"Koken uit je hart"
Koken is voor mij met smaak, bezieling en alles wat in mijn vermogen ligt. Mijn keuken wordt gekenmerkt door dagverse eerlijke producten, die de verschillende seizoenen te bieden hebben en een kookstijl die ondanks het veelal geraffineerde smaakpalet, als bijna "naturel" laat kenmerken. Tom Boere Chef Patron 0172-507074 en dagelijks te volgen via twitter @intenzdineren
Na de Bib Gourmand in 2009 ‘lijkt het alsof dit restaurant naar een ster solliciteert’. De porties zijn ‘erg klein’ maar zijn het resultaat van ‘een prachtig staaltje modern koken’. Het is ‘alsof er een engeltje over je tong piest’ als je de ‘speciaal geserveerde huisgemaakte erwtensoep proeft’. Daarnaast waarborgt dit restaurant een ‘combinatie die je niet vaak meer tegenkomt: kwaliteitsproducten en een vriendelijke en attente bediening’. Tenslotte zorgt het wijnarrangement in BOB uitvoering voor een ‘volmaakt avondje uit’.
Vorige week super vijf gangen geluncht bij InTenz. Chef-Patron Tom Boere liep zelf de bediening en maakte ruim tijd voor een praatje. Een bevlogen man en een bevlogen kok. Niet koken met passie, maar koken is passie.
In de kern is Tom een klassieke kok, dat proef je in de gerechten, geen moderne decomposities zijn, maar juist combinaties van ingredienten, zorgvuldig gekozen om de smaakbeleving nog dieper te maken. Dat zie je bij de rilette van makreel met verse kokosschilfers, gegrilde sliptong, bamboe en sesamvinnaigrette die op tafel verschijnt, met een goed gekozen Viognier erbij.
Ook het tussengerecht, ossenstaart in saus waarin sherry, paddenstoelen en geraspte ganzenlever, is een pareltje van blendende aroma´s. Intens koken is waar deze kok goed in is.
De wijnkaart is ook prima op orde en Boere is een prima gastgeer. Eén puntje van kritiek: Wat beter kan - en ook moet als er na de Bib ook een ster zou moeten komen - is aandacht voor amuse's en in mijn geval de kaas. Die zijn nog niet op het absolute sterrenniveau van de overige gangen.
Het eten was ronduit goed maar veel te kleine porties. Wij hadden 4 gangen verrassingsmenu maar bv de vis gang was meer een amuse. De drank is onevenredig duur en maakt van een aanbieding toch een heel duur etentje. De wijnen zijn al aan de prijs maar de sterke drank (calvados en port) spant de kroon met respectievelijk 16 en 13 euro per glas, zonder dat dit vermeld wordt door de bediening. Met afrekenen werd er 95 euro teveel berekend. Wij hebben ook gebruik gemaakt van het hotel. Kamer viel tegen. Ontbijt was ronduit slecht en werd haast met tegenzin geserveerd door de eigenaar. 4 sneetjes bruin fabrieksbrood, 2 oude droge croissants, een glas melk, jus uit een pak en wat pre-fab beleg. Hoezo biologisch en hoezo met passie??? Uitcheck tijd was tot 12uur maar de eigenaar zag ons om 10.20u liever gaan, want dan hoefde hij niet op ons te wachten. Eens maar nooit meer dus.
Vorige week 21-8 hebben we voor het eerst gegeten en het is zeker voor herhaling vatbaar. De jonge bediening is erg vriendelijk en behulpzaam. Zij doen hun uiterste best om je een heerlijke avond te bezorgen. Ook erg leuk en professioneel dat de chef zelf even aan de tafel komt om het e.e.a. uit te leggen. Het eten was erg goed gebalanceerd. Totaal geen vol gevoel. We hadden vijf gangen voor slechts €35 (dit was een aanbieding vanwege hun vijf-jarig bestaan). Het gaat in dit restaurant niet om het vele eten maar juist om de mooie smaken, creativiteit en ingrediënten. Heerlijk intenz.