| Keuken | Hollands & Frans | ||||
| Huiswijn per glas | €3.75 | ||||
| Openingstijden |
| ||||
reneedannis 6 mei 2012 | |
Van de vorige keer dat we in De Fazant aten, kon ik me niets herinneren, behalve dan natuurlijk de prachtige locatie. Deze keer was verrassend anders. Met het goed uitgewerkte concept "proeverij van 6, 7 of 8 gangen" krijgt het imago van dit restaurant echt een flinke oppepper. De Bourgondische proeverij spande de kroon. Heerlijke zalmtartaar op 2 manieren, een goede, maar niet bijzondere carpaccio, een uitmuntend mosterdsoepje met honingschuim, een zalige zeebaarsfilet met gedroogde ham en beurre blanc, een likkebaardend lekker stoofpotje van Drents weiderund en een combi van heerlijke chocolademousse en smaakvol pistache-ijs toe. De bediening is erg lief, maar te gekunsteld (alsof het uit het hoofd is geleerd). Mag best een beetje losser. Aan de proeverij De Fazant kan wat meer aandacht besteed. Was, hoewel duurder, net iets gewoner en soms smakeloos, en lamsrack was te rood en taai. Eendenborst heerlijk, dragonsaus bij varkensprocureur idem dito, trio van walnoten om je vingers bij op te eten. Verlichting veel te fel! Maar mensen, ga zo door!!! Jullie zijn een aanwinst voor het noorden. Dus: doe iets aan de minpuntjes en laat de aandacht voor het eten niet verslappen, dan kunnen jullie rekenen op ons én al die mensen bij wie we jullie aanbevelen! |
januitassen 5 december 2011 | |
Wij hebben eergisteren gegeten in de Fazant en werden aangenaam verrast. De nieuw formule geeft de keuze uit 3 proeverijen van 6, 7 of 8 gangen. Wij hadden de Bourgondische proeverij. Een heerlijke mix van smaken, goede hoeveelheden. Het bijbehorende wijnarrangement was nog in de maak, maar wij genoten van de wijnen die we kregen.
FransvdM 15 september 2011 | |
Afgelopen week gegeten bij Herberg de Fazant. van binnen zag het er gezellig uit en er werd een prima maaltijd geserveerd. Vooral de runderstoof die mijn vrouw had was erg smaakvol. Het dessert van chocolademousse viel ook in de smaak. Zeker voor herhaling vatbaar.
REaltity-t 5 augustus 2011 | |
Jammer dat viel echt tegen. Afgelopen week met mijn schoonouders bij de Fazant gegeten. Zij hadden de slibtongetjes die rauw waren. Ik kreeg een de eerste keer een entrecote met de verkeerde saus. Daarna de goede saus, maar nog nooit eerder zo'n champignonssaus gezien; een grijs drabje met zwarte stipjes en niet één (stukje) champignon. Ook balans van de maaltijden was slecht, er wordt heel weinig groente bij gerserveerd op het bord van mijn schoonouders ongeveer 15 stukjes wortel. Bij mij gerecht wat gemengde groente die het vet was door onvoldoende doorgebakken spekjes, waar de vetrandjes groter waren dan het deel spek. En helaas was de -door mij zeer geliefde- pommes gratin niet gaar, de geraspte aaardappel had echt langer in de oven gemoeten. Het stoofpotje van mijn lief was okee, maar ook daarbij miste een goede balans voor de maaltijd. Wat bijgerechten, salade en groente hadden er -zeker gezien de prijs- echt bij gemoeten. Het was echt een teleurstelling omdat we vijf jaar geleden met veel plezier bij de Fazant aten toen de eigenaars ook nog volop betrokken waren bij de bedrijfsvoering. Een aanbeveling verdiend deze gelegenheid helaaas niet meer. |
janeva 1 juli 2011 | |
Keuken en Menukaart weinig spectaculair. Veel type sligro/hanos of makro. Leuke inrichting, mooie plek. Bediening weinig professioneel maarmeer hobby-matig. De radio op de achtergrond (keuken?) kan echt niet. |
Geef zelf je mening over Herberg De Fazant
| Lunch | Diner | |