KeukenFrans
Openingstijden12.00-14.30, 18.00-22.00, za & zo geen lunch, zo geen ' a la cart'

ad_wijgerde ad_wijgerde 6 maart 2012

Na de fijne belevenis van vorige restaurantweek op herhaling. Ditmaal een diner in een uitverkocht huis. We kregen een fijne ronde tafel bij het raam en we bestelde een witte wijn als aperitief. Een Rueda van het huis Mantel Blanco gemaakt van Verdejo 2010, aangenaam fruitig met een toets van meloen en een elegante afdronk. Als borrelgarnituur een kom met hierin kroepoek van tandoori met vadouvan gekruid en een mayonaise dip aangemaakt met tomaat. De kroepoek was lekker knapperig en licht gekruid, de mayonaise was lekker fruitig, een leuke start.
Het broodgarnituur werd uitgeserveerd met een mooie grote bol in partjes voorgesneden met een schijf gezouten roomboter, olijfolie en een kopje zeezout. We moesten omdat we wat vroeg waren even wachten op de amuse die deels aan tafel werd bereid. Uit de keuken in een kom zoetzure komkommer met stukjes oester. De tafelbereiding was een ijsje gemaakt met stikstof, de ingrediënten zijn gin, suikerwater en oestervocht. Het resultaat mocht er zijn, de oester was prima in de smaak aanwezig en combineerde mooi met de gin en komkommer, lekker.

De wijn voor het voorgerecht werd op een leuke wijze gepresenteerd door Camille Seebregts die vanavond haar handen vol had aan de sommeliers functie. Een Franse Sauvignon blanc van het huis Just Fiou met stuivend fruitig aroma en subtiele kruidigheid. Uit de keuken twee halve kogels zult van “Lejeune” (kwaliteitsslager uit het centrum van Tilburg), gebakken sint jakobsmossel, piccalilly, bereidingen van biet en crunch van macadamia. Zelf had ik nog niet eerder zult op (vooroordeel) en nu bleek het erg lekker, grappig. De mossel was uitstekend gebakken en vond via de piccalilly prima aansluiting met de wijn. De bietbereidingen maakte het gerecht compleet, aardse smaken en mooie mondbelevingen van ijs, spons en kaviaar. De wijn gaf hier en daar nog mooie fruitige accenten en was hierdoor een prima begeleider. (9.3)

De tweede begeleider was een Viognier 2010 “Les Salices” van het huis Lurton, bloemig aroma met een zweem perzik en een klein bittertje in de afdronk. Uit de keuken een stuk op de huid gebakken wilde zeebaars vergezeld van gekookte mosselen in de schelp, venkel, takjes dillen en een romige saus gekruid met Ras El Hanout. De baars was lekker hartig, sappig en met een krokant jasje. De mosselen verzorgde aangename afwisseling en de venkel deed de wijn opbloeien. Met de dille kon je leuke accenten leggen, weer een geslaagde ronde. (9.4)

Een Italiaanse wijn is geselecteerd voor het hoofdgerecht, Campo Almare 2008 van het huis Bolgheri gemaakt van een blend van bordeaux druiven. De neus lijkt op een gerijpte Haut Medoc maar in de mond is hij duidelijk gespierder. Op het bord bereidingen van kwartel, bitterbal van parmezaan, quenelle van bospaddenstoelen, rolletjes van groene kool en stukjes witlof. Ralph Blaakenburg de chef zet aan tafel nog even de puntjes op de i met geraspte ganzenlever voor over de borstfilet en het uitgieten van de saus op basis van kwartel. De borst was bereid op een hooi gestookte barbecue en had een mooie rooksmaak, de ganzenlever die hierop aan het smelten was maakte het bourgondisch, wat een smaakbeleving! Het krokant gefrituurde boutje aten we met de vingers en we konden het zo lekker in de saus deppen, erg smaakvol. Een rustpuntje vonden we in de rolletjes kool en de stukjes witlof. Het bitterballetje was ook toppie, hoog op smaak met een smeuïge vulling en een diepe fruitige parmezaan smaak. De gespierde wijn kon het allemaal prima aan en met zijn heerlijke aroma was het genieten. Een voor Auberge grensverleggende bourgondische ronde. (9,6)

Uit de keuken kwam een pre dessert, in een sherry glas stukjes bloedsinaasappel, crème van bloedsinaasappel, citroen ijs en crumble van munt, een fijne opfrisser.

