| Activiteiten | Brasserie | ||||||
| ||||||
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
Mooi entourage, naast de prachtige oude kerk in de oude stadhuis. Voortreffelijk gegeten en snel bedient. Aangezien we niet de tijd hadden voor een uitgebreid diner was dat zeer prettig.
Gegeten op: 10 oktober 2012.
"Aart", zegt onze gastheer als we binnenkomen en geeft ons een hand. Gezellige binnenkomer dus, heel persoonlijk. Prima rode huiswijn bij, om te beginnen een bospaddestoelenvelouté met truffel. Waarin niet is uitgeschoten met de truffel waardoor het te overheerst. De tournedos Bordelaise met saus van rode wijn en druiven is perfect bereid, goed qua grootte en de combi met de druiven maakt het een fris geheel.
Toe een kaasplankje. Lekkere selectie alleen had ik het geserveerd met notenbrood.
De koffie is uitstekend en dat kan niet anders, Hof van Charlois won dit jaar de Ketelbinkie troffee.
Prijzen zijn redelijk, 2 euro per gang minder en ik zou er vaker komen.
Al met al een gezellige en zeer smakelijke avond.
Wat een geweldige brasserie is dit! Heb er heerlijk gegeten. Na het warme welkom van de eigenaar kregen wij netjes een tafel toegewezen. Onder het genot van een quiche en een goed glas wijn hebben wij de menukaart bekeken. Wij hebben heerlijk op ons gemak kunnen genieten van het eten & ook het dessert was zeer smakelijk! Een volgende keer gaan we er eens lunchen, eens kijken wat voor lekkers dat mag zijn.
Gegeten op: 31 augustus 2012.
Dit restaurant is recent begonnen met vegetarische gangen. Dit is erg geslaagd. Ze zijn goed bezig en staan open voor suggesties en opmerkingen. Erg smaakvol en zeker aan te raden als je in de buurt ben.
Je wordt ontzettend gastvrij ontvangen in een prachtig oud gebouw met een goede sfeer!
Super! Wij komen zeker nog terug!
Het restaurant "Hof van Charlois" is gelegen in de wijk "Oud Charlois" van Rotterdam. Charlois was een onafhankelijk dorp aan de zuidelijke oever van de Maas tot laat in de 19de eeuw, toen het dorp werd geannexeerd door Rotterdam en werd omspoeld door de Rotterdamse nieuwbouw. Toen we aankwamen bij de Charloisse Kerksingel konden we het stratenpatroon en een aantal overige gebouwen van het oude dorp herkennen, in het bijzonder de kerk en het stadhuis. In dit oude stadhuis is het restaurant gevestigd. We werden hartelijk ontvangen door de restauranteigenaar, hij leidde ons rond in het gebouw waar veel dingen nog authentiek waren uit de tijd dat het gebouw het stadhuis was en later nog politieburo. We hadden dit restaurant ontdekt door middel van een Groupon voucher en via dit systeem kan je kennismaken met restaurants waarvan je het bestaan niet vermoedde. Om terug te keren naar de review: De Groupon voucher gaf ons recht op een drie-gangen a la carte menu voor twee personen. Het eten werd vakkundig bereid en smaakte goed. De gegrilde tonijn was zelfs uitstekend. Zoals ik al zei, de service was zeer hartelijk. We hadden het geluk een Groupon voucher te hebben, want de prijzen bij de "Hof van Charlois" bevinden zich op de voorspelbare hoge Nederlandse niveau. Met een kortingsbon krijg je echt waar voor je geld. Dit gezegd hebbende, het "Hof van Charlois" is echt een goed restaurant met toegewijde service in een interessant gebouw. Aan te bevelen.
| Maandag | Gesloten |
| Dinsdag t/m Vrijdag | |