Wij ontvangen al meer dan 40 jaar met trots gasten in ons landhuis waarin Restaurant Chalet Brakkestein is gevestigd. Ons stijlvolle en comfortabele landhuis met terras en zicht op het park en de monumentale paardenstallen zou u bijna doen vergeten dat u ‘ gewoon’ in Nijmegen bent.
Wij zijn trots op onze mooie locatie en laten u daar graag van meegenieten.
Prachtige locatie. Maar de carpaccio was vettig te noemen en de champignons erbij leken met teveel Ketjap te zijn bereid. De als hoender aangeprijste luxekip was prima in orde. Personeel tracht zo correct te zijn dat ze soms onhandig, en in ieder geval niet vlot zijn (bestellingen van drank duren..). Qua status en locatie zouden ze makkelijk twee tafels per ruimte er uit kunnen doen. Nu is het toch krapjes zitten. De achtergrondmuziek is ronduit rampzalig. Slecht uitgelijnde luidsprekers die je kunnen isoleren als je in de geluidsrichting zit, en de Drie Tenoren staan op eeuwige repeat: alsof Ivo Niehe ieder moment kan binnenlopen om een omelet met ham, kaas en truffel te bestellen.
Mooie omgeving, vriendelijke ontvangst en voldoende persoonlijkeaandacht zonder opdringerig te zijn. Omdat het mijn verjaardag was, had men het menu extra feestelijk gemaakt en kregen wen een desertwijn van het huis aangeboden. En dat terwijl we het menu van de restaurantweek namen. Heel lekker gegeten, we voelden ons gast in plaats van klant. Hier gaan wij zeker nog eens eten om van de kaart te genieten.
Ik geef onderstaande ''rapportpunten'':
ontvangst een 8, kwaliteit van het eten een 9, prijs kwaliteitverhouding een 8, kwaliteit van de bediening een 8, entourage een 7,5. Kortom wij hebben heerlijk gedineerd op 6 januari 2012
"Tussen 12.00 en 18.00 kunt a van onze borrelkaart bestellen", las ik op de site. Om alvast in de kerststemming te komen wilden mijn vriend en ik afgelopen weekend om 16.00 daar eens een lekker glas wijn gaan drinken met een van de aangeprezen borrelhapjes erbij. Bij binnenkomst was er geen gastheer te bekennen. Toen we uiteindelijk iemand uit de keuken zagen komen, werden we behandeld alsof we twee schooiers waren. "Een borrelkaart??? Nou, soms komt er wel eens iemand in de zomer iets op ons terras drinken, verder doen we dat eigenlijk nooit..." Wat een afknapper... Waarom dan een aparte link op jullie site naar deze borrelkaart??!! Ik kom hier nooit meer...
Het thema van deze avonds was: "charge of the black brigade".
Lief en ik zijn hier wezen eten in het kader van de onlangs gehouden restaurantweek.
De kwaliteit van het eten was op zich prima ( alhoewel het dessert nogal zuur was), maar de snelheid waarmee de bediening de gerechten liet komen was ronduit onprettig. Ik heb ze dan ook gevraagd het allemaal wat rustiger aan te doen, eveneens met de steeds gestelde vraag of we nog wat wilde drinken. Ik vermoed dat ze zo de revenue wilden opkrikken.
Ambiance is overigens prachtig, zowel binnen als buiten.
Wat meer terughoudendheid in de bediening en de puntjes op de i in het dessert zouden tot een beoordeling "goed" hebben geleid.