Reserveer nu

1 2 3 4 ... 7 ouder »

mariettedokman mariettedokman 14 mei 2012

Wij hadden gereserveerd met een marktplaatsaanbieding. We werden hartelijk welkom geheten en kregen een mooie tafel. We konden kiezen wat we wilden eten van de gehele kaart. De ober was zeer attent en voorkomend. Zoals het hoort, maar zoals je weinig aantreft.
We vonden het een heerlijk menu en hebben een geweldige avond gehad. Een restaurant om zeker terug te komen.

Edward-Jan Edward-Jan 3 mei 2012

Het leek zo mooi. Een buitenkansje. Om via vakantieveilingen voor een kleine prijsje een culinair driegangen diner te bemachtigen. Was het maar waar. Er viel helaas te veel aan te merken op de gerechten.

Na binnenkomst werd voor ons brood met beurre fleur de sel neergezet. Keurig. We bestelden als voorgerecht een tarte tartin van witlof met in vanille gemarineerde rivierkreeftenstaartjes. Smakelijke zoete witlofblaadjes met lenteui en lechuga. De vanille marinade was helaas niet herkenbaar. Tafelgenoot was tevreden over haar voorgerecht. Roergebakken wild zwijnham met grove mosterd, rucola en filodeeg. Zij proefde tijm in het filodeeg. Lekker.

Maar toen de teleurstelling. Tafelgenoot bestelde de Thaise gemarineerde lamshaasjes met pittige saus van gember, peper en koriander. Lekker mals vlees maar gember en koriander waren ver te zoeken. Op het bord groene asperges en courgettes met salade en frites en mayonaise bijgeserveerd. Niks Thais aan dus. Een afgang.

Nog een grotere afgang was de maaltijdbouillabaise met rouille en zuurdesem croutons die ik bestelde. Een erbarmelijke schotel bestaande uit een klein laagje overgeconcentreerde en veel te zoute visboullon, met daarboven gegrilde vis en schelpdieren en twee garnalen. Dit kon echt niet en we hebben de ober ter verantwoording geroepen. "Zo hoort de bouillabaisse bij Staal te zijn " was zijn commentaar. Waar is de rouille en waar is het vocht? Dat laagje zoute vocht op de bodem was om te huilen en bevatte de rouille. Het maakte de bouillabaisse tot een aanfluiting. Een droge portie vis en schelpdieren met een laagje zout vocht. Bah! Sorry, maar dat kan echt niet. Het had niets helemaal niets met bouillabaise te maken.

Het nagerecht bestaande uit mousse van witte chocolade en passievrucht en voor tafelgenoot crême brulée was wel weer erg lekker.

Dat men niet weet hoe een smakelijke bouillabaise klaar te maken en dat men niet weet hoe Thaise lamshaas moet smaken nemen we dan maar op de koop toe. Uiteindelijk was het een koopje en dan kan je geen eerste klas verwachten. Ondanks de lage prijs kunnen we geen voldoende geven aan dit driegangen diner.

ndw ndw 28 april 2012

Met een bon van vakantieveilingen bij Staal gegeten. We waren zo tevreden dat we er vandaag voor de derde keer gingen eten. Staal is een echte aanrader met een prima prijs/kwaliteitsverhouding !! Alleen vanavond ging het een en ander mis, De ontvangst liep niet helemaal lekker (lang wachten) totdat er iemand kwam om je naar een tafeltje te begeleiden.
Vervolgens duurde het zeker 20 minuten voordat wij de bestelde wijntjes kregen.
Het voor- en nagerecht ging prima, maar het dessert waren ze vergeten te vragen. Wij hebben de medewerkers er zelf op geattendeerd dat wij graag een dessert wilde bestellen. Ze waren het gewoonweg vergeten. Dat was wel erg jammer. Vervolgens vroegen wij de rekening en ook die was verdwenen en er werd verteld dat wij een fles wijn hadden genuttigd. Helaas hadden wij vier glazen wijn besteld en geen fles. Jammer jammer.
We hebben er een beetje naar gevoel van overgehouden maar het eten was prima! De ober vertelde dat er een zieke was, maar naar onze mening mag de gast daar niets van merken....

ljswever ljswever 28 april 2012

We hebben uitstekend gegeten tegen een zeer redelijke prijs. Staal heeft een ruim en gevarieerd keuzemenu. Prettige sfeer en prima bediening.

