KeukenFrans, Internationaal & Wijnbar
Openingstijden12.00-22.00, ma gesloten

vandenheuvelleonie vandenheuvelleonie 22 april 2012

De specialisatie van dit restaurant in wijn is duidelijk merkbaar aan tafel. Er word bijzonder gepassioneerd gepraat over wijn, dat is voor mij een verademing. Bij elk gerecht op de kaart staat een bijpassend wijnadvies. Wat ervoor zorgde dat mijn eetkeuze bepaald werd door de wijn die erbij stond.. De kok is een vakman dat is duidelijk, alles goed op smaak, maar inderdaad worden hier geen torentjes met het eten gebouwd of opgeschuimd. Dat vind ik niet fantasieloos, maar puur. Ik vond de porties wel wat aan de grote kant. Leuke retro ambiance en personeel wat oprecht lacht. Ik wens niets meer dan dit. Een aanrader! Toch nog even een minpunt waar ze op moeten letten; het was best druk en dan zit je voorin toch te dicht op elkaar.

SebastiaanJ SebastiaanJ 14 maart 2012

Samen met m'n vriendin het 4-gangenmenu gekozen met een wijnarrangement. Als amuse kregen we gesneden rauwkost met mayo/: lekker, maar dat maak ik thuis ook eenvoudig klaar. En het verbaasde ons dat begin maart aarbeien (zomerkoninkjes) werden geserveerd. Alles was op zich lekker, maar we vonden het fantasieloos.

Opvallend - maar ik denk een bewuste keuze - was dat er enkel nieuwe wereldwijnen werd geschonken. Ook hier gold: lekker, maar fantasieloos.

Het eten zou een 'redelijk' krijgen, de prijs-kwaliteitverhouding een 'slecht'. Gemiddeld dus een 'matig'.

BertH BertH 8 januari 2012

Op 5 januari trakteerde ik mijn nichtje op een dinertje in ’s-Hertogenbosch. De keuze was gevallen op restaurant Artisan in de Verwerstraat. De netjes verzorgde website had mij nieuwsgierig gemaakt, evenals het motto van het restaurant ‘laat u verrassen’. We arriveerden omstreeks 19.30 uur – op koopavond - in een vrijwel leeg restaurant.

De ‘Sushi en sashimi van diverse vis en schaal- en schelpdieren waarbij sojasaus’ bestond uit één rolletje sushi dat in dunne plakjes was gesneden alsof het rookworst was. Ook was de sushi niet gemaakt met kleefrijst, maar met snelkookrijst en viel uit elkaar bij het vastpakken met de stokjes. Verder lagen op de schaal één ontdooide gamba en drie ultradunne plakjes tonijn, die nog niet helemaal waren ontdooid. De sojasaus was zoet, terwijl die in de Japanse keuken volgens mij zout hoort te zijn. De fikse dot salade bij de sushi was blijkbaar een Hollandse interpretatie van het gerecht.
Het was als geheel gewoon niet lekker. Ik heb aan de serveerster mijn teleurstelling kenbaar gemaakt en ze zou het melden aan de kok. Daarna heb ik er niets meer van gehoord.

De andere gangen (sucade en ravioli) waren redelijk goed en de wijnen waren lekker. Wel werd de wijn geschonken in kleine glazen en ze waren flink aan de prijs: een glas Amarone kostte bijna 14 euro.

Ik herken mij niet echt in de positieve recensies die ik van anderen lees. Misschien stel ik te hoge eisen of had ik vanavond pech? In ieder geval was het verrassend, zoals beloofd op de website.

dirkh345 dirkh345 27 november 2011

Erg lekker gegeten bij Artisan. We hebben het viergangenmenu genomen met bijpassende wijnen. Goed gastheerschap, je merkt de bediening niet op maar ze zijn er wel voortdurend present en assertief. Het eten is verfijnd en de prijs kwaliteit verhouding is dik in orde. Eten is kwalitatief goed en je krijgt ruim voldoende. Geen sterrentent, maar binnen de categorie daaronder zeker top.

job job 17 april 2011

Prima verrassingslunchmenu in een heerlijke tuin in het centrum van Den Bosch. Weg , de toeristendrukte van de Korte Putstraat, gewoon 100 meter verder lopen!

Geef zelf je mening over Restaurant Artisan