ActiviteitenAfhalen, Catering
KeukenFrans & Internationaal
Bijzondere kenmerken topper Fris verdient een flesje

14 mei 2013

Naar aanleiding van de Groupon actie hebben mijn moeder en ik gereserveerd, ter afsluiting van onze moeder-zoon dag!

Alles in dit restaurant is opgezet om te helpen een echte beleving te ervaren. De bediening was erg gastvrij, inhoudelijk en precies. Met name de gastvrouw en gastheer laten een oprechte passie en plezier aan tafel zien, overige bediening medewerkers blijven nogal eens aan de veilig formele kant.

Alle gerechten zijn zeer fotowaardig gepresenteerd, waarbij de ingrediënten echt met liefde zijn bereid. De verschillende structuren en combinaties zijn een ware traktatie voor onze smaakpapillen.

Ook de vegetarische dieetwens van mijn moeder word zeer goed ingevuld! Hier laat de keuken pas echt zien wat ze kan, soms zien haar gerechtjes er nog beter uit dan die van mij (voor zover dat al kon).

Dineren bij Fris is een ware beleving en daarmee een oprechte aanrader voor iedereen!!

Kritische kanttekening:
- Decor is enigszins verouderd (vooral vloer en verlichting)

Gegeten op: 27 april 2013.
Koen2209
Koen2209
Proever in spe

13 mei 2013

Ik heb op zaterdag een thuismenu voor moederdag gehaald. In verschillende bakjes met een beschrijving erbij ging ik naar huis. Het was goed beschreven en leuk om te maken. Het eten smaakte goed. Het vlees vond ik het moeilijkste, het was iets te gaar. De drie gangen met na afloop zoete eigengemaakte snoepjes, het was allemaal heerlijk. Het is een goed principe een thuismenu. Alleen jammer van die afwas

Gegeten op: 12 mei 2013.
hildegraaf
hildegraaf
Proever in spe

2 mei 2013

Geboekt voor het 4 gangen all-in menu á 75 E pp, blijkt inderdaad alles er op en er aan: ruim glas prosecco, een glas wijjn bij elke gang, er wordt zelfs bijgeschonken! Behoudens het weing bekorende eerste glas witte wijn was de rest van een goed niveau; goed brood, fijne olijfolie, heerlijke roomboter en dan enkele fraaie dunne knappperige grote crackers met bijzondere smaak; er volgt vlot een 3 smaken voorafje; dan het eerste ruim geportioneerde kalfstartaat met 1 heerlijke grote scampi; hierna stokt de vlotte bediening en is enig geduld vereist, het restaurant zit intussen vol, mogelijks iets teveel gasten in korte tijd; de skrei valt tegen, droog,te lang onder de warmtelamp?Het hoofdgerecht Simmentalerrund, lekker bereid, goed van smaak maar vergt wel wat extra kauwwerk ; goede garnituur, meerdere soms verrassende sausjes, geen overdreven streepjes,schijfjes en bolletjeswerk.Het nagerecht doet het goed als afronding, waarna nog lekker kopje koffie met enkele snoepjes.
Al het " zaalvolk" inclusief baas en echtgenote vriendelijk en attent, goede uitleg bij spijs en drank; het interieur is strak modern met geluiddempende plafond"gordijnen.Kortom geslaagde avond, met 1 minpunt ( gang 2).2 maand eerder op een doordeweekse dag gegeten, minder druk en geen minpunt.
Goede prijskwaliteit, er is geen enkel supplement verzonnen!

Gegeten op: 27 april 2013.
Opama
Opama
Fijnproever

29 april 2013

Via Groupon hier terechtgekomen voor de 8 gangen proeverij, parkeren vlak bij het restaurant, natuurlijk wel betaald, wat wil je in Haarlem.
Nette ontvangst, leuke tafel bij het raam, tafel wel aan de kleine kant, en met weinig privacy, het was deze vrijdagavond ook allemaal bezet.
Er stonden al wat lekkere lekkernijen klaar met lekkere aioli, er werden 2 soorten brood geserveerd, ook lekker, jammer dat deze niet meer warm waren, lekkere olie, die op ons verzoek nog is aangevuld, wel jammer dat de aioli snel opgehaald werd, hadden we ook wel bij het brood gelust, maar ik denk als we dit gevraagd hadden, dat ze dit wel gedaan hadden. Kraanwater was gewoon gratis.
In het begin werden de gangen vrij snel gebracht, gelukkig na 3 of 4 gangen gingen het tempo wel omlaag ( was het dus ook drukker voor de bediening ) wij waren er blij mee, alle gerechten verzorgd opgemaakt, leuke combinaties, mooie composities, alles erg smaakvol, complimenten aan de keukenbrigade, brood werd gewoon extra bijgebracht ( ook voor Grouponners ) jammer dat de 7e gang aangepast was ( ik had graag de crème brulee roquefort/tomatencompote/basilicumgranite willen proeven ) al was de hangop yoghurt/panna cotta/ citrus ook erg lekker, afgesloten met een lekkere koffie en lekkernijen, bedankt voor de perfecte avond, zeker aan aanrader!

Gegeten op: 26 april 2013.
Questa
Questa
Meesterproever

2 april 2013

Via Iens zoekopdracht op dit mooi en sfeervolle restaurant uitgekomen op eigenlijk een verrassende plek in een woonwijk, waar je dit niet zou verwachten, al moet je voor het parkeren wel even lopen. Tafeltjes zijn zeker met 3 of 4 personen aan een tafel wel wat klein en zouden iets meer uit elkaar mogen staan.
We (3 personen) waren wat vroeg rond 17.30 uur, maar ondanks dat van harte welkom en vrij snel werd het al voller.
Na een heerlijk aperitief van Champagne, kozen we gezamenlijk voor het 4 gangen Jeunes Restaurateurs menu van € 43,50, met daarbij voor mij het bijpassende wijnarrangement. Mooie gerechten en bijpassende opmaak en prima wijnen en na 4 gangen prima voldaan.
Een mooi restaurant in Haarlem en als ik in de buurt ben, ga ik er zeker nog een keer heen

Gegeten op: 16 februari 2013.
Edpo
Edpo
Topproever

Schrijf zelf een recensie over Fris

Schrijf hieronder je recensie over Fris. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

MaandagGesloten
Dinsdag t/m Zaterdag vanaf 18:00