We mochten kiezen uit kaas of dessert, we besloten voor het moois uit de keuken. Hierbij een heerlijke dessertwijn van het huis Errazuriz gemaakt van laat geoogste Sauvignon blanc 2010. Een fruitige niet te zoete wijn met aroma van ananas en honingdauw. Op een langgerekt bord bereidingen van wortel met mousse en ijs van witte chocolade, een wortel-kruiden cake en crumble van yoghurt. Van de wortel was er heerlijk ijs gemaakt, toefjes crème en stukjes puur. De wijn was een heerlijke begeleider. (9)

Als afsluiting een krachtige espresso met op een leiplaatje een vijftal friandises.

De bediening had ondanks het volle huis alles goed onder controle. Ze zijn goed op elkaar ingewerkt en ieder had een eigen taak. De gerechten kwamen gelijkmatig door en werden prima ingeleid. Camille heeft weer mooie begeleiders geselecteerd, we waren weer helemaal voldaan. Na de laatste twee bezoeken kunnen we zeggen dat ze het niveau van favoriet hebben bereikt, leuk om in Tilburg nu twee favorieten te hebben.

Charlaine Charlaine 4 december 2011

De buitenkant van het restaurant doet vermoeden dat dit een bijzondere belevenis moet worden. Eenmaal binnen leeft dat gevoel nog steeds; mooie ronde ruimte met mooi opgemaakt tafels en een haardvuur. Helaas valt het eten me tegen; het is niet slecht maar de veelheid aan liflafjes zien er misschien spannend uit maar doen niets met elkaar. Het is van alles wat maar het is het ook net niet. De kaasplank maakt wel weer wat goed; mooie kaaskar met veel bijzondere en heerlijke kazen waaruit je een keuze kunt maken.
Toch maakt het dat niet meer goed.

ad_wijgerde ad_wijgerde 27 september 2011

Met geweldig weer gingen we naar het restaurant met misschien wel het mooiste terras van Tilburg. Na de positieve ervaring op Tilburg culinair waren we verwachtingsvol. We mogen een tafel uitzoeken op het terras en strijken neer op een rieten kuipstoel. Een witte wijn als aperitief en dit wordt een Rueda van Mantel Blanco 2010, lekker fruitig met wat kruidigheid. Hierbij werd de borrelhap uitgeserveerd, licht gekruide rijstcrackers, gemarineerde ui, gemarineerde groene olijven en radijsjes Flamboyant met kruidendip.
Het broodgarnituur bestond uit een bolletje krokant gebakken wit dat in partjes gesneden is gezouten roomboter, olijfolie en grof gemalen zeezout.

De eerste amuse is een ijspastille van watermeloen op een bedje van basmati crème erop wat pikante kokoskerrie schuim en gepofte quinoa, een smakelijk hapje.

De tweede amuse in een bitterbal van aardpeer, poeder van spek, stukje gebakken spek en mayonaise van eekhoorntjes brood. Een mooi zalvend balletje met fijne smaak.

De eerste begeleider is een Fiano di Avellino van Terranera, mooi aroma met tonen van perzik en meloen, sappig en elegant in de mond. De presentatie van het voorgerecht was verrassend mooi, geschroeide tonijn met hierop toefjes van eendenlever, structuren van pompoen en sinaasappel, couscous en twee mooi gebakken langoustines. De tonijn heeft voor altijd wat extra smaken nodig om ervan te kunnen genieten, deze waren ruimschoots aanwezig, het zoete van de pompoen en het fruitige van de sinaasappel en het zalvende effect van de eendenlever maakte de tonijn tot een ware delicatesse. De cressjes die royaal aanwezig waren gaven leuke accenten. De langoustines zijn van zichzelf al erg smaakvol en bourgondisch vond ik het dat er twee op het bord lagen. De wijn was een prima keuze en ondersteunde de fijne smaken, uitstekend een topgerecht. (9,5)

