Hi there, we also have an English version of our website! Switch to english.
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 1
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 2
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 3
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 4
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 5
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 6
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 7
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 8
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 9
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 10
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 11
  • foto's van Posthoorn in Monnickendam - 12

Posthoorn

  1. Hotel-restaurant
  2. Frans-internationaal
  3. Topper 2014
  4. 38% Duurzaam
  5. 60.00
  1. 8.4

    Eten

  2. 8.5

    Service

  3. 8.5

    Decor

Posthoorn

  1. Hotel-restaurant
  2. Frans-internationaal
  3. Topper 2014
  4. 38% Duurzaam
  5. 60.00
  1. Toon telefoonnummer 0299 654 598
  2. www.posthoorn.eu

Posthoorn

Wist je dat..
Je ook gewoon online een tafel kunt reserveren? Snel, gratis en direct bevestigd. Lekker makkelijk toch?

Reserveer nu!

Telefoon
Toon telefoonnummer Bel 0299 654 598

  1. 8.4 10 1 72

    Eten

  2. 8.5

    Service

  3. 8.5

    Decor

Gebaseerd op 72 recensies

Verfijning op je bord

Uit eten bij de Posthoorn is een mijlpaal in je culinaire leven. Historische figuren als koningin Juliana, admiraal Dirksz en Napoleon verbleven als eens in het suitehotel waar het restaurant deel van uitmaakt. De grandeur van toen voel én proef je nog steeds. Avonden als deze kunnen niet lang genoeg duren dus geniet van elk moment.

Recensies

starletti
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    4 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Via online reservering

Wederom genoten. Echt een ervaring. Personeel is uitmuntend en ieder gerecht tot in de puntjes verzorgt. Heerlijke wijnen (Hongaars rood, fantastisch!) een "paddestoel" als amuse voor het dessert, zo mooi, echt een zoet cadeautje en koolvis bereid alsof het de meest luxe vissoort ter wereld is.

We zijn er lang niet geweest. Waarom eigenlijk? We gaan altijd enthousiast naar huis.

Gegeten op 18 oktober 2014

Proever8965
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 8 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

  • 8

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

Via online reservering

Wij hadden het IENS restaurantweek menu. Het was een voortreffelijk verassings diner!
Kleine gerechtjes met veel smaak en aandacht opgediend. Ondanks de kleine gerechtjes waren we zeer voldaan. Ook de huiswijn is een goede begeleider bij het menu.
Het personeel was zeer attent. Absoluut een aanrader!

Gegeten op 5 oktober 2014

charles4
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    3 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Proever
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Ik kan niet aanraden deze plaats meer. Normaal wanneer u naar een "chique" plek om te eten, onderscheidt een cursus in een meerdere gangenmaaltijd zich van de rest. Niet op Posthoorn in Monnickendam. Elke cursus was onberispelijk, heerlijke en onvergetelijk. Eenvoudige exquise en perfecte combinaties van ingrediënten, zoveel culinaire technieken die worden gebruikt, en zo veel expertise duidelijk. We hadden 5 cursussen, evenals de wijn arrangement - die uitstekend was. Als u wilt dat een speciale avond uit - ga hier!

Gegeten op 3 oktober 2014

Elsblauw
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    11 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Topproever
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 10

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 10

    Decor

Heerlijk gegeten in de Posthoorn. Elk gerecht is weer een verrassing en ondanks dat het een 8 gangenmenu was, ga je voor je gevoel niet te vol weg. Wijnen erbij paste ook heel goed. Het is echt niet te beschrijven wat je allemaal op je bord krijgt maar het ziet er allemaal heel mooi uit en het smaakt verrukkelijk.

Gegeten op 6 september 2014

dijp
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    17 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Expertproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 9

    Decor

  • 8

    Eten

  • 8

    Service

  • 9

    Decor

In dit mooie pand hebben we met 4 personen overnacht en gegeten.
Het menu was nogal wisselend van kwaliteit. er zaten een aantal gerechten bij die we allemaal top vonden. Helaas ook een gerecht waar niemand iets van begreep. een soort Aziatisch eenpansgerecht met taugé. De vegetariër, die we ook weer mee hadden was ook gematigd enthousiast. We hebben hier wel heerlijk gezeten in een goede sfeer. lekkere wijntjes en vlotte bediening. Het hotel is overigens erg mooi en zeker aan te raden.

