Grhaktballetjes in tomatensaus met niets erbij. Het welkomstdrankje werd niet geserveerd en de appelsap die we bestelden werd aangelengd met water. Vervolgens betaalde je hier 3euro per glas voor.. Jammer... De ambiance in de zaak is verder wel leuk en de gerechten waren best lekker. Maar ga hier niet heen met een groupon.

Daph1 Daph1 4 mei 2012

Voor een verjaardagsfeestje met de familie (zes personen) met Grouponbonnen bij Safir gegeten. Wat een teleurstelling was dat...ik vond het erg genant om dit zelf geregeld te hebben voor de jarige en de rest van mijn familie. Ben al meer dan tien jaar erg bekend met de Marokkaanse keuken, onder ons was een Marokkaan en dit was helaas ronduit slecht. Waterige harira, magere porties qua hoeveelheid, droog vlees en de bediening liet lang op zich wachten. Die fles wijn die bij de Groupon aanbieding hoorde hebben we nooit gezien en na het slechte eten waren we daarvoor ook totaal niet meer in de stemming. Om Safir een kans tot uitleg/goedmaken te geven, heb ik hen daarna een mail gestuurd met onze ervaring. Twee keer moeten doen, want geen reactie. Ook nooit een reactie ontvangen. Wel kreeg ik notabene wel reclamemails van ze. Werkelijk niet te geloven!

Wij zessen (en de mensen die onze ervaring hebben aangehoord) komen hier echt nooooooit meer. Heel jammer dat ze niet begrijpen hoe goed je met Groupon juist nieuwe klanten zou kunnen maken ipv winst te willen halen uit Groupon!

margriet55 margriet55 22 april 2012

Gisteren hier met 6 personen van de groupon gegeten, sfeervolle zaak, zeer vriendelijk personeel. Eten goed, gevarieerd en genoeg. Tijd tussen de 7 gangen was prima, dus een geslaagde avond gehad.

zara12 zara12 18 februari 2012

Wij hebben hier gegeten met een grouponbon: wijn en spijs voor 29 euro voor 2 personen.
Zou een totale waarde hebben van 120 euro.
Wij hadden 2 bonnen en waren met 2 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 12.
Wat wij kregen was wel heel erg weinig en wij waren geeneens met 4 volwassenen.Dit was echt geen 120 euro waard. Toen wij aangaven dat het wel erg weinig was en of wij wat erbij konden krijgen, kwam de mevrouw met een schaal couscous en een schaal vlees.
Wat schetst onze verbazing toen wij om de rekening vroegen, wij voor 4 personen extra gerechten moesten betalen. Nadat wij hadden aangegeven dat wij dat echt niet gingen doen werd de schaal couscous, 39 euro? eraf gehaald.
Wij gaan hier nooit meer naar toe. Het eten was niet slecht maar ook niet byzonder voor die prijzen die zij vragen.

peter1962 peter1962 23 januari 2012

Via Groupon voor €29 een Wijn&Spijs arrangement geboekt bij Safir. Volgens de Groupon aanbieding zou de normale prijs €60 zijn hiervoor.
Volgens de menu kaart is de normale prijs zelfs €67,50 (Tapas schaal 2x 25 + 17,50 voor de wijn).
Op het oog dus een flinke korting.

We hebben nog 2 drankjes vooraf genomen, 2 ijsjes en 2 koffie na en moesten €25 bijbetalen. In totaal kwam het dus op €54.
Wat we hebben gekregen was lekker, en de prijs die we hebben betaald was redelijk.
Maar dit zou absoluut geen €92,50 waard zijn geweest. Wij gaan hier ook zeer zeker niet terugkomen.

