Vleesliefhebbers voelen zich ‘de koning te rijk’, bij deze vestiging aan de Bergse Voorplas waar je ‘ook met kinderen heerlijk kunt eten’. ‘Qua eten en bediening klopt hier alles.’ ‘Bij de spareribs valt het malse vlees zo van het botje af en de steaks grillen ze tot in de perfectie.’ Enige nadeel is de ‘warmte en rumoerigheid’ als het druk wordt.
Lang verhaal kort: we hadden op een voor ons feestelijke avond gereserveerd bij een ander restaurant. Aldaar aangekomen werden wij opgehokt aan de enige nog beschikbare tafel gesitueerd in een gemodificeerde bezemkast naast de toiletten, met uitzicht op de jassen in de garderobe, het geheel gelardeerd met het gastvrije schijnsel van neonlicht vanuit de keuken, gecompleteerd met de daarbij behorende kookgeluiden. Het werd mijn kortste restaurantbezoek ooit.
Al improviserend kwamen wij terecht bij Gauchos aan de Plas. Een verademing. Uitermate vriendelijke ontvangst en uitstekende uitleg over de verschillende variëteiten die de uitgebreide menukaart te bieden had. Een Bife de Lomo bereiden, dat kunnen ze daar wel, ik doe het ze thuis niet na. En wat een voortreffelijke wijnkaart. Wij hadden gekozen voor de Merlot; geen spijt van gehad, ook de volgende ochtend niet.
Prettige bijkomstigheid: ons dinerbudget was afgestemd op de nogal exorbitante tarieven van het andere restaurant, zodat na ons copieuze diner bij Gauchos nog dik geld over was voor de taxi naar huis. Wat een luxe!
Geweldige avond gehad. Ik zeg: Gauchos, proost en tot de volgende keer.
Op vrijdagavond weer heerlijk de carnivoor uit kunnen hangen bij Gauchos aan de Plas.
Prima bediening. Een keurige uitleg over de verschillende soorten vlees ging vooraf aan een heerlijk diner.
Onze groep (9 pax) was voor de attente staff geen probleem. De keukenbrigade onder leiding van de heer Salazar heeft de cuardril en de ossenhaas weer heerlijk doen smaken
Zeker voor herhaling vatbaar.
Van de week hier gedineerd. Over het eten niks te klagen, dat was goed. Al vind ik wel dat de suplementen erg duur zijn, en zeker voor het geen wat je krijg. Maar de alle grootste maar, wat is de bediening hier belachelijk arrogant!
Mooie plek aan de Bergse Plas en vriendelijk, voorkomend personeel in de bediening. Maar de zaak oogt niet fris. De grappige harmonicaspijskaarten bevatten aangekoekt eten, de vloer is plakkerig en een afscheidingsgordijn bevat vetvlekken. Jammer dat de porties vlees kleiner lijken dan de op het kaart beloofde gewicht. Ik at er een lamscaré (450 gram) die in zijn geheel zou worden gegrilld (op verzoek medium rare) en waarvan daarna de ribbel zouden worden losgesneden. Ik kreeg acht minicoteletjes die te gaar waren omdat ze waren nagegrilld. Ik schat dat er minder dan 200 gram op het bord lag. Alles moet hier - bij a la carte eten - apart worden besteld en betaald. De sauzen komen in een minischaaltje waarvoor je een paar Euro moet neertellen. De carpaccio is in deze in vlees gespecialiseerde zaak een waterig en smakeloos aftreksel van het origineel. Deze Gauchos scoort een onvoldoende op de schaal van vleesbeleving. De locatie, de wijnen en de aandacht zijn prima.
Als ik weer terugdenk aan de Bife de Lomo loopt het water me weer in de mond... wat was dat heerlijk! Heerlijk op het terras getafeld met een viertal gasten en elk genoot van het diner. Het vlees is duidelijk van zeer goede kwaliteit en is goed bereid. Uiteraard zal het per gast (en vooral per cuisson) verschillen qua smaak, maar ik had mijn vlees medium rare laten garen en dat is perfect uitgevoerd en ik vond het verschrikkelijk dat mijn laatste hap eraan zat te komen. Reden om weer snel terug te keren!