1 2 3 4 ... 6 ouder »

FrankUtrecht FrankUtrecht 15 maart 2012

De kaart is redelijk, maar erg beperkt. De prijzen zijn hoog in verhouding tot wat je krijgt. Verwacht vooral niet dat je hier rustig kunt eten. Het is er erg rumoerig en druk.

stonemother stonemother 15 februari 2012

Het is zo persoonlijk wat men vindt van deze plek. Het is een enorme kerk waar ze een restaurant in hebben gemaakt. Locatie ten opzichte van het station is ideaal. Mocht je dus met mensen vanuit het hele land af willen spreken of met grote groepen?, helemaal top. Bijzondere biertjes proeven met je collega's, top. Geen goede plek voor slechthorenden of mensen die niet tegen drukte kunnen. Het bier proeven en mosselen concept slaat aan dus het is hier gewoon ALTIJD heel erg druk. Olivier loopt als een trein. Geen goede plek voor een innig romantisch diner of voor een date. Ga voor de bijzondere biertjes en de borrelhappen. Niet voor de fijnproevers, eten is goed maar niets bijzonders. Bediening is heel erg druk maar desalniettemin fantastische service.

griekselsje griekselsje 14 februari 2012

We drinken wel eens een drankje bij Olivier maar vorige week dinsdag dachten we even een hapje erbij te nemen: een bordje zuurkool met een kwart worst. smaak middelmatig
wat denk je dat de kosten waren??? in totaal 45 euro!!!!! 17,50 per bordje zuurkool!!!! we schrokken er gewoon van, was het echt niet waard!!!
zullen ook nooit meer iets gaan eten bij Olivier. De locatie is TOP en de bediening ook maar
het eten....nooi meer

theocarolien theocarolien 25 januari 2012

Het is elke keer weer genieten in dit prachtige bierlokaal. Altijd reuring. Probeer eens de barbar bokbier of de Cuvee Chateau (heerlijk donker bier met port afdronk in een prachtig glas). Neem daarbij een broodzak met duvelse boter en het leven is weer prachtig. Ook het eten is van zeer redelijke kwaliteit. Passende biertje erbij en je blijft genieten.
Vriendelijk personeel met een goede service instelling. We blijven er dus komen.

hafhaf hafhaf 17 januari 2012

Unieke interieur, Lekker selectie bier, redelijk aanbod eten, wisselend service en vaak ERG druk en rumoerig.

proeferij proeferij 5 januari 2012

Mooibrestaurant. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Bedienend personeel vindt het leuk passende bieren te adviseren en ze slagen daarin vaak erg goed. Lekkere en bijzondere bieren. Eten heel behoorlijk. Vis tot nu toe erg goed gelukt. Frieten echt heel erg lekker. Akoestiek is slecht, maar past ook wel bij de sfeer van een proeflokaal.

Wiekee Wiekee 30 december 2011

De katholieken waren in de 16e eeuw gedwongen hun geloof in het geheim te belijden. Openbaarheid van het katholieke geloof was absoluut uit den boze en dus zocht men hun toevlucht in de zogenaamde schuilkerken. Van oudsher stonden de Bourgondische flamboyante katholieken in schril contrast met de sobere protestanten en dat is tot op heden in café Olivier nog terug te vinden. Katholieken waren levensgenieters die hun natje en droogje hoog in het vaandel hadden, en het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan in Olivier.

Nog steeds kun je plaatsnemen op de originele kerkbanken van deze oude schuilkerk, jezelf vergapen aan de ruimte om je heen en uiteraard nieuwe smaaksensaties opdoen door verrassende nieuwe Belgische biertjes te pruuven. Zelfs voor de onervaren bierdrinker vormt Olivier een waar Walhalla voor nieuwe uitdagingen, het personeel is namelijk uiterst goed in staat je van prachtige verhalen te voorzien over elke Belgische versnapering. Smaaksensaties die je smaakpapillen tot het uiterste drijven door uitstekende combinaties van bier en hapjes. Mosselen gekookt in het fameuze la Chouffe bier, verschillende Belgische botrammen of een verrassende Gentse waterzooi.

In Café Olivier wordt genoten van het leven zoals het katholieken lief was.

HBosch HBosch 30 december 2011

Afgelopen 12 december heb ik met mijn vrouw gegeten en gedronken bij Olivier in Utrecht. We waren door vrienden getipt, ze wezen ons vooral op de fantastische locatie en het vriendelijke personeel. We stapten dus met hoge verwachtingen de deur binnen..

Eenmaal binnen sloegen we beiden achterover van verbazing; wat een prachtgebouw! Ik had me nooit voorgesteld dat het er zo uit zou zien, al helemaal niet als je van buitenaf kijkt.

We werden gelijk vriendelijk ontvangen door een vrolijk meisje. Ze zei dat er niet direct plek was om te eten, maar dat we een aperitiefje aan de bar konden gaan drinken. De wachttijd bedroeg een half uur.

Toen ik eenmaal aan de bar stond viel mijn oog direct op de waanzinnige hoeveelheid Belgische bieren. Door alle keuze zag ik door de bomen het bos niet meer dus ik schakelde de hulp van een barman in. Die was heel behulpzaam en na het stellen van een aantal vragen verzekerde hij het perfecte biertje voor mij te hebben. Hij gaf mij een IPA van Chouffe, deze had ik nog nooit op, wat ontzettend lekker!
Mijn vrouw lust geen bier, en bestelde een droge witte wijn. De barman attendeerde haar er op dat Olivier een echt biercafe is en dat hij zeker wist dat er een biertje tussen zat dat ze lekker zou vinden.

Met een lichte tegenzin bestelde mijn vrouw dan toch een biertje. En niet met spijt; jawel, na 34 jaar drinkt mijn vrouw eindelijk bier. Helaas zijn we de naam van het biertje vergeten, dus we zullen snel weer terugkomen om de naam van het bier te achterhalen.

Na een halfuurtje werden we inderdaad opgehaald en aan tafel gezet. Een klein minpuntje was de gehorigheid van het gebouw, ik kon mijn vrouw nauwelijks verstaan, maar dat vond ik eigenlijk wel lekker. :-).

Voor de rest heerlijk gegeten, Ik kom zeker terug!

Hieronymus Bosch (57)
De Meern

nordennen nordennen 20 november 2011

Drukke, maar gezellige plek om allerlei biertjes te drinken. Gisteren de geitenkaas en ceasarsalade gegeten. Waren erg lekker. Goede knofloocroutons, ansjovis en dressing. Prima prijs-kwaliteit verhouding voor biercafe.

jwa jwa 12 oktober 2011

Zo'n fantastische plek in potentie en dan wordt daar op z'n Sjoerd Kooistra's mee omgegaan. En dat geldt voor zowel het interieur, het eten als de bediening. Een gemiste kans. M'n handen jeuken om er iets anders van te maken...

1 2 3 4 ... 6 ouder »

Geef zelf je mening over Café Restaurant Olivier