| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
147 recensies
Neem een rijsttafel. Dan heb je van alles wat. Eventueel een extra sate'tje. Maar dan toch ook nog een voorgerecht nemen! Want die zijn echt allemaal super lekker. Vooral viskoekje op serehgras stokje. En die bladerdeeg pakketjes met kip en pinda.
Favoriete bijgerecht is Sate Kambing, maar die zit ook al bij de rijsttafel inbegrepen. Op tijd reserveren, vooral op een vrijdag is er echt geen plekje meer vrij.
Fantastische vegetarische Indonesische rijsttafel gegeten. Verse ingrediënten die met zorg en toewijding bereid zijn. Je proeft het echt. De bediening is heel aardig en geeft uitvoerige uitleg over de gerechten. De inrichting is modern en stijlvol. Met een heel voldaan gevoel vertrokken.
Het was er op een donderdag erg druk, een goed teken, maar het was daardoor wel wat lawaaiig, we hebben ons er niet echt aan gestoord.
Het duurde lang voor de gerechten geserveerd werden (bijna een uur).
Het viel op dat de "rijsttafels" sneller geserveerd werden om ons heen dan onze losse gerechten.
Voorgerechten:
Soto Ayam en laksa blauw lekker, vega risoles beetje sompig.
Hoofdgerechten:
Erg grote porties met erg grote stukken vlees (het woord hompen vlees is gevallen aan tafel).
Je mag niet met twee mensen een hoofdgerecht delen, dan moet je €10,- extra betalen. Terwijl een hoofdgerecht + een saté zeker voldoende zou zijn voor twee personen, zo groot zijn de porties.
De smaak was goed. Bij de Daging Rendang overheerste een kaneel smaak, zoals ik nog niet eerder heb geproefd. Niet echt de klassieke rendang smaak dus.
Voor de rest waren de stukken vlees in de Opor en Rendang dus echt groot waardoor het vlees niet echt mals was. De kip van de ayam singgang was wel mals ondanks ook grote stukken.
De bijgerechten zijn divers en goed (sambal goreng kentang,
sayur lodeh, gado gado, atjar ketimun, seroendeng, nasi goreng en nasi putih).
We hadden ook nog losse saté erbij. Ayam, gambing & buikspek, allen goed. Ook het bijgerecht ajoer Gurih Pedas (pittige groenten in kokossaus) smaakte goed.
Door de enorme porties hebben we de toetjes overgeslagen en allen nog koffie en thee genomen (komt met stukje spekkoek).
Al met al kan je hier lekker eten maar wij vonden het niet echt de klassieke Indonesische smaak hebben (zoals bij oma of in Indonesië). De porties zijn erg groot en een fles water (1L) kost 7 euros. Tijd voor KRNWTR ;)
Relatief prijzig ook.
Heb hier gegeten met vrienden, het voorgerecht was een pittige pompoen soep welke te lauw werd geserveerd met een prima gefrituurde garnaal, we hadden de rijsttafel met vlees en de rijsttafel met vis, ik vond de rund persoonlijk wat aan de taaie kant en de witte vis kwam wat droog over, verder een ietwat gehaast indruk van het personeel en een ultra smerige toilet, dit heb ik aangegeven aan het personeel maar had niet echt de indruk dat ze hier wat mee gingen doen, afijn, niet de moeite persoonlijk voor mij om terug te komen bij dit restaurant
Gegeten op: 22 maart 2013.
We hebben met de kinderen (9,13,16) gegeten en ook hun bordjes gingen helemaal leeg. Prettige mix van allerlei smaken en niet per se alleen maar 'heet'. Nagerechten uitstekend van smaak en zelfs de koffie was erg lekker. Dit aangezien we enorme koffieliefhebbers zijn en vaak valt die een beetje tegen. Rustige, betrokken bediening in eenvoudige maar stijlvolle inrichting. Heerlijk gegeten en ga er zeker weer eten.
