't Pestengasthuys doet mee!
Vanaf €20,- uit eten bij de beste restaurants bij jou in de buurt. Het culinaire feest begint op 21 juni en duurt dit keer maar liefst 10 dagen! Heerlijk toch?
Bekijk de deelnemersBelangrijkste kenmerken
| Meld dit restaurant als niet meer open » | ||
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
In dit restaurant heb ik 2 keer gegeten, de eerste keer is alweer 10 jaar geleden denk ik, en toevallig in December nog een keer.
Of het veranderd is ga ik niet op in aangezien mijn geheugen me gelukkig na 10 jaar wel in de steek laat :)
We hadden erg hoog gespannen verwachtingen van 't Pestengasthuys, alleen dit viel toch wel een klein beetje tegen.
We kregen wel een heel mooi plekje toegewezen bij het vuur, naast een hele verzameling (oude) drankflessen dus dan ben ik eigenlijk altijd wel tevreden :P Daar kan ik me alleen al uren mee bezig houden.
Het pand heeft alle sfeer van een soort van "nr1 restaurant in Zwolle" alleen het ging eigenlijk al mis bij het begroeten van het personeel, alsof ze er zeker van waren dat ze een succesformule in handen hadden en dat wij "'t Pestengasthuys" maar gewoon perfect moeten vinden.
Wij zijn geen "vinologen" maar weten zekers wel een goede wijn te waarderen en of deze bij een gerecht past. We hebben erg uitgebreid gegeten en hebben ons rot gelachen om de wijnen die we erbij kregen. Niet dat ze niet lekker waren hoor, integendeel, maar nee, ze pasten niet bij de maaltijden, we hadden op een gegeven moment het gevoel dat ze er precies 1 gang elke keer naast zaten.
Eigenlijk hadden we het moeten zeggen, maar we kregen er niet echt de gelegenheid voor, vragen of alles in orde is o.i.d. kennen ze er niet. En zelf de zeur uithangen is niet mijn stijl in een restaurant met andere gasten om ons heen. Wie weet is hun beleving anders en wil anderen daar niet mee lastig vallen.
Waarom dan dit (voor mij) lage cijfer qua eten. Nou dat was bij het prijskaartje, dit bedrag stond totaal niet in proporties bij de geleverde kwaliteit, we wisten wel dat het prijzig zou worden en opzich ook helemaal niet erg, maar niet voor wat wij voorgeschoteld hebben gekregen, gewoon echt bijna 2 keer te duur. Kwaliteit/Prijs staan totaal niet in verhouding en de service was gewoon erg koud/kill. Jammer, want het is echt een mooi pandje/aankleding en verbeter dit en je kan echt concurreren met de top in Zwolle! Ons zie je niet meer terug en dit vooral i.v.m. de prijs/kwaliteit.
Heerlijk gegeten met vrienden. Een vijf gangen verrassingsmenu. De bijpassende wijnen maakte het geheel tot een heerlijke culinaire beleving. Echt een aanrader!
Gegeten op: 9 december 2012.Familiediner bij het Pestengasthuys op de bovenste verdieping. Sfeervolle historische entourage met privacy. Ideaal voor een groep. Viergangen verrassingsmenu. Heerlijk gegeten met als hoogtepunt zeer mooi opgemaakte cocquilles. Heerlijk stukje hert. En lekkere bijpassende wijn. Een heerlijk avondje met familie!
Gegeten op: 9 november 2012.Prachtige locatie, hooggespannen verwachtingen. Helaas, de prijs/kwaliteitsverhouding is helemaal zoek. de gerechten zijn niet bijzonder, de bijpassende wijnen stijgen niet boven het gemiddelde uit. De bediening is ook geen feest.En dat kan niet voor die prijs. 't Pestengasthuys kan dit niet lang volhouden met restaurants in de omgeving waar de verhoudingen beter in balans. Werk aan de winkel dus!
Gegeten op: 2 november 2012.Een gezellige avond beleefd bij het pestengasthuis in Zwolle. Een van de betere restaurants in de stad. We hebben gekozen voor het 4 gangenmenu en dat bleek een goede keuze. We hebben genoten van de hoogstandjes uit de keuken. De bijpassende glazen wijn waren goed gekozen maar vonden we wel aan de prijs. Al met al is de kwaliteit prima, de sfeer is goed, maar het is wel stevig aan de prijs.
Schrijf zelf een recensie over 't Pestengasthuys
Schrijf hieronder je recensie over 't Pestengasthuys. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.
| Maandag | Gesloten |
| Dinsdag t/m Vrijdag | 12:00 - 21:00 |