KeukenInternationaal & Wereldkeuken
Lunch
Diner

Bij Etenstijd betaal je vooraf om vervolgens onbezorgd van het smaakvolle, all-you-can-eat buffet te genieten. Let wel: dit is zeker geen vreetschuur, al doet de formule misschien anders vermoeden. Het eten is goed en de gerechten seizoensgebonden. Terwijl je ongestoord eet, schotelt Kokkie Klok in een speciale ruimte de kinderen gerechten als knakworstjes, kipkluifjes en pasta voor. Ondertussen leven ze zich uit in de knutselbus, spelletjeskamer of een van de vele andere speelruimtes. Kortom, ideaal om met kinderen of een grote groep ongecompliceerd te eten.

Charlaine Charlaine 4 december 2011

Niet het type restaurant van mijn voorkeur maar ik was vooral nieuwsgierig. De diversiteit en kwaliteit van het eten was prima. Ik denk niet dat ik iets kan opnoemen wat er niet was. De buffetten zien er netjes uit. Een waar paradijs voor grote eters en kinderen. Grootste minpunt; naar mijn mening is het wel degelijk een vreetschuur. Eentje met meer klasse dan de gemiddelde vreetschuur maar toch. Misschien had ik niet de juiste avond; het was enorm druk. Lange rijen voor de buffetten, erg warm en het toppunt was een flauw gevallen vrouw waar iedereen met bord in de hand gewoon overheen stapt. Het ambulance personeel moet zich even later met moeite een weg banen door de mensen die liever niet opzij lijken te gaan omdat ze daardoor misschien hun biefstukje mislopen. Dit voorval is (hopelijk) niet representatief voor andere avonden maar geeft voor mij wel wat weer van de sfeer. Evenals de gigantisch klok waarop je kunt zien "hoe lang je nog mag".
Toch is het lang niet slecht en de moeite waard om het gewoon een keer mee te maken (het was hoe dan ook een belevenis) als je maar weet waar je aan begint; ben je een grote eter, ga je voor veel keuze van goede kwaliteit dan is er niets mis mee. Op zoek naar een prettige sfeer, rustig eten en genieten, kies dan even iets anders.

Best-taste Best-taste 25 oktober 2011

Van te voren betalen en vervolgens 2 of 3 uur lang genieten van alle lekkere eten! Voor grote eters is het ook erg voordelig, daarnaast is de ruimte groot genoeg en kunnen we gezellig met een grote groep aan tafel eten!

ad_wijgerde ad_wijgerde 21 oktober 2011

Een restaurant die de culinaire genieter die graag aan tafel verwend wordt niet zo snel zal aanspreken. Daar wij hier voor onze culinaire speurtocht wat vaker kwamen, vonden wij het leuk om er nog eens samen te eten. Bij reserveren bleek dat het deze avond druk zou worden, op de begane grond was namelijk geen tafel voor twee meer vrij, maar tegen beter weten in gingen we voor het twee uurs arrangement (25,50) met ieder drie alcoholische dranken (4,-).

Bij binnenkomst kom je eerst langs de kassa waar je de rekening betaald, je jas wordt netjes in een bewaakte garderobe weggehangen en een jonge man begeleid je naar je tafel. Op de eerste etage in de whisky kamer mochten we een tafel uitzoeken.

Daar de huiswijnen niet super zijn nemen we een tripel van Westmalle als begeleider die we aan de bar kunnen bestellen met het tafelnummer. Bij de warme voorgerechten kiezen we van de maandspecialiteiten de langoustines a la Plancha. Een zestal langoustines in de schaal werden op de bakplaat gegaard. Op het bord een drietal langoustines met garnituur, een bosje sla en een aardbei. We moesten ze nog wel even uitpakken wat een grotere opgave is dan bij de gamba's. De smaak is wat milder dan we gewend zijn maar ze zijn lekker, de tripel is natuurlijk niet de beste begeleider.

Op naar wat vollere smaken van het warm en koude voorgerechtenbuffet. Twee prima gegratineerde Greenshell mosselen en twee stukken gerookte paling. De smaak van de mossel is prima en het kaasmengsel erop was lekker hartig, de combinatie met de tripel was prima.