Marco
Na lange tijd weer eens hier gegeten, omdat we in het verleden een goede ervaring hadden, prettige bediening en lekker eten. We werden vriendelijk ontvangen maar jammer genoeg werden we aan een vieze tafel neergezet (ook op de grond lagen etensresten). Het voorgerecht, de krabkoekjes en loempia pepesan, viel tegen, het vet droop er vanaf! Het voorgerecht werd uitgehaald en al na 2 minuten stond het hoofdgerecht op tafel! Waarschijnlijk stond dat dus al de hele tijd klaar, of wilden ze ons snel weg hebben? We probeerden meerdere malen aandacht te vragen van de gastheer maar deze stond lange tijd met zijn rug naar ons toe te praten met een andere tafel.
Al met al is dit zeker niet hoe we hier gewend waren, jammer dat ze het niveau niet hoog hebben weten te houden.
Vandaag voor het eerst gegeten bij Blauw.
Eerste indruk: Moderne zaak, groot, maar toch intiem vanwege de vele hoekjes.
Bediening: Prima.
Wel erg donker, de menukaart komt met een leeslampje ( leuk gevonden)
Ik heb er garnalen gegeten in Ketjapsaus en die waren heerlijk (ook al helemaal schoongemaakt, dus we kregen geen kleverige ketjapvingers), de rendang was er lekker pittig en bij de koffie komt een heerlijk plakkerig stukje spekkoek.
Die spekkoek was erg smakelijk.
Het is niet goedkoop, maar het wel waard.
Ik kom zeker nog een keertje terug om de Soto Ayam te proeven (die kon er niet meer bij, dan was ik naar huis gerold)
Onverwacht terecht gekomen in dit restaurant. Uitermate vriendelijk ontvangen, keuze in zitplaats, prima toelichting op de kaart en heerlijk gegeten. Van het uitgekozen desert was een onderdeel uitverkocht. Als "goedmakertje" gratis aangeklede koffie toe. Was niet nodig geweest, maar hebben we zeer op prijs gesteld. Een echte aanrader. Wij waren er op maandag en het was aardig vol, dus voor de andere dagen is reserveren waarschijnlijk nodig.
Gegeten op: 17 december 2012.Uitgedaagd door her en der uitgestrooide superlatieven hebben wij aan het begin van dit jaar de proef op som genomen door een rijsttafel met vlees en vis te bestellen. De inrichting van het restaurant deed mij met zijn vele hoekjes en trappetjes onwillekeurig aan de verdwenen mensa van Hertzbergers studentenhuis denken, maar dan aanzienlijk krapper en benauwder. Inmiddels vroegen wij ons nieuwsgierig af hoe de bestelde maaltijd een plaats op de vierkante cafetariatafel kon krijgen. Even later bleek hoe dit kon: alle porties verschenen in gelijke hoeveelheid in een aantal minuscule bakjes in twee rijen op tafel, waardoor er bij voorbeeld net zo veel (of weinig) rijst als seroendeng op tafel werden neergezet. Dit verklaarde overigens tevens de afwezigheid van specifieke informatie op de kaart over de grootte van de porties: alles was kennelijk afgestemd op de afmetingen van de schaaltjes en die waren weer afhankelijk van de afmetingen van de tafel... Naast onmiskenbare smaakmakers zoals de saus van de twee (!) stokjes lamssaté was de vis in een te dik omhulsel ronduit melig en bleek de smaak van de meeste gerechten weinig uitgesproken. Niettemin hebben wij zelden zó zout gegeten!Samengevat: de calculerende vaardigheden van de uitbater hebben de aandacht voor een juiste prijs-kwaliteitverhouding duidelijk verdrongen. Naar onze smaak is hier helaas een duidelijk voorbeeld van veel poeha en weinig inhoud ten beste gegeven. Laat iedere bezoeker toch vooral nog een kritisch op de kleren van deze keizer letten!
Gegeten op: 5 januari 2013.
Top top top! Traditionele gerechten met een moderne toets. Chefkok Agus is een sensatie in Culinair Nederland!
Een aanrader. De prijs-kwaliteit-verhouding is meer dan goed!