Gegeten op 19 juli 2014

david123
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    43 goedgekeurde recensies
    4 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

Uitstekend gegeten bij de Posthoorn. We hadden een 5 gangen diner. We begonnen met twee amuses. Vervolgens werd er aangevangen met een terrine van Hert met een bijpassende Italiaanse witten wijn. Prima! Daarna werd er koolvis met kreeft geserveerd. Eveneens erg lekker. Toen volgde mosselen met gamba en kerrie. De kerrie vond ik iets te overheersend, de gamba was perfect, en leuk gecombineerd met mosselen en snijbonen. De Spaanse chardonnay zonder houtrijping was erg lekker. We hebben daar een extra glaasje van gevraagd en gekregen en dat niet terug gezien op de rekening. Erg attent, daar houd ik van. Zou eventueel ook proactief gevraagd kunnen worden. Toen volgde een gerecht met kalf, ook een bitterballetje van ingewanden ook erg lekker en mooie zachte zwezerik met een krokante buitenkant. Werd begeleid door een licht gekoelde Zwitserse rode wijn. Was ook perfect. Het dessert was ook dik in orde met. Prima ervaring, vriendelijke ontvangst en bediening en een mooie historische atmosfeer.

Gegeten op 26 augustus 2014

ICE
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    35 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 7 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

  • 7

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

Mooi ingericht restaurant met vriendelijke bediening en een heerlijk enthousiaste en kundige sommelier die perfect de passende wijnen uitkiest bij de verschillende gerechten. De eerste gangen waren lekker maar daarna overheersten helaas de zuren in de vervolg gangen. Jammer! Mijn tafelgenoot vond zijn gerechten wel lekker. Zelf had ik meer kunde in vegetarisch koken verwacht. De borden zijn wel mooi en verzorgd opgemaakt.

Gegeten op 9 juli 2014

Proever56511
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 8 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

  • 8

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

Bij de Posthoorn is in beginsel alles wel in orde. De ontvangst, het interieur (je moet van de 'Piet Boon' achtige stijl van de eetzaal houden maar het staat niet tegen, de stoelen zijn comfortabel en er is voldoende ruimte tussen de tafels), de bediening die attent en deskundig is, de wijn, het eten, de portionering maar toch...

Het 'inspiratie' menu van € 60 inclusief een vijfde gang was met veel technisch vernuft en talent bereid en de verschillende ingrediënten combinaties en de opmaak waren ook zeker van het niveau dat de ster van Posthoorn doet verwachten.

Maar waar is de verrassing? Er is relatief weinig blijven hangen van de smaken van wat er werd geserveerd, omdat die vlak en weinig onderscheidend waren. Met wat meer durf en harmonie zou de proefervaring veel pregnanter hebben kunnen zijn. Kortom iets meer 'Wow Factor' kan Posthoorn wel gebruiken.

Gegeten op 8 augustus 2014

spekkoekie
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    5 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

  • 8

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

Op een zeer hete zomerdag heerlijk in de tuin gezeten. We hadden een grouponbon voor een 6-gangendiner. We lieten ons verrassen met een prachtig plateau amuses, mooi op smaak en verfijnd en inspirerend. De volgende gangen waren opvolgend klassiek van smaak en uitstekend bereid, met een paar sterwaardige gerechten. Een tafelgenoot eet geen vlees en hiervoor werden alle gangen vervangen met vis. Daar speelde de keuken goed op in. De vissoorten smaakten alleen een beetje te veel naar hetzelfde. Misschien duidelijker moeten aangeven dat een vegetarische tussengang ook prima was. We namen een bobwijnarrangement, mochten we een bepaalde wijn heel lekker vinden dan kon er bijgeschonken worden, leuk gebaar en komt heel gastvrij over. De ober/sommelier gaf bij elke wijn zeer deskundig aan wat je in je glas mag verwachten. Helaas stelde de kwaliteit van de wijnen mij een beetje teleur. Had ik meer van verwacht. Desondanks zal ik hier zeker terug komen voor de zeer prettige sfeer en de gastvrijheid.

Gegeten op 24 juli 2014

faith2you
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    21 goedgekeurde recensies
    2 recensies nuttig bevonden

Expertproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

Op een warme zomerdag in de tuin gegeten. Goede bediening, mooi menu. Jeroen Bavelaar kookt zeer gebalanceerd en subtiel , alle fijne smaken komen uit. Met BOB-wijnarrangement vormt het eten een mooie combinatie. De sommelier weet met simpele wijnen veel te bereiken.
De aardappel met appel amuse de opmaat naar een mooie avond.
Absoluut hoogtepunt de twee desserts. In plaats van kaas een plakje laagjes van spelt en geitenkaas, spannend met fruit, fris en vol tegelijk. In het zoete dessert een ijs van tongabonen, werkelijk sensationeel van structuur en smaak. Daarbij een moes van bleekselderij met appelgelei.
Wel een kritische opmerking, als een gerecht net niet goed is, iq dat de prei te zuur is, waardoor de balans weg is en de wijn niet meer past, dan verwacht ik van een sterrestaurant een adequaat antwoord en oplossing. Ontkennen te laat erkennen en niets aan doen is niet sterwaardig.
Overigens geen reden om niet meer terug te gaan.

Gegeten op 19 juli 2014

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Posthoorn in Monnickendam

Schrijf hieronder je recensie over Posthoorn. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

  • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten