Vandaag een heerlijke terrasdag dus voor een lunch naar t slot gegaan. Eten is prima, goede prijs-kwaliteit.
We waren minder te spreken over de bediening. Zij zijn vriendelijk, maar letten niet op. Wij hebben meermaals zelf moeten roepen dat we nog wat wilden drinken. Er is niemand die oplet of er lege glazen op tafel staan of even komt vragen of alles naar wens is. Dit terwijl de bediening gezellig met elkaar staat te kletsen. Dit is uiteindelijk de reden geweest dat we weg zijn gegaan. Tijdens het afrekenen gaven we dit vriendelijk als tip mee, maar dat werd net ter harte genomen. De jongen gaf beledigd aan dat hij er pas net was (in onze beleving ruim een uur) en vervolgens dat er een nieuwe barman was. Geen idee wat hij ermee te maken heeft dat de bediening niet oplet.
De kwaliteit van de maaltijden zijn wisselend. Sommige gerechten zijn ok maar anderen ronduit slecht. Verder is men niet klandvriendelijk en staat men niet open voor "kretiek".
Niet geheel vreemd dat hier altijd plaats is terwijl de eetgelegenheden er tegen over altijd vol zitten.
Brasserie ´t Slot gekozen in Waalwijk voor een smakelijk lunch. Tafelgenoot koos hetzelfde gerecht: clubsandwich met gerookte kip, clubsaus, sla, tomaat, bacon en ei.
Kan eigenlijk niet misgaan. Zou je denken. Een beetje brasserie serveert een goed, prachtig opgemaakt clubsandwich.
Het was een royale hap. Flink wat sneedjes geroosterd witbrood en royaal belegd. Alleen die kip! Vreemd van structuur, aan de randen voorzien van vetrandjes en niet egrookt. Droog. Tafelpartner en ondergetekende twijfelden aan de herkomst. Varkensvlees, kip, plakvlees, rollade?
De eigenaar van ´t Slot gevraagd en antwoordde dat het kiprollade was. Gerookt. Nou, niets van geproeft. En zo stond het ook niet op de kaart. Flinke tegenvaller. Vet en smakeloos voor 8,75 euro.<
We hebben ruim de helft van de sandwich laten staan. Of alles naar wens was, vroeg de eigenaar bij het bezorgden van de rekening. Nou, niet echt. Hij kapte het gesprek af met de tekst ´Dat ligt aan uw smaak' en was weer foetsie. Jammer. Leermoment. Kans gemist.
Rond 18 uur zaten de meeste restaurants in Waalwijk al vol, maar dit niet. Lekker ruim opgezet, leuke inrichting, zeer kindvriendelijk.
De kwaliteit van het eten heeft ons aangenaam verrast. Wij kozen voor het 4 gangen verrassingsmenu voor 2 personen voor € 45! Heerlijke serranoham, lekker gekruide pompoensoep, heerlijk mals kalfsvlees met daarbij een overheerlijk kalfsvleeskroketje. Voor de kinderen ruime keus op het kindermenu. Verder kozen wij voor de wijnproeverij (3 glazen voor € 6, en geen zuinige bodempjes!).
Voor wie houdt van de strakke, wat kille sfeer van een grand cafe en voor wie graag grote porties op zijn bord krijgt. De kwaliteit van het eten was wisselend, variërend van te kruidige pompoensoep die niet naar pompoen smaakt tot een smakelijke lamsbout met originele zwart (inktvis)tagliatelli. Voor een nagerecht hadden we geen plek meer.