Goed gegeten, niet spectaculair. bediening is attent, kundig maar ook wat hooghartig. Oude jenever dient niet met ijs te worden gedronken klonk door uit de reactie van de gerant. Het hoge prijsniveau vraagt om uitstekend eten. Dat wordt niet geheel waargemaakt.
Afgelopen week heerlijk bij Incanto gegeten! De locatie is echt prachtig, met uitzicht op "het Munt". Het menu van de chef was ook erg lekker. Begon met een heerlijke pastarami amuse gevolgd door de eerste gang (Eendenlever en kalfsstaart) dat prima smaakte. Daarna rissoto met truffel en als hoofd kwartel. De kaasjes als dessert vond ik persoonlijk niet spectaculair en een beetje flauw. Verder de enige aanmerking van de avond was de wijn die we kregen. We vroegen om een zachte rode wijn maar wat we kregen was een erge zware. Beetje jammer dat men niet even de sommelier naar ons stuurde. Buiten dat een heerlijke avond gehad en zeker een aanrader om hierheen te gaan!
Met een grote groep (19 pers.) gedineerd in de zolder. Ontvangst was hartelijk, bediening toegewijd. 4 gangen diner was prima, goed prijs-kwaliteit verhouding en interessante gerechten. Wijnkaart is indrukwekkend maar prijzen zijn buiten proportie. Beneden peil was het continue doorschenken. Past bij een ' tourist trap' maar niet in een net restaurant. Na bezwaar maken ging het tempo van ontkurken naar normaal.
Aanrader voor diners, warm eten, tempo goed en een prettige zaal.
Met hoge verwachtingen stapten wij het beste Italiaanse restaurant van NL 2011 (volgens de Smaak van Italie) binnen. Eerste ontvangst en entourage waren prima. De wijnen ook. Het eten viel ons erg tegen. Waterige en redelijk smakeloze spinaziesoep, de mayonaise maakte dat de tartaar smaak had, pasta, risotto en hoofdgerechten waren o.k .maar verre van bijzonder en daardoor echt te duur. Bediening was plezierig en aandachtig tot aan het hoofdgerecht en daarna vrijwel uit beeld.
Zondag 4 september na lang zoeken eindelijk een goed restaurant in centrum Amsterdam gevonden dat wél open is op zondag. Reservering werd goed aangenomen. Toen we aankwamen waren we de eerste van de avond (het was ook nog vroeg), we mochten een leuk tafeltje uitkiezen en werden snel voorzien van een glas prosecco en een schaaltje olijven. Bediening (eigenaar?) wist alles te vertellen over het eten en kon goed advies geven over de (indrukwekkende) wijnkaart. Uiteindelijk konden we buiten de kaart van de laatste fles 2006 (in restaurants bijna niet meer te krijgen) Casanova di Neri - Montalcino genieten. Al was de 2007 ook geen straf geweest, onze ober deed zijn best om het ons 300% naar ons zin te maken.
We hadden allebei het 3-gangen menu van de chef, alles werd in een rustig tempo geserveerd en was goed van smaak en temperatuur. Enige kanttekening is dat de risotto aan de zoute kant was.
Na het eten nog een heerlijk glas grappa uit de flinke collectie gekozen en tot laat nagetafeld. Een half uurtje nadat we waren binnengekomen liep het restaurant langzaam vol, ik geloof dat ieder tafeltje uiteindelijk bezet is geweest. Men weet het ondanks de "verborgen" entree goed te vinden.
Al met al een geweldige avond, enigszins aan de prijs maar het was het dubbel en dwars waard. Wij komen zeker terug!