7.5
8.0

KeukenMarokkaans
Openingstijden12.00-22.00, ma gesloten

peter1962 peter1962 23 januari 2012

Via Groupon voor €29 een Wijn&Spijs arrangement geboekt bij Safir. Volgens de Groupon aanbieding zou de normale prijs €60 zijn hiervoor.
Volgens de menu kaart is de normale prijs zelfs €67,50 (Tapas schaal 2x 25 + 17,50 voor de wijn).
Op het oog dus een flinke korting.

We hebben nog 2 drankjes vooraf genomen, 2 ijsjes en 2 koffie na en moesten €25 bijbetalen. In totaal kwam het dus op €54.
Wat we hebben gekregen was lekker, en de prijs die we hebben betaald was redelijk.
Maar dit zou absoluut geen €92,50 waard zijn geweest. Wij gaan hier ook zeer zeker niet terugkomen.

Naast ons zaten mensen die via Groupon een 7-gangen menu hadden geboekt voor €39. Zij kregen ongeveer evenveel te eten als wij, alleen kregen wij alles tegelijk opgediend.
Daarnaast was bij ons de wijn inbegrepen, terwijl zij daarvoor 4x €3,25 moesten bijbetalen. Bij hun was dan weer het 'kleine ijsje' en de koffie inbegrepen.
Tegenover ons zaten mensen die via Groupon een 5-gangen menu hadden geboekt, ook voor €39. Zij kregen dus minder als onze buren voor dezelfde prijs.
Aan de tafel daar weer naast zaten 4 mensen die ook een Wijn&Spijs arrangement via Groupon hadden geboekt. Zij vonden de geserveerde tapas wat weinig en vroegen er iets bij en moesten toen 4 hoofdgerechten bijbetalen(!)

Kortom: Het eten is hier best wel lekker, maar met de Groupon aanbiedingen maken ze er een zootje van.
Bovendien zijn ze erg duur wanneer je geen Groupon arrangement hebt, maar volgens mij hadden alle gasten een bon via Groupon.

Roshan18 Roshan18 16 januari 2012

Zeer goed Marokkaans restaurant. Locatie is erg leuk aan het water. En de inrichting zeer sfeervol. Ik ben hier heel wat keren geweest en is zeker 1 van mijn favoriete restaurants. Alle gerechten die ik hier heb gegeten waren heerlijk, van de tagine tot aan de pastilla. Ook is de service altijd goed! Echt een aanrader!

knaapie knaapie 16 januari 2012

Leuk met buren avondje uit. Aardige ontvangst garderobe. Drinken vooraf, 4 witte wijn besteld. Direct daarna vraag naar welke wijn bij "diner". Resultaat 2 liter witte wijn, op zich geen slechte wijn. Vervolgens schaaltje groene en zwarte olijven en geroosterd brood. Daarna schaal met 3 mini tagines en 6 schaaltjes. Lekker, niet bijzonder en spiesjes uitgedroogd en koud. In veronderstelling dat het voorgerecht was de dames hun gang laten gaan. Spijt, dit bleek het hoogtepunt te zijn. Resultaat; dames thuis afgezet en samen met buurman naar Shoarmazaak gegaan. Wel gelachen.

Edward-Jan Edward-Jan 8 januari 2012

Met een coupon van Groupon bezochten wij dit Marokkaanse restaurant. Wij hadden een Mediterraans wijn-en-spijsarrangement voor twee personen ter waarde van € 60,- voor € 29,- gekocht.
De reservering per email was per email bevestigd.

De ambiance van dit restaurant doet prettig aan en draagt een sprookjesachtige sfeer uit. Wij namen plaats op een bank met kussens. Liever zitten we aan een tafeltje, maar we wilden niet meteen eisen gaan stellen.

Volgens de advertentie stond ons een grote schaal vol verrassende gerechtjes te wachten.

Eerst een schaaltje met gemarineerde groene en zwarte olijven, tomatencrème en toast. De toast werd later aangevuld.
Volgens de advertentie was een flesje wijn uit één van de beste wijnstreken in Marokko van het huis Les Celliers de Maknes inbegrepen. Wij rekenden derhalve op een halve fles. Het bleek een hele fles te worden. En nog wel een mooie "Les Trois Domaines, Zniber" uit 2010. Een geurige, krachtige wijn uit Guerrouane in de streek Meknés, gebotteld door Les Celliers Meknés.

Vervolgens werd zoals beloofd een grote schotel geserveerd met koude en warme gerechten. In het midden een tagine met couscous royale, waaromheen zes kleinere schotels. Een voortreffelijke tagine met lamsvlees, een tagine met gehaktballetjes, schotels met kalfsspiesjes en kipspiesjes en twee traditionele Marokkaanse salades. Op ons bordje konden we de gerechten naar hartenlust opscheppen. Bijzonder lekker waren verder nog de zoete briouats in een ronde vorm; bereid met kip, amandel, kaneel en filodeeg. We werden vriendelijk bediend en kregen voldoende uitleg.

Wij lieten het bij dit arrangement omdat het voor ons voldoende was.

azr99 azr99 6 december 2011

Ook wij hebben op 3 dec.met een grouponbon bij safir gegeten. Van te voren de verhalen gelezen van de mensen die daar ook zijn geweest met een grouponbon, dat was even slikken.
Leuk restaurant, gezellige sfeer. Leuke bediening en er werd ons verteld wat we konden verwachten. Een lekker apperatiefje vooraf(zelf betalen), olijfjes, tapenade en geroosterd brood, heerlijk. Toen kwam de schaal met allerlei hapjes, wat zag het er lekker uit maar het smaakte ook uitstekend, ruim voldoende voor 2 personen. Ook kwam er nog een fles wijn bij die zeker goed van smaak was.De gastheer kwam persoonlijk vertellen wat er allemaal op het bord lag.Helemaal voldaan en genoten van een gezellige avond gingen we weer huiswaarts.

Geef zelf je mening over Safir