Een volwaardig restaurant met ’een gezellige dorpse sfeer’. Het monumentale pand heeft een ‘warme inrichting’ en is daarmee ook uitermate voor een romantische avond uit. De kwaliteit van zowel de bediening als het eten is niet altijd even onberispelijk. De een prijst ‘de uitstekende kookkunsten van de kok en de voorkomendheid van de bediening’, terwijl anderen van beiden ‘toch meer verfijning wensen’. Wat wel constant is, is de kwaliteit van de wijnen, ‘die is standaard hoog’.
Wat hebben we toch heerlijk gegeten bij Het Gerecht! Vooraf heerlijk verse oesters gehad en als hoofdgerecht de Veluwse eend en de gebakken schol. Hoogtepunt was de chocoladeparade als dessert. Met liefde en aandacht gemaakt. Echt genieten. Ook de bediening is uitstekend. Echt een aanrader dit restaurant op de Catherijnesingel. Je merkt dat de eigenaren voor kwaliteit gaan en niet proberen de massa te volgen. Wij komen terug bij Het Gerecht!
Het Gerecht in Utrecht is een restaurant van hoog niveau omdat alles er altijd klopt.
De bediening:van vriendelijk tot onderhoudend.Het eten subliem(en dat mag ook
wel eens genoemd worden:altijd het zelfde niveau.)We aten er recentelijk de ossehaas
(=buiten de kaart) en die was lekker!(sausje;truffel).Na:de 3 soorten van chocolade,je
zou er bijna verslaafd aan raken.De inrichting vinden we gezellig,maar tja ieder zijn
smaak.De inrichting ademt iets warms uit.En de prijs:gewoon!!Dit was niet de laatste x!
Zowel de voorGerechten als hoofdGerechten (leuke woordspeling) vielen bij ons niet erg in de smaak. Voor het eerst stuurden wij een bord terug naar de keuken. Ons oordeel: geen aanrader.
Jaren terug was ik niet echt onder de indruk; dit was de tweede keer en het was weer/nog steeds niet OK. Lekker wijntje, twee mooie voorgerechten, maar dan twee hoofdgerechten die gewoon geen voldoende waard zijn. Of, alla, die in ieder geval heel ver buiten verhouding zijn met de rekening. Het is jammer, want de kok _kan_ kennelijk wel koken en de bediening is prima, maar het zal toch weer minimaal een paar jaar zijn voor ik het nog een poging geef.
Afgelopen zaterdagavond gegeten bij het gerecht. Het eten was top, vooraf kakelverse oesters, daarna gebakken eendenlever op suikerbrood, wat een goede combinatie bleek. Daarna een perfect gebakken tournedos, truffeljus, heerlijk kaas en wijn. Wat me opviel was de goeie bediening, met verstand van zaken en vooral niet te stijf.
goeie plek om terug te komen. Groeten Cees uit venray