Naast ons zaten mensen die via Groupon een 7-gangen menu hadden geboekt voor €39. Zij kregen ongeveer evenveel te eten als wij, alleen kregen wij alles tegelijk opgediend.
Daarnaast was bij ons de wijn inbegrepen, terwijl zij daarvoor 4x €3,25 moesten bijbetalen. Bij hun was dan weer het 'kleine ijsje' en de koffie inbegrepen.
Tegenover ons zaten mensen die via Groupon een 5-gangen menu hadden geboekt, ook voor €39. Zij kregen dus minder als onze buren voor dezelfde prijs.
Aan de tafel daar weer naast zaten 4 mensen die ook een Wijn&Spijs arrangement via Groupon hadden geboekt. Zij vonden de geserveerde tapas wat weinig en vroegen er iets bij en moesten toen 4 hoofdgerechten bijbetalen(!)

Kortom: Het eten is hier best wel lekker, maar met de Groupon aanbiedingen maken ze er een zootje van.
Bovendien zijn ze erg duur wanneer je geen Groupon arrangement hebt, maar volgens mij hadden alle gasten een bon via Groupon.

Roshan18 Roshan18 16 januari 2012

Zeer goed Marokkaans restaurant. Locatie is erg leuk aan het water. En de inrichting zeer sfeervol. Ik ben hier heel wat keren geweest en is zeker 1 van mijn favoriete restaurants. Alle gerechten die ik hier heb gegeten waren heerlijk, van de tagine tot aan de pastilla. Ook is de service altijd goed! Echt een aanrader!

knaapie knaapie 16 januari 2012

Leuk met buren avondje uit. Aardige ontvangst garderobe. Drinken vooraf, 4 witte wijn besteld. Direct daarna vraag naar welke wijn bij "diner". Resultaat 2 liter witte wijn, op zich geen slechte wijn. Vervolgens schaaltje groene en zwarte olijven en geroosterd brood. Daarna schaal met 3 mini tagines en 6 schaaltjes. Lekker, niet bijzonder en spiesjes uitgedroogd en koud. In veronderstelling dat het voorgerecht was de dames hun gang laten gaan. Spijt, dit bleek het hoogtepunt te zijn. Resultaat; dames thuis afgezet en samen met buurman naar Shoarmazaak gegaan. Wel gelachen.

Edward-Jan Edward-Jan 8 januari 2012

Met een coupon van Groupon bezochten wij dit Marokkaanse restaurant. Wij hadden een Mediterraans wijn-en-spijsarrangement voor twee personen ter waarde van € 60,- voor € 29,- gekocht.
De reservering per email was per email bevestigd.

De ambiance van dit restaurant doet prettig aan en draagt een sprookjesachtige sfeer uit. Wij namen plaats op een bank met kussens. Liever zitten we aan een tafeltje, maar we wilden niet meteen eisen gaan stellen.

Volgens de advertentie stond ons een grote schaal vol verrassende gerechtjes te wachten.

Eerst een schaaltje met gemarineerde groene en zwarte olijven, tomatencrème en toast. De toast werd later aangevuld.
Volgens de advertentie was een flesje wijn uit één van de beste wijnstreken in Marokko van het huis Les Celliers de Maknes inbegrepen. Wij rekenden derhalve op een halve fles. Het bleek een hele fles te worden. En nog wel een mooie "Les Trois Domaines, Zniber" uit 2010. Een geurige, krachtige wijn uit Guerrouane in de streek Meknés, gebotteld door Les Celliers Meknés.

Vervolgens werd zoals beloofd een grote schotel geserveerd met koude en warme gerechten. In het midden een tagine met couscous royale, waaromheen zes kleinere schotels. Een voortreffelijke tagine met lamsvlees, een tagine met gehaktballetjes, schotels met kalfsspiesjes en kipspiesjes en twee traditionele Marokkaanse salades. Op ons bordje konden we de gerechten naar hartenlust opscheppen. Bijzonder lekker waren verder nog de zoete briouats in een ronde vorm; bereid met kip, amandel, kaneel en filodeeg. We werden vriendelijk bediend en kregen voldoende uitleg.

Wij lieten het bij dit arrangement omdat het voor ons voldoende was.

1 2 3 4 ... 9 ouder »

Geef zelf je mening over Safir