1 2 3 4 ... 6 ouder »

yessica1 yessica1 27 november 2011

Deze recensie is van twee bezoeken in het afgelopen half jaar.

Ik ben hier al vaker geweest en moet zeggen dat de kwaliteit achter uit lijkt te gaan.

De jongeman (2x dezelfde) in de bediening komt zeer onprofessioneel over op mij. De cappuccino die hij maakte was zelfs de naam oploskoffie niet waard geweest. Ook maakte hij de groene thee milkshake die alleen maar smaakte naar lauwe melk met wat groene thee poeder. We zaten aan de kookplaat dus zagen hoe dit in elkaar geflanst werd. Echt zeer onprofessioneel... Alsof je bij een licht aangeschoten vriend thuiszit die schamper lacht om een vreemde cocktail die hij zojuist bij elkaar gemikt heeft.
Is dit nou die milkshake waarvoor Johannes van Dam een 9 heeft gegeven in zijn boek??

Ik heb twee keer de Osaka deluxe besteld (met zeevruchten) en deze vind ik erg goed. De zeevruchten zijn goed klaargemaakt en het deeg is goed gaar. Het viel mij wel op dat deze de tweede keer aanzienlijk kleiner was en het speciale bordje lang niet bedekte!
Mijn gezelschap heeft een Osaka noodles besteld en was hier niet over te spreken. Het smaakte erg eentoning en er zat veel te veel gember in, wat erg overheerste.
Ik zal deze dan ook afraden voor mensen die wat variatie in hun eten wensen.

Kort samengevat heb ik het idee dat de kok prima zijn werk doet, maar de mannelijke bediening is een aanfluiting. Ik las hier dat er ook een meisje de bediening doet, ik hoop dat zij beter is!

Voor de rest is de aankleding prima, knus. Het toilet is schoon. Al mag er gerust een vochtige doek over de menukaart worden gehaald, zo af en toe... Maar dat geldt voor meer restaurants! Soms duurt het wat lang, maar dat is nu eenmaal zo met dit gerecht, denk ik.

Ondanks bovenstaande negatieve punten, toch echt een aanrader dit restaurant! Okonomiyaki is erg lekker en apart dus de moeite waard eens te proberen.

Pasky Pasky 12 oktober 2011

Helaas was ik teleurgesteld in deze tent. De lange wachttijd was op zich geen probleem, omdat ik geen haast of echt honger had (het was helemaal niet druk), maar de smaak viel tegen. Het was vooral veel te zout. Omdat ik geen vlees eet had ik de "mushroom Hiroshima" gekozen, maar die was gedekt met een laagje (soja?) saus en (te veel) gedroogde groene kruiden (kervel?...). Ik kon bijna alleen die twee ingrediƫnten proeven. De kok en de bediening zijn aardig, maar als je van Japans keuken houdt is voor mij dit restaurant helaas geen aanrader. Jammer.

amdolev amdolev 23 juli 2010

It is the most special Japanese restaurant I've ever visited. In there "everything is Japanese except for the cook and the salami". It delivers quality tasty food together with great friendly service and a big smile.
One of my top 5 places in Amsterdam.

JeroenvdB JeroenvdB 16 december 2009

geweldig restaurant! zeer leuk om aan de teppan te zitten en te zien hoe de kok je okonomiyaki maakt. ook goed sesam ijs als dessert

Akiyo Akiyo 10 augustus 2009

Okonomiyaki is iets wat qua smaak anders is dan wat je normaal gesproken van japans eten gewend bent; het is niet subtiel en gebalanceerd, maar heeft een heel zware en uitgesproken smaak. Je moet er van houden en misschien ook aan wennen. Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben in deze tent. Zoals door anderen al aangekaart, is er sprake van een lange wachttijd. (Het was niet druk en hij was alleen bezig met onze tafel van vier!) Verder vond ik de smaak tegenvallen: het was te zout (omdat de saus al een sterke smaakmaker is), waardoor je de ingredienten niet goed meer kan proeven. Verder is de batter naar mijn idee (vooral bij de kobe-variant) nog te soggy, terwijl het aan de rand al aangebrand was!! Normaal gesproken zou je dat waarschijnlijk niet kunnen zien omdat er saus over de pancake wordt gesmeerd, maar ik zat bij de bakplaat en was geschokt (oke, niet zo ernstig, maar wel onaangenaam verrast) dat de onderkant zwart was geworden toen hij de oko omflipte!
Wel moet gezegd worden dat de ingredienten leuk worden gecombineerd. (De oko met spinazie en rundvlees (osaka style) is erg verrassend). De eigenaar en het meisje van de bediening zijn ook erg aardig en behulpzaam.

Marie Jeanne Marie Jeanne 1 februari 2009

Het was heel apart en erg lekker, maar niet iets wat ik wekelijks zou willen eten. Een paar keer per jaar volstaat. Ik zit zelf graag een beetje royaal en ik vond het restaurant aan de krappe kant. Daarbij moet overigens gezegd worden dat ik niet een restaurant in de Jordaan ken waar ik het luxe gevoel van ruimte heb. Ik zat er niet echt lekker en voor mijn gevoel moest ik lang wachten, omdat alles vers klaargemaakt werd. Het is in ieder geval een uniek restaurantje waar met liefde wordt gekookt en de eigenaar is erg aardig.

Proever82890 Proever82890 22 oktober 2008

ja! zo lekker, een aanrader, en anders dan je waarschijnlijk van japans eten gewend bent! voor echt lekkere hartige trek,
vriendelijke bediening idd kleine, krappe tafeltjes, maar niet op vervelende manier, doet niet af aan de goede kwaliteit.

Proever40785 Proever40785 22 september 2008

Wederom fantastisch.Vooral de zitplekken boven aan de plaat.

Proever79142 Proever79142 3 augustus 2008

Leuk, klein restaurant met aardige bediening die uitleg geeft bij de diverse gerechten en goed adviseert. Er werd direct geinformeerd naar eventuele speciale wensen i.v.m. allergieen, dieten etc. -> gerechten kunnen aangepast worden. Goede presentatie, uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De okonomiyaki was heerlijk, bijna zo lekker als zelf maken in Japan ;) en niet te vergeten de desserts: het Japanse ijs is verrukkelijk!

Carnager Carnager 5 juli 2008

Dit is met afstand mijn favoriete restaurant. Johannes van Dam had het restaurant al hoog aangeschreven, zelf waardeer ik het restaurant zelfs nog hoger. Okonomiyaki is een gerecht dat je geprobeerd moet hebben. Zoals smaken verschillen zullen er ook mensen zijn die het gerecht minder waarderen, echter de algemene reacties zijn uitermate positief: Ik ben er al met veel mensen wezen eten en slechts een enkeling vond het 'niet zo', de meeste mensen zijn er lyrisch over. Het restaurant bestaat inmiddels alweer bijna 5 jaar en hoe langer hoe meer mensen weten het te vinden. Tijdig reserveren is dan ook geen overbodige luxe meer. Spontaan langsgaan zonder voorafgaand te bellen op vrijdag en zaterdag raad ik af, de kans is 95% dat je wordt weggestuurd met de mededeling "De bakplaat is vol", hetgeen zoveel wil zeggen dat er in het meest gunstige geval pas na pakweg 2 uur weer plek voor je is in het restaurant. Europa lijkt klaar voor meer Japanese Pancake Worlds, dus bring it on!!

1 2 3 4 ... 6 ouder »

Geef zelf je mening over Japanese Pancake World