8.0
8.2

1 2 3 4 5 ouder »

Michelle1979 Michelle1979 12 maart 2012

Gisteravond bij de Oesterbar gegeten. Het was weer voortreffelijk!
De attente gastheren en dames zorgen in een fijne ambiance voor een lunch om nooit te vergeten.
De verschillende gerechten zijn een feest voor de smaakpapillen... en dan die oesters... De oesterbar doet zijn naam eer aan.
De heerlijke gerechten worden gecomplementeerd met prachtige wijnen. Niets dan lof!

Fijne middag gehad, waarvoor dank!

Lizevisser Lizevisser 18 februari 2012

Na een klacht over de bediening eerder heeft de Oesterbar ons als genoegdoening gratis een 4gangenmenu aangeboden wat we chique vonden. We hebben lekker gegeten en waren zeer tevreden over alles, inclusief bediening.

peanutbutterjelly peanutbutterjelly 15 oktober 2011

Een redelijk professionele ambiance: je komt hier om bediend te worden en de tong te laten strelen. Helemaal prima. Niet teveel wijn drinken voor het voorgerecht (kan enigszins op zich laten wachten), het restaurant leent zich niet voor gezelligheid.

sasjen sasjen 16 september 2011

Professionele bediening. Goede kaart. Mooie wijnen. Ik was zelf een beetje teleurgesteld over de groentegarnituur bij 'De vis van de dag'. Vis was heerlijk (wel veel) Heek. Maar eigenlijk geen groentes bij. Wel heerlijke ravioli met ricotta. Als ze wat meer zorg aan de (groente) garnituur geven wordt dit een uitstekend.

Future1 Future1 1 mei 2011

Na mijn mindere (slechte) ervaring in de restaurantweeek hier opnieuw gaan eten vorige week.

Het was alsof we in een ander restaurant plaats namen. We hadden een prachtig plekje bij het raam. De open deur gaf ons vrij uitzicht op het zonnige leidseplein en de mensen, de sfeer was uitstekend.

We begonnen met een Bellini als aperitief, heerlijk frisse Prosecco met Perziklikeur.

De maitre en twee dames van de bediening zorgden ondertussen uistekend voor ons.

We begonnen met Asperges, (naar mijn idee) truffelolie, tempura van hollandse garnaaltjes, carpaccio van heilbot op een bedje van peterseliepuree/olie. Fantastisch gerecht, alles paste uitstekend bij elkaar, echt een plaatje van een gang.

Daarna hadden wij St jacobsschelpen met asperges, en tarte tatin van asperges. Wederom echt subliem, de tarte tatin van asperges paste met de subtiele, ietwat zoete smaak uitstekend bij de St jacobsschelpen. Die waren overigens uitstekend gebakken, niet doorgeslagen en niet te rauw, echt top.

Als hoofdgerecht gegrilde zalm met lamsoren, zachtgekookt eitje, aardappeltjes en asperges. Ik ben zelf een grotere fan van de wat minder gewone vissen dan zalm, maar de zalm was uitstekend bereid en was goed sappig. Het garnituur was heerlijk en we hebben genoten van de aspergepunten die precies gaar waren en een mooie smaak hadden.

Als toetje koos ik voor de kazen, bleu d'avergne, Tomme, en een naar mij werd verteld oude kaas van Maarten.

Mijn tafelgenoot had een uitstekend (machtig) chocoladedessert, naar ik meen was het een ganache, met prachtige garnering.

Ik koos bij het toetje voor een Colheita van Kopke, die was prima.

Overigens is de wijnkaart ook zeer interessant en extensief.

We hebben een zeer geslaagde avond gehad en komen zeker weer terug.

haan haan 30 maart 2011

Gisteren hier de fruits de mer besteld (100euro voor 2 personen). Helaas viel deze mij erg tegen, presentatie matig, langoustines papperig (dit hoorde zo werd ons verteld?), oesters waren goed maar slechts 3 per persoon (beetje mager in de oesterbar), gamba matig, kreeft ook niet echt bijzonder. Overigens zijn de locatie, ambiance en bediening top, maar ga zeker niet snel terug.

kwokk kwokk 22 maart 2011

In het kader van de restaurantweek hier wezen eten met een groep van 8 man. Eten smaakte en service was erg vriendelijk! Geef het een cijfer 7

Future1 Future1 15 maart 2011

Gisteren hier in het kader van de restaurantweek (proberen) te eten.

