Wat is het toch weer goed vertoeven bij Vooges Strand - lekker en origineel eten en prettig en informeel personeel. Een absolute aanrader voor een etentje of drankje aan het strand
20 augustus: na een heerlijke wandeling had ik zin om bij Vooges Strand te eten. Het was gezellig druk maar niet overvol. En toch kwam er niemand langs. Niet om alle rommel van de vorige gasten op te ruimen, en zeker niet om mijn bestelling te nemen. Het was mooi weer dus ik ben een tijdje gebleven, lekker uitrusten, genieten van zeezicht. Eindelijk kwam er een meisje langs: "Broodje tonijn? Club sendwish?" Ik had de neiging om te zeggen, "zo veel trek heb ik (nog) niet" maar toen steek iemand aan de andere kant van het terrasje een handje op en weg ging zij. "Mag ik bestell-" vroeg ik. "Ja, ja, er komt iemand zo bij jou." Meer wachten. Nog steeds koffie/muffin rommel op tafel. Minder zin. Er kwam een man langs, werkt hij hier? Ja. "Mag ik bestell-" "Ja, ja, mijn collega komt zo bij jou." Weg ging hij. Met slechts de helft van alle koffie/muffin troep.
Gegeten op 4 mei. De helft van de dagkaart niet vooradig, evenals onze voorkeurskeuze op de kaart. Daarna bleek ook de gekozen wijn niet leverbaar. Ondanks een vrijwel leeg restaurant werden we aan een tafel gezet met een ander gezelschap; de overige tafels bleven ondanks de gereserveerd-bordjes de gehele avond leeg. Het eten was van matige kwaliteit. Rond 10.00 uur vond het personeel het tijd om Championsleague te gaan kijken op een megagroot scherm met dito geluidssterkte. Met slechts 3 tafels resterend vroegen wij of dit uit kon. Na 5 minuten gebeurde dit, maar met de mededeling dat we ons wel moesten realiseren dat dit "bij de formule hoort" en dus een volgende keer weer kan gebeuren. Hopelijk is de formule dan in ieder geval op de onderdelen "bescikbaarheid" en " kwaliteit" aangepast.
Een van de weinige strandtenten die op de eerste warme dag van het jaar open was. Daardoor heel erg druk. Keuken kon het even niet aan. Personeel bleef lachen en wist zelfs van de meest simpele dingen nog een feest te maken: heerlijk broodje oude kaas bijvoorbeeld. Eten hier is altijd goed en origineel voor een strandtent.
Misschien een tweede tent openen? Een voor de kids en een voor de mensen zonder kids?
Vooges Strand is een strandtent. Dus sommige beoordelingen zijn naar mening te kritisch op basis van een normaal restaurant. Als strandtent heeft het Zandvoort juist helemaal aantrekkelijk en hip gemaakt. Dat heeft ook geleid tot het enige nadeel: het is vaak te druk met kinderen of er is een te hoog wannabee-gehalte. Daarom dit jaar eigenlijk maar 1 keer geweest. Maar het was toen wel weer erg goed! Het eten is goed, de strandtent is super voor kinderen en de bediening is erg vriendelijk. Aanrader!