Aangezien we zelf Indische Nederlanders zijn, grootgebracht met de bumbu's van onze moeders, oma's & tantes waren wij niet de mensen die het snelst te overtuigen zijn. Aangezien we voorbereid uit eten willen gaan (helemaal wanneer het een Indisch restaurant betreft), hebben we even van te voren op internet gekeken waar we mee te maken konden krijgen. We lazen voornamelijk dat het er langzaam aan toe gaat, maar dat het eten goed moet zijn. Met die kennis dus afgelopen avond Mulia binnengestapt. Het viel ons op dat de zaak leeg was. Maar ja, het was 17.00u, dus net open (elke dag geopend vanaf 16.30u). Vriendelijke ontvangst, we konden zitten waar we wilden (hoewel we gereserveerd hadden). Het duurde overigens niet lang voordat de zaak volliep: omstreeks 18.00u zat de zaak vol. Delmenu's bekeken en we gingen voor de sate kambing schotel en nasi kuning rames. We kregen enorme borden en vooral nasi kuning rames was royaal opgediend op het bord. De menu's zijn niet bepaald duidelijk als je niet bekend bent met de Indische keuken. Ook was het vaag hoe bepaalde gerechten omschreven waren. Nasi kuning rames was dus een bord met gele rijst en 8 verschillende bijgerechten. Er stond niet bij wat, dus als je geen varkensvlees mag, niet van ei houdt of vegetarier bent wist je dus niet waar je aan toe was. Gelukkig was het ons Indischen snel bekend wat er op het bord verscheen: rendang, tahu kuning, ayam pedis, sambal goreng telor, daging guling, sayoer lodeh en nog een rundvlees gerecht en groente. De sate kambing was royaal op stokjes geregen en bijzonder smaakvol. Het was ons meteen duidelijk waarom je even op je bestelling moest wachten: er staat 1 persoon in de keuken, welke tevens alles from scratch maakt. Dus als je denkt een snelle Asian hap te scoren en binnen 10 minuten een warm bord op je tafel te hebben, dan moet je naar je typische Chinees gaan. Dit is quality food. Alles wordt vers bereid en dat is echt te proeven. Verse groente, sappig vlees, royaal opgediend. Heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Eerst schokken we van een aantal prijzen, totdat we zagen wat je voor dat geld kreeg. Nagerechten/desserts zoals tjendol & kelapa muda worden in halve liter glazen geserveerd, en ik heb nog nooit zoveel kelapa in een glas geserveerd gezien. We waren voor 3 personen 60 euro kwijt: 3 hoofdgerechten, 3 drankjes, 3 desserts. Prima prijzen dus! En met gevulde maag/satisfied naar huis gegaan. Dit is de moeite waard! |