| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
21 recensies
Gisteravond voor het eerst in Le Debut gegeten. De ontvangst in de Hotelschool is zeer hartelijk. Je wordt naar het restaurant begeleid waar snel het aperatief kan worden genoten. We hadden als groep van 11 personen het verrassingsmenu vis of vlees. Vooraf kregen we ook nog heerlijke amuses. Alle gerechten zien er niet alleen heel smakelijk uit maar zijn dat ook en worden toegelicht door de studenten. We hadden ook het wijnararrangement en ook deze werd goed toegelicht. Duurzaamheid, maar vooral kwaliteit, staat hier hoog aangeschreven. Hier wordt alles zelf bereid en daardoor is de prijs/kwaliteit verhouding een 10 waard. Een geweldige ambiance waar learning, doing and dining bij elkaar komen. Een aanrader.
Gegeten op: 17 april 2013.
lekker getafeld met plezierige bediening.
goede en eerlijke producten worden gebruikt, dat is wel te proeven.
enige minpuntje is het nabellen op de dag zelf of je echt wel komt.
Bij binnekomst wordt je vriendelijk ge-escorteerd naar je tafel, waarna je al snel met een aperitief en een snack de menukaart bekijkt.
Zelf koos ik voor vier aparte gerechten met de bijbehorende wijnen, maar er was ook een zorgvuldig samengesteld 3- en 4-gangenmenu, met wijnen natuurlijk. Uit de productkeuze kun je concluderen dat ze werken met duurzame lokale ingredienten, en dat proef je!
Verder is de prijs het helemaal waard, voor €35-€45 zit je bom vol, maar zou je nog wel meer willen.
Als laatste, wil ik zeggen dat het helemaal geen probleem is om er te gaan eten met een allergie. Wat ik vaak meemaak is dat er gewoon dingen worden weggelaten bij restaurants als je iets niet mag. Bij een vriend lag er juist een extra'tje op zijn bord, das een keer wat anders!
Echt een aanrader!
Eergisteren heb ik hier gegeten met twee disgenoten. Het kerstmenu was de enige keuze, maar dat stoorde ons allerminst. Een amuse en vijf mooie gerechtjes die duidelijk mikten op de top in restaurantland, maar die top net niet haalden. Ook dat gaf niet: ze waren prima. Al hoeft dat schuim van iets lekkers op een gerecht van mij niet zo: dat lijkt een beetje op koketteren met de kunstjes die men kan. Een goede saus vind ik minstens zo lekker (en die zakt niet in). Met name het buffet van desserts was erg mooi. Als we dat hadden geweten, hadden we voor de nagerechten een wat groter gaatje opengelaten. Erg fijn was dat men het wijnarrangement voor ons wilde aanpassen omdat we om uiteenlopende redenen geen vijf hele glazen wilden drinken. De bediening was ronduit keurig en hier en daar aandoenlijk onwennig, maar dat hoort natuurlijk bij een hotelschool. Een aanrader! Verwarrend is wel het adres: ze zitten tegenwoordig in Amsterdam-West en niet meer in Buitenveldert.
Gegeten op: 13 december 2012.
De prijs/kwaliteit verhouding is hier uitstekend, maar dat komt mede doordat het restaurant deel is van de opleiding, er is dus geen winstoogmerk.
De bediening is goed, hetzij soms onwennig omdat ze het allemaal nog moeten leren. Door de constante supervisie wordt de bediening ook wat nerveuzer dan normaal, ze worden immers beoordeeld op hun prestaties.
Het eten is altijd goed, soms wat off, omdat ook hier studenten mee bezig zijn. Ze doen veel moeite om mooie gerechten te bedenken en te maken en dit lukt vrijwel altijd.
Het decor doet af aan de kwaliteit van de bediening en het eten.
Dit is namelijk ouderwets en niet echt sfeervol, ookal proberen ze er het beste van te maken.
Al met al zeker een aanrader door de goede prijs/kwaliteit verhouding en het feit dat een tafel de hele avond voor jou gereserveerd is, je hoeft je dus niet te haasten, altijd fijn.
De onderstaande recensies hebben een afwijkend uiterlijk, omdat ze zijn ingediend in het oude systeem. Bekijk hier wat er is veranderd.
Algemeen een goede indruk over het eten. We besloten om niet het menu te nemen, maar à la carte te eten. We bestelde als eerste een fles wijn (2009 Chardonnay, Painter Bridge, J. Lohr Winery, California) heerlijk vol, maar toch prettige zuren.
Onze keuze viel voor het voorgerecht op de Arancini & Langoustine, met krokant gefrituurde risotto, een salade van rucola, avocado en gegrilde groenten en op de Steak tartaar, biscotti’s van Parmezaanse kaas, gepocheerde kwartel eitjes en puree van gecarameliseerde ui. Grote porties en opzich goed bereid. Jammer dat er bij de Langoustine krokant gefrituurde risotto wordt geserveerd, want dit was ook de amuse. De biscotti's bij de Steak tartaar waren vrij taai.
Bij het hoofdgerecht vielen onze keuzes op de Rundersukade en kalfszwezerik, rosé gebraden en krokant gebakken, paddenstoelen duxelle en saus van boleten. En op de vis&seizoen. Normaal gesproken zouden dit schaal en schelpdieren zijn, echter waren deze niet vooradig en werd het hoofdgerecht met dorade geserveerd. Rundersukade en kalfszwezerig goed bereid, lekker op smaak. De dorade was een beetje flauw en viel niet mooi uit elkaar. De frietjes, die natuurlijk bijzaak zijn, waren de lekkerste die we sinds lange tijd ergens gegeten hadden!
We hebben beide geen dessert genomen, maar koffie. De french coffee werd, zoals het hoort, met ongezoete room geserveerd.
Zeer vriendelijk en correcte service! Veel van het bediend personeel is nog erg onervaren, en dat wordt gemerkt. Weinig kennis over de menu-inhoud, de wijnen en over het eten opzich. Maar iedereen is op en top vriendelijk en zet zich volledig in om er een geslaagde avond voor de gast van te maken.
Het restaurant ziet er vrij zakelijk en een beetje 'gemaakt' gezellig uit. Wij waren met z'n tweetjes en zaten achterin de zaak. Dit cijfer zou misschien beter zijn geweest als ons tafeltje wat rustiger was. We zaten midden tussen 2 wat grotere groepen en dat doet toch wat af aan de ambiance.
Natuurlijk hebben we in dit cijfer het feit dat het hele restaurant door leerlingen wordt gerunt, meegenomen.
Echt heerlijk gegeten!! Zeer aparte lokatie; dat dan wel weer maar de sfeer en het eten is absoluut een aanrader. Zeker voor herhaling vatbaar.
Wat een geweldige experience om hier te mogen eten. het personeel heeft zichzelf overtroffen zowel in de bediening, keuken en bij de receptie! Een aanwinst voor Amsterdam!
Een bijzondere locatie. Kleinschalig, sfeervol en gezellig. Erg vriendelijke en attente bediening. Zeer smakelijk eten: alles vers en zelfgemaakt. Heerlijk gegeten.
Alles is hier ok en vriendelijk. Bediening vriendelijk en als het dan een keeertje mis gaat blijft iedereen relaxed. Gerechten met smaak bereid en vooral de wijnarrangementen zijn fenomenaal. Absolute aanrader en voor weinig geld.