ActiviteitenBrasserie, Private dining
KeukenRegionaal, Frans & Hollands
Open
Lunch
Diner
Bijzondere kenmerken topper Fris verdient een flesje

23 mei 2013

Vorige week wezen lunchen Bij van Boven, na een avondje flink stappen is het hier heelijk bijkomen..

Onder het genot van een (heerlijk) broodje beenham en een verse jus genoten van het mooie uitzicht over de grote markt. Bediening is vriendelijk en correct!

Gegeten op: 15 mei 2013.

27 april 2013

Het leuke aan dit restaurant aan de Grote Markt is, dat het op 1 hoog zit.
Als je dus aan het raam zit heb je dus een heel mooi uitzicht!

Het eten was , naast het mooie uitzicht, ook van bovengemiddelde kwaliteit en de borden waren mooi opgemaakt!

Vooraf hadden we beiden de kaaskroketjes erg lekker.
Als hoofdgerecht had ik de ribeye met bearnaise saus, deze was mooi roséen mijn partner had voor de zeewolf filet gekozen.
Beiden waren heel erg lekker, dus het is voor herhaling vatbaar

Gegeten op: 20 maart 2013.
Ronald0
Ronald0
Fijnproever

23 april 2013

Op een dinsdagavond bij Bij van Boven gegeten, het restaurant was op 3 tafels na leeg om 19.30 uur. We konden niet bij het raam zitten aangezien hier geen plaats gemaakt kon worden voor vijf personen. De bediening was nogal langzaam, duurde een behoorlijke tijd voordat we de wijn konden bestellen. Daarna kwam er een amuse, deze was lekker. Maar er was niet gevraagd of er ook vegetariërs waren, dus mijn schoonzus heeft de amuse maar weggegeven. Na een lange tijd kregen we allemaal een menukaart, er was maar eentje gegeven voor het bekijken van de wijn. Daarna ging het gelukkig iets vlotter. De voorgerechten waren allemaal goed op smaak m.u.v. de knolselderijsoep. Die viel een beetje tegen. Toen we de voorgerechten op hadden wilden we graag nog een fles wijn, maar degene die we al hadden bleek op te zijn. Dus maar een andere gekozen. De hoofdgerechten waren ook allemaal goed, alhoewel ik wel een salade als bijgerecht miste. De nagerechten / koffie met chocola waren wel een goede afsluiter. Daarna hebben we maar besloten om elders nog een drankje te drinken aangezien de zaak nogal leeg was. Misschien proberen we het nog wel eens weer in het weekend, misschien is de sfeer dan beter.

Gegeten op: 16 april 2013.
tessa
tessa
Meesterproever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

6 april 2013

Op een zondagavond heerlijk gegeten bij Bij van Boven. Blij verrast door de kaart welke we een verbetering vonden tov de vorige kaarten deze winter. We hebben heerlijk gegeten, we kregen een amuse van de kok die deze zelf aan tafel kwam brengen en uitleg gaf wat het was. Superleuk! We namen het huisaperitief op aanraden van de bediening, aanrader! We kozen voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en wouden hier graag bijpassende wijnen bij. Ondanks de redelijke drukte erg veel aandacht van de bediening, zeer enthousiaste dame en heer die veel kon vertellen over de geserveerde gerechten en vooral de wijn. Zeer attent! De gangen kwamen mooi op tijd, mooi gepresenteerd en de smaakcombinaties hebben ons positief verrast.

Gegeten op: 24 maart 2013.
Komijn
Komijn
Proever

27 maart 2013

Na een bezoek aan het Groninger museum, zocht ik dit restaurant uit op iens.
Bij binnenkomst loop je een tweetal trappen omhoog, waarna je aan tafel gezeten wordt. Het uitzicht op de Grote Markt is mooi, maar wij hadden helaas geen tafel aan het raam.
Als voorgerecht koos ik het Schrei, en mijn partner de Pork Bun. Het Skrei was lekker, alhoewel de sinaasappel wat mij betreft iets te overheersend was gezien de milde smaak van de vis en de kreeftmayonaise. De Pork Bun was heel erg lekker, gebakken buikspek in een gestoomd broodje; een verrassend lekker voorgerecht!
Als hoofdgerecht wilde ik de drie burgers (Rund, Kalf en Lam), maar deze was uitverkocht. Hiervoor in de plaats de Rib Eye met Bearnaisesaus, welke iets te koud werd geserveerd. Verder niets mis mee, het vlees was lekker medium gebakken en de saus was lekker. Mijn tafelgenoot nam Zeewolf met bonencassoulet, en waar de vis perfect gegaard was waren de bonen vrijwel rauw. Erg jammer, want de gare bonen kwamen pas een kwartier later...
Als nagerecht kozen wij koffie met zoete lekkernijen, waarvan die laatste zo lekker waren dat ik toch een 7 geef; Brownies zijn vaak lekker, maar niet altijd zo pefect als hier. Ik weet niet of ze deze zelf maken, maar desalniettemin chapeau!

Gegeten op: 22 maart 2013.
TLV
TLV
Topproever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

Schrijf zelf een recensie over Bij van Boven

Schrijf hieronder je recensie over Bij van Boven. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Maandag t/m Zondag
Lunch11:30 - 17:00