Lute Rootz adverteert en plaatst een bord buiten met: op zondag speciale aandacht voor de kinderen. Ik vraag me nog steeds af wat de speciale aandacht is geweest. De tv in de kinderhoek was stuk of niet aangesloten, er waren alleen stiften (geen papier) en een zeer beperkte hoeveelheid bouwsteentjes (voor de echt kleintjes). Er was geen kindermenu; de kinderen moesten gewoon van de kaart kiezen. Kortom: er was werkelijk helemaal niets voor de kinderen. Geen succes dus. Het eten was overigens prima in orde. Helaas moesten we wel zelf onze wijn inschenken (vind ik op zich geen probleem maar hoort niet bij het soort restaurant wat Lute Rootz probeert te zijn). Ook bij navraag werd er geen poging gedaan e.e.a goed te maken. Jammer.
Heerlijk eten. Wij zijn hier nu 4 keer wezen eten en elke keer worden wij verrast! De bediening is ook altijd erg goed en vriendelijk en zeker niet te opdringerig! Ik heb veel beoordelingen gelezen die zeggen dat de porties klein zijn maar ik zelf heb dit nooit zo ervaren. De porties zijn prima op elkaar afgestemd.
Tijdens de restaurantweek het 3-gangen diner plus extra tussengerecht geprobeerd. Hooggespannen verwachtingen ("zusje van Lute Ouderkerk") werden niet waargemaakt. Eten was goed, maar ook niet meer dan dat. Gewaagde combinaties maar niet allemaal geslaagd. In rode biet gemarineerde zalm met te overheersende rauwe bloemkool, huzarensalade in soep met te droge coquille, een doorsnee en wat vet stukje vlees als hoofdgerecht, toetje met watermeloen, toefje chocola en basilicumijs. Daar moet je van houden. Bediening was attent.
We hebben hier eergisteren gegeten. We werden meegenomen door vrienden. Dit restaurant schijnt een locatie te zijn waar topkoks in opleiding werken, dus interessant! Wel mogen ze iets meer calorieen in het eten verwerken, of iets grotere porties, want zonder het extra voorgerecht, hadden we na het eten echt nog trek gehad.
Wij hebben hier gisteren met de kinderen heerlijk gegeten. De tonijntartaar met marshmallow van soja was subliem. De runderfilet en parelhoen waren smaakvol. De ober was uiterst attent en gastvrij. Omdat een van ons op dit moment liever geen wijn drinkt, kwam hij het het voorstel: "een klein slokje voor de smaak?" Een fantastische geste om zo toch mee te kunnen genieten van de prachtige passende wijnen. Klasse. Wij komen zeker terug