Mediterraan in de breedste zin van het woord. In dit restaurant sieren gerechten uit Cyprus, Frankrijk, Italiƫ, Libanon, Marokko, Portugal en Turkije de kaart en ook het gezellige interieur is een mengelmoes van mediterrane invloeden. De kleine porties maken het mogelijk om lekker veel te proeven; drie gerechtjes vormen samen een complete maaltijd. Maak voor de ideale volgorde vooral gebruik van de kennis van de bediening. Xanders Bazaar is een aanrader, zeker voor hen die een keer wat anders willen proberen!
Afgelopen zondag gegeten bij Xanders Bazaar met 7 personen.
We werden vriendelijk ontvangen en we begonnen met een glaasje bubbels.
We lieten ons verassen met een 4 gangen menu door de koks uit de keuken:
Voorgerecht kregen we tonijn met sinaasappel en grapefruit en een schuim van sereh, dit was een top-gerecht! Verder geen commentaar;)
Tussengerecht: Roodbaarsfilet met amandelen, granaatappel en beurre blanc. Smaak plus garing waren bijzonder goed!
Hoofdgerecht: Procereur met ratatouille en een saus van gepofte paprika. Een erg goede combinatie en lekker, hij had wel ietsjes groter geportioneerd mogen worden, mischien omdat het een hoofdgerecht was en ook omdat het erg lekker gerecht was.
Voor het dessert werd ons gevraagd of wij een kaasplankje wilde, dat was een perfecte vraag aan een familie die kaasliefhebber is:
Daarin werden wij ook verwend het smaakt ons echter weer prima!
Erg lekker brood en een vruchten compote werd daarbij geserveerd.
Het dessert was griesmeelpudding met noten en caramel.
Dit was een iets minder lekker gerecht dan wat we hiervoor hadden gekregen.
Al met al zijn we echt zeer uitstekend behandelt en verzorgt door de bediening en de keuken van dit restaurant.
Onze complimenten!
Bedankt voor de laatste ronde koffie en thee!
Wij zijn gisterenavond voor het eerst naar dit restaurant geweest. Onze ervaring was heel positief. De aankleding van het restaurant is top, de bediening uitermate vlot en heel vriendelijk. De gerechten waren ronduit heerlijk. De porties hadden iets groter mogen zijn; dat is wellicht een klein aandachtspuntje. Maar wij komen zeker weer terug; hebben al een nieuwe reservering geplaatst!
Wanneer je tot middernacht de tijd hebt en een goed gevulde portemonee bij je hebt kun je hier verzadigd vertrekken. Twee uur na binnenkomst kregen we pas ons tweede gerechtje zodat we we maar geen dessert hebben genomen om 23.00 uur.
Op zich waren de gerechtjes best lekker maar aan de kleine kant. Wat ik erg jammer vond was dat er geen groenten of aardappelgerechtjes op tafel kwam te staan om bij de gerechtjes te eten. Je zit bij drie vleesgerechtjes (op drie haricots verts na) dus echt alleen maar vlees te eten.
Zonde ...
We werden goed ontvangen in dit overvol restaurantje op de zaterdagavond. Wat ons direct opviel was dat het vrij rumoerig is en de tafels vrij dicht op elkaar staan. Aangezien we nog even moesten wachten tot onze tafel gereed was, vroeg de gastheer of we alvast een glaasje bubbels wilden hebben...Het wordt van te voren verteld dat je kleine porties krijgt ter grote van een gemiddeld voorgerecht. De verschillende keuze in gerechten is prima en erg leuk bedacht...de uitvoer is redelijk. Sommige kruiden overheersen enorm. Na afloop een behoorlijke rekening en nog geen uiterst te reden gevoel. Glaasje 'bubbels' stond trouwens wel mooi op de rekening...niet zo netjes als je zo lang moet wachten. Geen tweede keer meer voor ons.