Een favoriete wijn van me van het huis Bellingham werd door Camille Seebregts gepresenteerd, een Zuid Afrikaanse blend 2008 van een vijftal witte druiven die een half jaar ontwikkeling op eikenhout heeft gehad. Goud geel, vol en rijk met tropisch fruit en een aroma wat doet denken aan een goede houtgerijpte Meursault. Een mooi stukje gegrilde schol met hierop kruim van chorizo, erbij artisjokhart, artisjokken barigoule en een dressing van wortel met olijfolie. De vis was mooi op smaak en lekker sappig, de kruim van chorizo gaf een verrassend aangename toets en met het garnituur kon prima afgewisseld worden, prima. De wijn combineerde met zijn volle smaak en houttoets uitstekend. (9)

Een Italiaanse Salentino 2006 van het huis Santa Barbara gemaakt van Negroamaro werd ingeschonken. Rijk aroma met tonen van rijpe pruim en kers, fluwelig in de mond met aangenaam fruit en ronde afdronk. De chef presenteert zelf het hoofdgerecht, drie bereidingen van duif met quenelles van shi-i-take met truffel, crunch van popcorn-pistache, groenten garnituur en saus van duif. De borst van duif is rijk van smaak en heeft een uitstekende cuisson wel trekken we eerst even zijn jasje uit. Het haasje is om te zuigen, zalig en het boutje is mooi gaar. De quenelles zijn met mooie diepe truffelsmaak en ondersteunen de duif uitstekend, zo ook de wijn die het gerecht met zijn rijke smaken naar een hoger platvorm lift, heerlijk. Een topper weer, ik ben onder de indruk. (9.5)

Voor het pre dessert krijgen we een tafelbereiding, altijd een leuke beleving. Ralph Blaakenburg de chef maakt van room en moscovado suiker met behulp van vloeibare stikstof, roomijs. Dit wordt toegevoegd aan het uitgeserveerde glaasje met gemarineerde appel blokjes en rumrozijnen. Een lekker tussendoortje.

De dessertwijn is een Les Clos de Pauliles, Banyuls Rimage 2008 van het huis Chateau de Jau gemaakt van Grenache. Een versterkte wijn met minimaal 254 gram restsuiker per liter. Tonen van rijpe pruimen met krenten in de neus en een fluwelige afdronk. Op het bord een twister van witte en pure chocolade, bereidingen van rode biet, framboos en druppels aceto balsamico. De biet is de verrassing van het gerecht en geeft mooie aardse tonen aanvullend bij de chocolade. Met de aceto kunnen zure accenten wordt geplaatst de Banyuls maakt het feestje af, erg lekker weer. (9)

Als afsluiter nog een lekkere espresso met een viertal fijne friandises.

De bediening onder leiding van Camille Seebregts loopt nog steeds gesmeerd met gepaste dosis gezelligheid. Het terras was ondanks de maandag lunch vanwege het mooie weer en de aanbiedingsprijs toch aardig vol gestoomd.

Prijs kwaliteit is dik in orde, vier gangen 30,- begeleidende wijnen 5,50. De kwaliteit is ten opzichte van vorig jaar duidelijk verbeterd en de plaats in de lekker top 500 is zeker gerechtvaardigd. We hebben in Tilburg een nieuwe nummer twee, proficiat.

dhans dhans 8 september 2011

Aardig voorgerecht met coquilles en garnalen en een saffraan marshmellow. De friet bij het hoofdgerecht stond al 10 minuten voor de kalfshaas op tafel en was dus koud. . De kalfshaas was dat ook, dus het was wel consequent. De kaasgang was weer wel goed, De huiswijn is van 14 in een dozijn. Goed, slecht, goed, matig dus. Moet beter kunnen op zo'n leuke lokatie.

driesdewit driesdewit 17 augustus 2011

heb alleen een salade gegeten met mozzarella, heb nog wel gevraagd of deze salade met sla was, en dat werd positief bevestigd.
Helaas kreeg ik alleen tomaten zowel geel als rood en een beetje mozzarella,
met twee hele kleine sneetjes brood, de bediening was ook niet echt vriendelijk.

Geef zelf je mening over Auberge Du Bonheur