Aprileyes Aprileyes 16 april 2012

Ik kende Staal al van de heerlijke lunches op het terras en herinnerde me dat de bediening altijd wat traag was. Nu voor het diner naar de brasserie geweest, met mijn buitenlandse gast. Zij kreeg ongevraagd meteen een Engels menu overhandigd, erg attent. De bediening liet sowieso niets te wensen over. We moesten weer op tijd weg, vanwege een concert en er is alles aan gedaan om ons op tijd in het theater te laten zijn en toch ontspannen te genieten van het heerlijke eten. Wat hebben we gesmuld en genoten. Mijn vrees voor de trage bediening was gelukkig onterecht. Ik kom graag nog eens terug in dit geweldige restaurant.

willemien46 willemien46 31 maart 2012

Via vakantieveilingen terecht gekomen bij Brasserie Staal.
Hebben met 4 personen heerlijk gegeten. Ieder had een ander gerecht uitgekozen en het was allemaal erg lekker. Het personeel was bijzonder vriendelijk en behulpzaam.
Komen beslist nog een keer terug.

melody7 melody7 15 maart 2012

Op het terras van Staal de clubsandwich en een lekker bruin brood file met verse sla en top dressing gegeten. Bediening goed.

lekkeretenmetzijn2 lekkeretenmetzijn2 21 februari 2012

Met een bon van vakantieveilingen bij Staal gegeten. Ik kon de zaak van het terras in de zomer maar had geen idee van de brasserie. De inrichting is wat kil en licht maar de vriendelijke bediening geeft je een warm welkom. Als voorgerecht had ik de roergebakken wildzwijnham met grove mosterd, rucola en filodeeg en mijn vrouw de Runder carpaccio met een zalf van gepofte aubergine, knoflook en parmezaan. Aangezien wij altijd van elkaar proeven waren we allebei van mening dat de voorgerechten een dikke 9 verdienden. De portie en de presentatie waren prima en de smaken die wij proefden waren top. Als hoofdgerecht had ik Rose gebakken kalfssucade met een jus van gemonteerde jus de veau en mijn vrouw de Gebakken rode poon met beurre-blanc en haringkuit. Ook de hoofdgerechten waren weer boven verwachting. Een super malse sucade mooi rose gebakken en de vis van mijn vrouw was ook heel zacht gegaard met een mooie glanzende beurre blanc. De licht aangemaakte salade en verse dikke frieten maakten het geheel af.
Voor dessert had ik de Mousse van witte chocolade en passie fruit genomen en mijn vrouw de Creme brulee. De desserts waren een genot om het diner mee te eindigen. De bediening wist veel te vertellen over zowel de spijzen als de wijn en zorgde voor een prima geheel. Wij waren zo tevreden dat miojn vrouw inmiddels nog 4 veilingen heeft gewonnen zodat we de rest van de kaart kunnen proberen. Staal is een echte aanrader met een prima prijs/kwaliteitsverhouding !!

irmavan irmavan 21 februari 2012

heerlijk gegeten! De Bouillabaisse was om je vingers bij op te eten, ook het voorgerecht van witlof met vanille en rivierkreeftjes (je moet het echt proeven!) was heerlijk. De bediening had weinig te doen en vaak worden ze dan wat minder attent, de vieze borden hadden wat eerder afgeruimd kunnen worden. Maar het eten was subliem, en dat voor die prijs! We komen zeker terug1

mirjam010 mirjam010 21 februari 2012

's Zomers een prima stek om te zitten, eten en drinken. In het najaar en 's winters helaas minder. Erg koud. Binnen is de entourage ook erg kil. Een grote tegenstelling tot de beleving van in de zomermaanden. De broodjes zijn erg lekker.

1 2 3 4 ... 7 ouder »

Geef zelf je mening over Brasserie Staal