Reserveer nu
't Korensant over zichzelf

Vlakbij Schiermonnikoog en Lauwersoog op een van de mooiste plekken van Nederland (Lauwersmeergebied), vind u het pittoreske dorpje Molenrij Hier bevind zich ons Restaurant met Erfgoedlogies (1800) 't Korensant kent een verrassende seizoens en streekgebonden kaart met aangename moleculaire verrassingen Met veel plezier ontvangen wij u in Molenrij Wicher en Sigrid www.korensant.nl

KeukenBelgisch, Frans & Biologisch
Bijzondere kenmerken topper Eurotoques

Verstopt in een plaatsje genaamd Molenrij in Groningen is restaurant ’t Korensant gevestigd. Hier kun je een complete ervaring beleven door er te dineren, overnachten en ontbijten, maar je kunt er natuurlijk ook alleen uitstekend dineren. In een huiselijke setting wordt je ontvangen door de uiterst vriendelijke gastheer. Samen met de kok zorgt hij ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Bereid je voor op een palet van uitgebalanceerde en verfijnde smaken die je de hele avond in verrukking doen doorbrengen.

heidebus heidebus 7 mei 2012

Zonder verwachting hebben we gereserveerd. Maar we hebben heerlijk gegeten, lekkere wijnen gedronken in een prettige sfeer. En nog betaalbaar ook. Voor ons een volslagen verrassing, zo in het Hoge Land van Groningen.

gnb gnb 27 maart 2012

Beste restaurant in de provincie. Eerlijk en puur, geweldige sfeer en prima prijzen. Geen al te ingwikkelde gerechten, maar waanzinnige en verrassende smaken, die je bij blijven.

huizinga006 huizinga006 16 maart 2012

Bezocht tijdens de restaurantweek op donderdag 8 maart

Op 30 autominuten van de stad Groningen.

Om te beginnen wat minpuntjes:
- De visamuse per tafel was prachtig, maar ik had van te voren kenbaar gemaakt dat 1 persoon absoluut geen vis wilde.
- Gastvrouw/eigenaresse is niets op aan te merken, de 2 heren in de bediening hebben nog wel wat ondersteuning nodig: in elk geval 1 van beiden geen enkele kennis van hetgeen er zoal op de menukaart prijkt, wijn schenken terwijl de gerechten al (langer) op tafel staan en (onderlinge) communicatieproblemen. In mijn ogen echte beginnersmissers.

Pluspunten:
- Hier wordt met liefde en toewijding gekookt. Prachtig te zien en te proeven dat er hoofdzakelijk met streek- en seizoensgebonden producten wordt gewerkt.
- Knus interieur. Indien het weer het toelaat kan er in een heuse kas getafeld worden.
- Sytse (tv programma "Topchef") en Wicher zijn uitstekend op elkaar ingespeeld.

Klein katertje: de weg (naar Groningen) staat vol flitspalen. Al jaren ontloop ik ze allemaal, behalve de "melkkoe" vlak voordat je Winsum uitrijdt richting Groningen. Ook dit keer heb ik 'm toch weer weten te scoren..... U bent gewaarschuwd!

grunneger grunneger 20 februari 2012

Afgelopen zaterdag hier gegeten en we hebben nog steeds een glimlach op ons gezicht van het diner! Wat een fantastische belevenis is het Korensant. Wij kozen voor het 5 gangen verrassingsmenu, maar waren na een tijdje de tel kwijt. Het was echt een verrassing: twee heerlijke amuses vooraf, zalig (zelf gebakken?!) broodjes, de gerechten zelf, nog weer een amuse tussendoor, weer een aantal gerechten en bij de koffie nog een paar verrassinkjes! We waren er stil van, en dat wil wat zeggen....

YasmineS YasmineS 13 oktober 2011

Prachtig pand. Professionele bediening. Nog nooit zoveel verschillende smaken in één maaltijd gegeten. Uitstekend prijs, kwaliteit verhouding

Geef zelf je mening over 't Korensant

MaandagGeopend Geen diner