Chez Willy heeft een gedreven eigenaar en een ervaren kok. De kaart is uitgebreidt en scherp van prijs. De potentie van de zaak is groter dan de uitbater nastreefd. Met enige aandacht voor de uitstraling van de zaak en wat specifieke maaltijden beschikt de zaak over de potentie om een schakel te vormen in het middenklasse segment van de restaurants waarin het in Utrecht ontbreekt.
Verder reserveren ze nu een prima biefstuk en verrassingsspies tegen een hele mooi prijs. En daarmee is Chez Willy een aanrader.
Ik heb hier met mijn vriendin gegeten nav de Groupon deal. Het welkom was goed, aardige bediening en we mochten eten wat we wilden. Helaas viel het eten tegen. Het brood met kruidenboter was droog en smaakte oud. Het voorgerecht (1 x zalm, 1 x paling) smaakte naar vis uit een supermarktpakje; matige kwaliteit. De garnituur was ook behoorlijk uitgedroogd. Het hoofdgerecht was 'het zelfde laken een pak'. Weinig zorg en liefde. Er werd een wijn geadviseerd die totaal niet bij het gerecht paste, het verhaaltje erbij was echt heel slecht (dit is gewoon een lekker wijntje bij dit eten...). Het servies lijkt van het goedkoopste soort, bijna plastic. Oké, het eten is niet duur, en je kan lekker op de werf aan het water zitten. Maar je mag in Utrecht wel wat beters verwachten. Jammer.
Chez Willy heeft het grote pluspunt dat het in de mooie Utrechtse werfkelders gelegen is. Altijd gezellig! Over de gerechten die we er aten kunnen we zonder uitzondering zeggen: 'lekker, maar niet bijzonder'. Wel bijzonder: de spectaculaire presentatie van de ‘Superspies’ (400 gram vlees o.a. biefstuk, kip, fricandeau en worst).
Zeer matig.
Matige kwaliteit producten, erg kleine porties, slechte huiswijn en langzame bediening. Mijn lamsvlees was, voor wat het was, dan weer wel goed bereid (mooi rose) maar de honing-tijm saus kwam zo uit het zakje en leek nergens op. De friet was nét gaar. Toetje: crème brulee (zonder mooi korstje), gemaakt van veel te zoete room met gelatine.
Prima gegeten, niet heel bijzonder goed maar gewoon in orde. Prijs is wat te hoog voor het eten dat je krijgt, maar is wel begrijpelijk want je zit midden in utrecht aan de gracht.