| Keuken | Tapas/mezze, Mediterraan, Spaans & Caribisch | |
| Meld dit restaurant als niet meer open » | ||
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
Ik ga al jaren naar la cubanita maar de kwaliteit van het eten gaan nu erg hard achteruit. het lijkt wel of je minder voor meer geld krijgt, en dan ook echt minder kwaliteit. het eten drijft in de olie, is te hard gegrild dus zwart, of gewoon zo simpel dat het bijna geen bereiding nodig heeft en je het dus net zo makkelijk thuis kunt maken. het restaurant zelf is klein en rommelig maar dat geeft ook sfeer. de cocktails zijn erg duur voor de , waarschijnlijk kant en klaar, zoete bende die je krijgt.
ik zou niet aanrader om hier heen te gaan en wil la cubanita alkmaar de tip geven om echt een verbeter slag te gaan maken in het eten omdat dit geeen tapas mag heten.
Gisterenavond liep ik langs La Cubanita en verbaasde mij erover dat het vrij vol zat. Ik heb hier een tijdje geleden met mijn man gegeten op een maandagavond. Het concept is dan "all you can eat". Ik had een glas prosecco besteld en vroeg later een glas kraanwater tijdens de maaltijd met een glas wijn, mijn man een mojito. Kraanwater werd er echter niet geschonken op dit soort avonden, alleen mineraalwater. De mojito had géén mojito mogen heten want de rum was ver te zoeken de prijs wel €6!. Dan het eten de tapas leken eerder opgewarmde borrelhapjes zonder duidelijke smaak en structuur. Aubergine die nergens naar smaakte, doorgekookte gehaktballetjes, vette garnalen kroketjes, de garanalen in knoflook waren in een bittere olie gebakken enz. De akoestiek is vreselijk en tafels staan erg dicht naast elkaar. Het decor, volgeschreven muren daar heb ik het verder niet over. Wij gaan hier nooit meer heen, dat is zeker!
Gegeten op: 15 oktober 2012.
Op woensdag avond de stad in voor een snelle hap en uiteindelijk bij La Cubanita beland. Het is een klein zaakje en de kleine tafeltjes staan dicht op elkaar.
Wij hadden het 'all-you-can-eat' menu gekozen dat er voor zorgt dat je al snel voordeliger uit bent. De gerechtjes werden voldoende snel geserveerd door vriendelijke meisjes, maar de kwaliteit is niet om over naar huis te schrijven. De paprika's dreven in een plas slechte olie en de kroketjes waren net aan lauw van binnen. Het brood was nogal smakeloos en er werd veel van geserveerd, waarschijnlijk met de gedachte dat de magen dan sneller worden gevuld.
De inrichting is erg rommelig (je mag er bijvoorbeeld op de wanden schrijven) en wat aftands, maar wel gezellig. De tafels staan er te dicht op elkaar voor een privé gesprek.
Ik denk dat het gezellig is om met een groep te eten. Wij komen in ieder geval niet terug.
Wij hadden een tapas arrangement.. althans dat zou het moeten zijn. Het bleek een verzameling borrelhapjes met kroketjes en glazige garnalen als dieptepunten. Nauwelijks iets was vers bereid. Het was of gefrituurd of opgepiept. Een veredelde snackbar.
Kortom voor ambachtelijke tapas moet je ergens anders zijn.
De prijzen zijn enorm hoog. Voor een schaaltje (drie eetlepels) in schijfjes gebakken champignons betaal je 3,75. Vier kleine kroketjes ter grootte van diepvriesaardappelkroketjes uit de supermarkt 4,50. Als je met zijn vieren uit eten gaat is het leuk om schaaltjes te delen maar vaak is het aantal niet vier in een schaaltje maar drie. Na twee rondes, 4x een schaaltje per persoon, hadden we nog steeds honger maar zijn gestopt omdat het veel te duur zou worden.
De bediening te jong en onervaren. Het lawaai is enorm. Vooral omdat veel jonge mensen hierheen gaan en het nodig vinden om te gillen en hard te lachen. De tafels zijn erg klein, je zit met je knieen tegen elkaar aan en ruimte om naar achter te gaan lukt niet want daar zit de volgende groep erg krap. Veel groepen in het weekend, dus ook veel overlast. Niet voor herhaling vatbaar en dus geen aanrader.
Schrijf zelf een recensie over La Cubanita Alkmaar
Schrijf hieronder je recensie over La Cubanita Alkmaar. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.
| Maandag t/m Donderdag | 17:30 - 22:00 |
| Vrijdag en Zaterdag | 17:30 - 23:00 |