| Keuken | Belgisch | |
| |
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
Een gezellig sfeervol restaurant, waar de tafels niet te dicht op elkaar staan. Een restaurant waar je een goed gesprek met je tafelgenoot kunt voeren dus. Een uitgebreide wijn en bierkaart.
We worden getrakteerd op een amuse van het huis. Een romige bospaddestoelensoepje, met daarin een knoflook olie. Ik proefte alleen nog maar knoflook. Dat is volgens mij niet de bedoeling van een amuse. Veel te uitgesproken van smaak. Jammer.
Het voorgerecht, een zalmtartaar, is heerlijk, maar ik mis het brood er bij. Mijn tafelgenoot heeft een pasteitje met kippenragout, de smaak is hiervan goed, alleen is het pasteitje wel erg aan de grote kant.
Vervolgens kiezen we voor de vlaamse stoverij, het vlees is mals en de jus is rijk. Ook de patat erbij is goed. De groente is om te huilen, het is brocoli, maar deze is zo lang gekookt dat hij al uit elkaar valt als je er naar kijkt.
De salade is voorzien van een wederom knoflookrijke dressing, waardoor je alleen maar knoflook proeft.
We hebben geen ruimte meer voor een dessert. Al met al een fijn sfeervol restaurant maar ik vind het geen aanrader.
Hoewel de " 2 Belgen "op een zichtlokatie gevestigd is valt het van buiten niet echt op. Eenmaal binnen is de ontvangst hartelijk en je voelt je welkom. De aankleding kon wat aantrekkelijker , en met name de verlichting zou iets sfeervoller kunnen. Eenmaal aangeschoven verrast de uitbater je prettig met een enthousiast verhaal over zijn biersoorten. De keus is snel gemaakt en ons eerste glas wordt vergezeld van een goede amuse van flinterdunne truffel. Het voorgerecht van het driegangenmenu is een goede salade van witlof en voor mijn disgenote een lichte erillette van konijn en spek.
Als geboren en getogen Vlaamse wordt het hoofdgerecht een Vlaams stoofpotje en een kalfsoester die iets aan de droge kant is.Het dessert , een omelette siberienne ,wordt heel smaakvol opgediend op een verwarmd bord en smaakt dito. Tot slot een heerlijke kop koffie met uiteraard pralines. Alles is een rustig tempo met de klanken van Jacques Brel toepasselijk op de achtergrond.. Een geslaagd culinair avondje waar je de volgende dag nog met genoegen op terug kijkt. Deze 2 Belgen bieden een goede prijs kwaliteit verhouding en zijn zeker aan te bevelen.
Een mooie ervaring tijdens een weekend Groningen. Vooraf werd ik niet echt blij van het horeca-aanbod in de stad. Veel basic voor studenten, weinig écht culinair. Op basis van Iens gekozen voor 2 Belgen. Het interieur is wat saai, hoewel die sanseveria's wel een aardig Belgisch tintje geven. De bediening is vriendelijk en qua tempo ook OK. Een serveerster die niets van Belgische bieren weet, zou je eigenlijk niet moeten hebben in zo'n restaurant, maar de eigenaar compenseert dat goed. Genoten van een frisse Gouden Carolus, en verder lekker veel (wel zware) speciaalbieren op de kaart. Topper was echter het eten. 3-gangenmenu voor 32,50. Vooraf zalmtartaar (prima) en 'pakketje van bloedworst en geitenkaas' (in filodeeg). Werkelijk goddelijk dat pakketje; die combinatie is een ontdekking. Met een heerlijke uiige compote erbij. Daarna duo van haas en vegetarische tarte tatin. Ook allebei uitstekend. Alleen de hazenpeper was wat te zurig (misschien voor Hollandse begrippen). Grappig, kaasfondue als bijgerecht bij de tarte tatin. Na o.a. 6 Belgische kazen. Ik wist niet dat Belgen zulke goede kaas kunnen maken, zowel blauw-, rood- als witschimmel. Vooral de Bokrijkse kaas is verrukkelijk.
Totaal 116,- voor 2 personen. Prima prijs-kwaliteitverhouding.
Erg lekker eten, garnalenkroket als voorgerecht en konijnebout als hoofdgerecht. Het combineert prima met de heerlijke bieren die er op de kaart staan. Vriendelijke eigenaar en bediening zorgen voor een gemoedelijke sfeer.
Gegeten op: 8 mei 2012.
Al bij binnekomst hartelijk ontvangen door charmante jonge dames. Keuze uit fles water of plat water, wat een goeie start. De dames hebben verstand van bier en lichten het menu deskundig toe. Een ontspannen sfeer met de chef kok De Belg op de achtergrond die alles goed in het oog houdt. Sfeervolle ruime omgeving, toch ook weer echt Belgisch. Het eten voortrefffelijk, amus, de garnalenkrotetten, zalmtaartje, het hoofdgerecht Vllaamse Stoof en entrecote, smaakvol. Waren uit Rotterdam in Groningen en voor de 2 Belgen rij je graag naar Groningen. Freule Fran
Gegeten op: 5 september 2012.| Maandag | Gesloten |
| Dinsdag t/m Zaterdag | vanaf 17:00 |