KeukenFrans & Mediterraan
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Deze oude veenkoloniale kerk is in 2001 omgebouwd tot culinair kasteeltje. Hier ontvangt Jan Stams zijn gasten voor een intiem diner, een culinaire les (vanaf tien personen) of zelfs een huwelijksfeest. ‘Het is eten wat de pot schaft’ en met ‘heerlijk eten in een opvallend originele, smaakvolle ambiance’ ‘is dat geen straf’. Ook kun je er overnachten, onder andere voor een golfarrangement, ‘in een van de twee gerieflijke kamers, waarvan eentje met bedstee’. Reserveren is gewenst.

waukje waukje 20 mei 2012

Geweldige setting. Een oude veenkoloniale kerk, Een schitterende tuin met een even schitterende rode beuk als centerpiece en magistraal voedsel. Zeer gastvrij en vervoer kan geregeld worden. Zo wordt voor ons "stadsmensen" dit pareltje bereikbaar.

Gert-Jan D Gert-Jan D 29 april 2012

Wat een heerlijke avond gehad! Pure verwennerij. Bij aankomst word je hartelijk ontvangen door de gastvrouw van de avond. Zij zorgt ervoor dat de hele avond omvliegt. Perfecte bediening en de juiste aandacht. Gevoel voor timing, smaak en bovendien uiterst vriendelijk.
In de keuken bereidt de chef de meest heerlijke gerechten voor. Het zijn bijzondere gerechten, maar niet zo bijzonder dat je er nog nooit van gehoord hebt. Dat was voor ons erg prettig. Wij krijgen hier het gevoel dat we sterwaardig dineren, zonder dat het hautaine of onbenaderbaar wordt.

Voor iedereen die gewoon van goddelijk eten houdt gecombineerd met een uitstekende sfeer/service: de Amshoff is het omrijden meer dan waard (vanuit Stad maar 25 minuten).

Janfem Janfem 11 februari 2012

Dit was wel de meest grote verrassing tot nu toe. Gezellig met zus en nicht uit eten in een restaurant.Ik had niet verwacht dat er in zo'n klein dorpje (ik kom zelf uit het Gooi)zo'n top restaurant zou zijn. Wij zijn de hele avond in de watten gelegd door Marola en Jan. Er is geen kaart maar gewoon eten wat Jan heeft klaar gemaakt (tenzij je echt iets niet lust) En wat is het heerlijk om geen keuzes te hoeven maken. Je hoeft maar gewoon te gaan zitten en te genieten. De wijn - spijs combinatie is geweldig en zeer aan te bevelen. Dus zelf geen wijnen uitzoeken maar je laten verrassen.
We hebben genoten en we hebben afgesproken om dit uitje zeker één keer per jaar bij de Amshoff te herhalen.

Fetina Fetina 6 februari 2012

Een culinaire verrassing is dit restaurant zeker te noemen. Een fantastisch 4 gangen diner met daarop afgestemd een heerlijk wijnarrangement. De gastvrouw verstaat haar vak en de kok weet keer op keer een fantastische creatie op de mooi gedekte tafels te serveren. Een aanrader voor iedereen die dit kan waarderen. Prijs/kwaliteitsverhouding is voor wat geboden wordt uitstekend te noemen. Daarnaast maken de locatie en de sfeer die het geheel uitstraalt het plaatje compleet.

EdmondV EdmondV 1 december 2011

Bij Amshoff eet je 'wat de pot schaft'. Er is ook geen menukaart dus wat er uiteindelijk op tafel komt is elke ronde een verrassing. In ons geval een amuse van rosbief met coquille, daarna kreeft met knapperige groente in bouillon, patrijs op een bedje van zuurkool, hertenbiefstuk op een stampotje en als toe een tiramisu-variatie met passievrucht. Behalve de patrijs (maar mogelijk hoort het zo) die van mij wel wat losser aan het bot had mogen zitten, lukt het me niet een kritiekpuntje te verzinnen. De gerechten waren heerlijk van smaak, mooi opgemaakt en zalig om weg te werken. De wijn, een witte, ook zalig en passend bij elke gang.

Serveren en afruimen doet de kok zelf geholpen door een drietal dames. Bij elk gerecht wordt kort verteld wat het is maar verder kun je in deze omgeving heerlijk zitten en een avond genieten. Ik weet niet of het bij de enscenering hoort maar dat halverwege de avond twee zonen des huizes even binnenwipten met een bakje om wat lekkers uit de keuken te snaaien, laat zien hoe hier gekookt wordt.

Een heerlijke avond beleven is een combinatie van factoren, een restaurant of kok kan dat niet alleen. Het gezelschap telt mee, de ambiance en aankleding van de locatie, drank en eten. Afgelopen zaterdag vielen al die puzzelstukken weer eens perfect samen vooral ook dankzij de in alle opzichten verwarmende bijdrage die de heer en dames van De Amshoff daaraan bijdroegen. Wanneer mag ik weer?

Geef zelf je mening over De Amshoff

MaandagGeopend