We hadden om 1930 gereserveerd en waren netjes op tijd binnen, en konden boven plaats nemen. Na een goed begin met een lekker glas witte wijn ging het snel bergafwaarts.

De amuse van Oester met vodka was een leuk gebaar; voor mij was de vodka wat te sterk aanwezig, en had misschien wat langer moeten marineren; kwestie van smaak.

Als tussengerecht hadden we de ravioli van kreeft. Deze arriveerde zo ongeveer 45 minuten nadat wij zijn gaan zitten. Het bord was koud, en de ravioli idem dito. We zaten inmiddels al een uur naar twee lege glazen wijn te staren. De gehaaste serveerster rende constant langs onze tafel (we zaten in haar looproute) dus zij had moeten zien dat de glazen al een uur leeg waren; zij vroeg ons niet een keer of alles in orde was.

Om 21:04, anderhalf uur nadat wij waren gaan zitten; zonder wijn, water op, geen hoofdgerecht; ben ik opgestaan en heb ik om de rekening gevraagd.

De maitre erkende wel meteen dat het flink fout was gegaan allemaal gaf aan dat wij niet hoefden te betalen. Dat vond ik toch wel sportief, aangezien in de meeste Nederlandse horeca je eerst nog een discussie aan moet gaan en de gast niet zelden gewoon ongelijk wordt gegeven.

Ik kom hier nooit meer terug; erg jammer, want als echte Amsterdammer wilde ik al jaren graag naar de oesterbar en dacht dat ik de restaurantweek mooi als inkopper voor een meer frequent bezoek kon gebruiken.

monica eleonora monica eleonora 15 september 2010

op een zomerse zaterdagmiddag gebeld of we met 10 personen konden komen eten. restaurant was volgeboekt. toch na 5 seconden: " natuurlijk, kom gezellig!". we hebben heerlijk gegeten en perfecte bediening genoten. chapeau!

Altijd-trek Altijd-trek 22 augustus 2010

Lang niet bij de Oesterbar geweest, te lang helaas. Hier van de week gegeten met mijn vrouw en jongste dochter. Zoals gebruikelijk de menu- en wijnkeuze na kort overleg maar aan de chef en maître overgelaten en daar geen spijt van gekregen. Na de amuses waaronder drie kleine maar lekkere oesters begonnen wij met een Carpaccio van kreeft met een gebakken gamba. Heerlijk! De kreeft perfect gemarineerd en de gamba prima gebakken. Mijn dochtertje naast mij had het in een recordtijd naar binnen gewerkt. Daarna gegrilde tonijn, ook weer zo perfect bereidt. Hier waren de tafeldames ook zeer over te spreken. Als hoofd Tarbot met een hollandaise saus, een klassieker maar in een goede uitvoering. Als dessert werden we verrast met een aardbeienmousse met yoghurt roomijs en merengue. Wederom alleen maar glunderende gezichte naast en tegenover mij. De wijnkeuze van de maître was prima afgesteld op onze smaak welke wij in het begin kenbaar hadden gemaakt. Duidelijk was ook dat we met professionals in de bediening te maken hadden. Ik heb ze geen steek zien laten vallen. Ondanks dat de zaak helemaal vol liep met grote tafels liep alles gesmeerd en kreeg iedereen voldoende aandacht, mijn complimenten. Ook in de keuken lieten ze zich niet gek maken en gingen alle gangen er in een goed tempo doorheen. Ze hadden zelfs nog meer aan gekund gezien de vertwijfelde en afwachtende gezichten die over de pas keken toen de bestellingen enigszins stagneerden.
Zij zullen mij hier absoluut vaker zien.

1 2 3 4 5 ouder »

Geef zelf je mening over De Oesterbar