KeukenFrans
Bijzondere kenmerken topper

Terecht bekroond met een ster. Gerechten van hoog niveau met pure smaken die samenkomen in een drie- tot achtgangenmenu. Niet alleen het eten is verrassend; ook de prijzen vallen in verhouding met de kwaliteit reuze mee. De uitstekende bediening en de sfeervolle, informele ambiance maken de ervaring bij ’t Amsterdammertje compleet.

Henk_Margot Henk_Margot 28 januari 2012

Sfeervol restaurant met persoonlijk ontvangst.
Wij startte met een serie aan leuke amuses.
Gerechten zijn naast mooi opgemaakt ook lekker van smaak. Alle verschillende smaken die op het bord liggen proef je ook.
Het is een 1 sterren restaurant, maar bediening en prijs zijn normaal gebleven. (tenminste de prijs is niet extreem).
Alleen de snelheid van serveren van de gangen achtereen had een voor ons te hoog tempo.

richberg richberg 27 januari 2012

Had hoge verwachtingen van dit restaurant en de amuses deden ook het beste verwachten echter de als hoofdgerecht geserveerde eend was erg slecht met veel vet en zeentjes. Kan me niet voorstellen dat in een eerdere review gesproken werd van de best bereide eend ooit. In mijn opinie de slechts bereide eend ooit, was een domper op de hele avond vandaar de matige review. Hoop dat ze met deze review iets doen want het was abosluut niet Michelin ster waardig!!

rpatberg rpatberg 12 januari 2012

Echt een top restaurant. Tijdens het aperitief werden wij al verrast met heerlijke amuses (echt een smaaksensatie). Het 4-gangen diner was uitstekend, de smaak en presentatie waren erg goed. De sfeer van het restaurant en de bediening en de bereidheid en meedenkendheid van het personeel was echt top! Echt een aanrader.

helma3 helma3 4 januari 2012

Op 1e kerstdag 2011 meldden we ons, 3 volwassenen en een kleuter van 8 jaar, omstreeks 18.00 uur bij de receptie. Het gevoel, in onze avondkleding enigszins overdressed te zijn, verdween moeiteloos in de aangename ambiance. Door chefkok André Gerrits werd het diner toegelicht en zijn aandacht voor onze kleuter is de reden tot dit stukje. Hij stelde een aangepast menu'tje voor en nodigde haar uit om aan het slot van het diner samen met hem in de keuken het dessert samen te stellen. Geruime tijd en 5 gangen later werd zij, zoals beloofd, naar de keuken uitgenodigd. Deze ervaring heeft grote indruk gemaakt en recentelijk vertelde zij nog eens hoe geweldig zij dat had gevonden. Klasse. Dat gold trouwens ook voor het kerstmenu. Het was goed toeven in het Amsterdammertje.

patrique patrique 15 december 2011

Zonder twijfel een van de beste restaurants van Nederland.
Ik heb hier recentelijk gegeten en de ervaring zal mij nog lang blijven heugen.
De sfeer was ontzettend fijn, lekker losjes, gemoedelijk, en helemaal niet opgedirkt (gelukkig!).
We werden van harte welkom geheten door (ik denk) de vrouw van de chef en later door de chef zelf. Hij serveerde ons de amuses met een mooi verhaal erbij en ik kan enkel zeggen: 'wow!'. Hele bijzondere originele gerechtjes en een enorme smaakexplosie.
De eend die we kregen als hoofdgerecht is denk ik de beste bereide eend die ik ooit heb gegeten. Die vergeet ik nooit meer...

Verder waren de wijnen subliem en pasten ze erg goed bij de gerechten.
Ik heb diezelfde maand toevallig ook bij een aantal andere (twee)ster-restaurants gegeten en ik vind dat, hoewel ze niet helemaal te vergelijken zijn, 't Amsterdammertje er wat betreft gerechtkeuze, sfeer en originaliteit met kop en schouders bovenuit steekt.
Een enorme aanrader dus!

Geef zelf je mening over 't Amsterdammertje