hansie04 10 april 2012 | |
Wat een fantastische afsluiting van een voor ons zeer speciale dag hebben we hier op 29 maart beleefd. Van de hartelijke ontvangst tot het vertrek, alles was heel erg goed voor elkaar. We hebben genoten: natuurlijk van het eten, maar ook van de wijnen, de ambiance en zeker ook van de leuke bediening. Zowel Andrea van Zoomeren als haar collega's (een jonge heer en jonge dame, beiden met een hele leuke uitstraling en verstand van zaken) weten hoe je een gast moet behandelen. Over het eten: na de parade van amuse's genoten van een tiengangen diner. De hierbij geserveerde wijnen maakten de smaakbeleving telkens compleet. Dit was onze eerste bezoek aan Basiliek maar zeker niet het laatste, we komen graag weer en hebben het ritje uit Lelystad hier zeker voor over! |
ad_wijgerde 30 maart 2012 | |
We hadden begin november geboekt voor de Culitour die deze avond Basiliek zou aandoen. Na het lezen van een aantal lovende recensies leek het ons de lange reis wel waard. Het parkeren van de auto gaat gelukkig zonder problemen, op de Boulevard waren nog erg veel plaatsen vrij en het parkeren is gratis vanaf 18:00u. Vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling naar het restaurant. Via de oude stadspoort (de Vischpoort) kom je al meteen op de Vischmarkt waaraan het restaurant zich bevind. Dit levert een schilderachtig uitzicht op, mooi hoor.
Blecourt 15 maart 2012 | |
Wat een topzaak! Woensdag 7/3 hier gedineerd en bij toeval vrijdag 9/3 geluncht in de Basiliek. Ober wist nog wat ik woensdag gegeten had en hield hier rekening mee. De gerechten en de talrijke amuses zijn van hoog niveau. Het restaurant is rolstoel toegankelijk en ook mijn tafelgenoot heeft genoten van alle gerechten.
Joanbirkhof 27 februari 2012 | |
Ruim twee maanden hier gedineerd, wat een heerlijk restaurant met passie en gevoel gastvrijheid.
C-Claire 9 februari 2012 | |
Wij hebben een paar dagen geleden onze 12,5 jaar huwelijksjubileum bij de Basiliek gevierd en het was een heel bijzonder en onvergetelijk ervaring. Ontzettend lekker gegeten, elke gang waren verrassend en smaakvol. Wij hebben de 7 gangen menu gekozen maar er komt nog veel meer bij (amuses, bonbons, etc...). Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan maar als je kiest voor zulke restaurant, moet je niet "Dutch" doen. Anders kan je beter naar een "all in" chinees wok gaan ;-). Service en sfeer waren uitstekend, er was (iets te) veel aandacht aan ons besteed en gangen werden (iets te) snel achter elkaar geserveerd. Nieuwe wijnen werden ingeschonken terwijl we nog niet klaar waren met de vorige (wel in een nieuwe glas gelukkig)... Tempo mag dus iets langzamer om meer tijd te geven aan jullie gasten om te genieten van de prachtige gerechten, de mooie wijnen en romantische sfeer. Overal top, dank jullie allemaal voor deze heel gezellig avond en jullie speciaal marsepein boodschap bij de koffie ;-) |
dhaakma 25 januari 2012 | |
vanavond heerlijk gegeten bij de Basiliek!
GreatePier 30 december 2011 | |
Deze week genoten van het 100 euro all inclusive menu. Actietje bedacht omdat Andrea, gastvrouw en vrouw van chef Rik, deze week moest bevallen. Achteraf bleek zelfs de Valet Parking binnen het arangement te vallen. Veulste goedkoop allemaal, want het is echt een topzaak.
Ijkelina 29 december 2011 | |
We hadden een rally op de Veluwe en dachten direct: Harderwijk! Daar zouden we overnachten, want dan konden we tenminste eten bij de Basiliek! Zo snel mogelijk gebeld. Gelukkig was er nog plaats. De entourage is een spannende combinatie van zeer oud en heilig en stijlvol modern. De bediening positief flitsend. De gerechten verassend en heerlijk! De chefkok kwam vragen hoe we het waardeerden. En toen we vertelden dat onze chefkok ooit nog eens sla gewassen had bij hem, was zijn belangstelling gemeend en sympathiek. Hij zocht het direct op via internet en kwam nogmaals langs om zijn interesse te tonen. Kortom, gastvrij en vakkundig! We komen zeker terug. |
jlucas 3 december 2011 | |
Eten was prima, alleen 28,50 voor 3 koffie met friandises is te veel (reken even mee, da's 9,50 pp voor koffie!!). Champagne a 14,50 per glas ook ruim. 4 personen prima gegeten maar dikke 500 aftikken is ruim (zeker als je uitgaat van het diner wat 70 pp was). Was prima eten, maar voor de prijs zou ik elders gaan. |
FlaNa 15 oktober 2011 | |
Goed te zien dat restauranthouders kritiek ter harte nemen.
Geef zelf je mening over Basiliek