Inmiddels zijn er al aardige rijen ontstaan voor de koks en besluit in nogmaals langs de koude voorgerechten te lopen. Een mooie schijf ham en wat plakjes droge worst die ik aankleed met wat pesto, tapenade, geroosterde pijnboompitten en stukjes geschaafde kaas. Om te proberen nog een lepeltje tonijnsalade. Een goede keuze weer, prima ham en lekkere droge worst die zich weer prima met het bier laten wegspoelen.

Nu toch maar even door de zure appel heen en achter aansluiten bij de vis. Na tien minuten was de buit binnen, een spiesje met wilde zalm (maand specialiteit) en een bakje met gamba's. Het spiesje heeft helaas wat te lang op de bakplaat gelegen en hier is de fijne smaak van wilde zalm niet meer waar te nemen, droge blokjes afgewisseld met stukjes groenten, jammer. De gamba's die altijd in het assortiment zitten waren prima, even besprenkelen met limoen en pellen maar. Ook hier is toont de tripel zijn kwaliteiten als begeleiding. De hygiƫne doekjes waren we niet vergeten.

Het vlees laten we ditmaal aan ons voorbij gaan, het springbok filetje en de krokodil had ik nog willen proberen maar de lange rij (altijd de langste) zag er niet aantrekkelijk uit.

We gaan naar de bar en willen een mooie begeleider voor de kaas. De barman adviseerde ons een fijne port, hij schonk een tawny van Cockburn's. Een mooie doorzichtig rode kleur, subtiele neus met vanille en een zacht zoete smaak. Ik kies bij het redelijk uitgebreide kaas assortiment (9 stuks) een Kernhem, Old Amsterdam en een stukje blauw wat ik garneer met walnoot, pijnboompitten en enkele druiven. Het is natuurlijk altijd lekker als je zelf je bordje opmaakt.

Weer naar de bar voor het digestief. Ik wild wel eens iets anders en de barman pakte voor mij een 43 uit Spanje. Gemaakt van 43 ingrediƫnten en heeft een zachte maar zeer zoete smaak met tonen van vanille. Een dubbele espresso met wat pralines zijn de afsluiter. De espresso is helaas nog niet echt sterk van smaak maar met de 43 en de pralines is het een bijzaak.

De bediening is ok, achter de bar staat altijd iemand met kennis van het zeer ruime assortiment. De meeste koks zijn zeer ervaren, alleen hij die vanavond bij de vis stond was de uitzondering op de regel. De borden worden regelmatig weggehaald, daar we nu wat afgelegen zaten moeste we wel eens een rondje overslaan.

Prijs kwaliteit is nog altijd prima, en met grote groepen kun je er onbezorgd naartoe gaan want er is voor ieder wat wils. Ook voor kinderen in er in de kelder een speciale ruimte waar ze zich kunnen vermaken en volsnoepen.

eric_verheijen eric_verheijen 9 augustus 2011

Zeer goede prijs/kwaiteits verhouding, je weet van tevoren hoeveel je kwijt bent. Enigste nadeel is dat je soms lang in de rij moet staan, maar dat weet je al voordat je komt. Veel verschillende keuzes in aanbod en bediening is erg behulpzaam!

Leon_nb Leon_nb 6 augustus 2011

Ben hier een paar weken geleden voor het eerst geweest, in het kader van een familie uitstapje. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Het was erg druk, maar onze tafel was op de afgesproken tijd beschikbaar. Het restaurant is slim ingericht en veel gezelliger dan ik gedacht had. Het eten is van prima niveau, je krijgt waar voor je geld. Ondanks de drukte vielen de wachttijden reuze mee (een paar minuten per keuken), intussen kun je een keuze maken bij diverse buffetten.
Geen restaurant voor een rustig en intiem etentje, wel als je met een gezelschap bent dat een goede prijs/kwaliteit verhouding zoekt. Koks en bediening moeten hard werken, ze deden hun werk uitstekend.

Geef zelf je mening over Etenstijd

LunchDiner
Maandagvan 10:00 tot 16:00van 17:00 tot 22:30