Quinta serveert Spaans-Portugese gerechten waar ze veel aandacht aan besteden. Probeer vooral eens de paella of een van de visschotels, die zijn rijkelijk gevuld en bijzonder lekker. Je kunt binnen in een huiselijke sfeer aan tafel plaatsnemen of als het weer het toelaat op het terras onder de druiven romantisch genieten van een heerlijk glas wijn en smakelijk eten. Quinta heeft een rokersgelegenheid op de patio met terrasverwarming.
Met een coupon van Groupon hadden we een authentieke Portugese specialiteitenschotel "Dakpan" gekocht met een glaasje witte sangria vooraf.
We hadden vanmorgen voor vandaag gereserveerd. Eigenlijk moest dat minimaal 24 uur ter voren, maar als we om 19.30 uur zouden kunnen komen waren we welkom.
Toen we stipt op tijd aankwamen waren nog slechts twee gereserveerde tafeltjes vrij. De glaasjes witte sangria met ijs en schijfjes sinasappel werden op tafel gezet en waren nogal zoet van smaak. Na een half uurtje wachten kwam de " Telha a Alentejana"; een langgerekte aarden schotel die in een metalen schaal stond. Dit was dus de "dakpan". Leuk gevonden! Op de metalen schotel werd wat spiritus ontbrand en daarna werden er twee vierkante schaaltjes met resp. een salade en aardappeltjes aan toegevoegd.
De "dakpan" bevatte voor ieder drie lapjes lekker gegrild vlees. Varkensvlees, rundvlees en kipfilet verscholen in een saus met een ruime hoeveelheid groenten. Wortel, ui, knoflook, bacon, paprika, erwtjes, een blaadje laurier en stukjes worst. Ook peterselie en een blaadje laurier. Aan beide uiteinden van de schotel rijst met tomaat. Een hoeveelheid die ruim voldoende was en we zijn geen kleine eters! Wij vonden het erg lekker al was het niet bepaald verfijnd. Eerder boers met hele tenen knoflook en grof gesneden frieten.
De ambiance was als dat van een eetcafé. Winterjack over de stoel en een eenvoudig gedekte tafel. De bediening was joviaal, doch correct. Ook zonder korting zijn de prijzen schappelijk en ook de prima huiswijn is zeer redelijk geprijsd. Hulde aan de kok die in zijn eentje hard moest werken om het allemaal bij te houden. Wij kunnen deze maaltijd zeker als winterkost van harte aanbevelen.
Laatst hier een heerlijke paëlla gegeten (echt om van te smullen!). In het restaurant hangt er een leuke, gezellige sfeer en het bedieningspersoneel is erg vriendelijk. Het was een hartstikke leuke avond, dus zeker voor herhaling vatbaar!
Met groupon bon (dakpanschotel-mixed grill) hier gegeten. eigenaresse is typisch Rotterdams en de cohter incluis. Praten doet ze inderdaad veel en. Sfeer is meer Rotterdams eetlokaal dan Portugees. Gerechten zijn weliswaar zelfgemaakt, maar niet bijzonder smaakvol of apart. Kortom restaurant doet Portugal geen eer aan. Meer goedwillende Hollandse gererchten met een knipoog.
Als je een avond door de gastvrouw suf gepraat wilt worden, ben je op het goede adres. Alles gehoord over het slechte autorijden van haar zus, hoe slecht zij met het openbaar vervoer om kan gaan. hoe gaat zij auto kan rijden en vooral in Lissabon. Maar als je gezellig rustig wilt eten, ben je op het verkeerde adres. Na hierover een opmerking gemaakt te hebben, is mevrouw nog beledigd ook, want het is namelijk wel HAAR restaurant. En slechte recensies heeft ze helemaal niets mee. Het eten is overigens ook matig, maar misschien een slechte avond van de gastvrouw en de kok.
Met groupon bon gegeten bij dit restaurant. Volgens de bon echt portugees. nu is mijn vrouw een portugese en heeft ze achteraf hard moeten lachen om de gerechten die geserveerd werden,Huisgemaakte Portugese wortelsoep,ja dat kennen we maar dit smaakte meer naar zout dan naar wortels en de kleur oranje was ver te zoeken. Tilapia filet op een bedje met wokgroenten, portugees??? nee dus, de patat die erbij werd geserveerd was donkerbruin, dit had ik nooit durven serveren.Het toetje misschien portugees? helaas chocolademousse met slagroom Dit was dus echt geen Portugees eten.
Hier komen we dus echt nooit meer