| Keuken | Biologisch, Vegetarisch, Frans & Internationaal | |
| Meld dit restaurant als niet meer open » | ||
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
Het Heimwee zit in een schitterend pand in de binnenstad van Nijmegen, vlak bij de rivier. Binnen lijk je een kleine huiskamer te betreden: een beetje klassiek, maar wel op een knusse wijze. Jammer dat het er de hele avond wat koud blijft.
We kiezen een 4-gangenverrassingsmenu (a la carte kan hier niet). Dat menu laat zien dat de chef zijn vak beheerst, maar hele grote verrassingen komen we niet tegen. Het laat ook zien dat de chef houdt van het combineren van een grote hoeveelheid ingredienten. Soms pakt dat goed uit, maar soms lijkt het wat overdadig, zeker omdat de smaken van sommige onderdelen wat vlak blijken te zijn en daardoor weinig toevoegen. Wat springt eruit? De hazenpeper uit het tussengerecht is heerlijk kruidig. De runderlende en de rosbief uit het hoofdgerecht zijn perfect klaargemaakt (hoewel ze wel wat warmer hadden mogen zijn) en gaan vergezeld met een heerlijke jus. Het voorgerecht (een combinatie met onder andere gamba en een beete taaie inktvisring) en het nagerecht (met onder andere een aardige chocolademousse en een streep gezouten caramel) zijn niet onaardig maar overtuigen minder.
De bediening is vriendelijk en attent. De chefs komen zelf langs om de gerechten te serveren en uit te leggen (dat gaat overigens wel erg rap) en de gastvrouw heeft een goede hand in haar wijnkeuze.
2 1/2 jaar terug hier gegeten en zo de moeite waard om nog eens terug te keren omdat het toen zo goed was bevallen. We zaten in Uden in een hotel maar we wilden perse een keertje wederom bij het Heimwee eten. En we hadden geluk! Voor de eerste avond in het nieuwe jaar open, na een korte vakantie, met een nieuwe kaart. Dus we waren de eersten die van de nieuwe kaart mochten genieten. We lieten ons verrassen door een 4 gangen menu met bijpassende wijnen. Kan de gerechten en de wijnen niet nauwkeurig beschrijven maar de combinaties waren top. We hebben het ons heel goed laten smaken. De bediening was erg aardig, wist veel van de gerechten en de wijn. Ook kwamen de koks nog aan onze tafel. Prijs/kwaliteit was goed. We hebben een heerlijke avond gehad en als we ooit weer eens in de buurt zijn keren we zeker een keertje terug. Kortom een aanrader!
Gegeten op: 4 januari 2013.
Er zijn geen menu's meer en slechts nog keuze uit een 4 of 5 gangen verrassingsmenu, waarvan we de laatste optie hebben genomen. Ik heb als aperitief een glas huisrood genomen waar mijn gezelschap zich aan cava te goed deed: de Grenache was heerlijk, evenals de steak tartare, waarbij een prima Riesling werd geserveerd. Bij de schelvis werd een Syrah rose geschonken, die we allemaal aanzienlijk minder geslaagd vonden, gevolgd door een ietwat ongebruikelijke combinatie van haasfilet en runderstoofvlees met een Pinot Noir waar de meningen over uiteen liepen. Bij de kaas op vijgenbrood werd een goed passende zoete sherry schonken, en het perenijs werd door een prima passende Muscaat vergezeld.
Door het ontbreken van een menu was ons niet duidelijk geworden wat de 5 gangen of het wijnarrangement zouden kosten. We hadden wel vooraf op de site gekeken, maar daar was de keuze uit 3 of 4 gangen die 33 resp. 39,50 kosten. Daar staat overigens ook een optie op voor een beleefbon à 65 euro waarvoor je naast een glas wijn bij elk van vijf gerechten nog een slowfoodamuse en koffie en friandise krijgt, die wij niet hadden genomen. Dan viel de 80 euro die wij p.p. kwijt waren toch wat tegen, zeker omdat er ook nog een bob bij zat die halve glaasjes dronk (die overigens ook keurig voor de halve prijs als bobglaasjes op de bon staan) en af en toe een oversloeg.
Wij hebben hier anderhalf jaar eerder een keer uitmuntend gegeten met allerlei sous vide gerechten, waarbij vooral het toen zeer uitgebreide assortiment open wijnen waaruit de bediening toen ad hoc het wijnarrangement samen stelde beïndrukte. Destijds was er een zeer uitgebreide wijnkaart gevuld met allerlei uit verre uithoeken opgedoken niet alledaagse juweeltjes. Door de herinnering daaraan had ik tot gisteren Het Heimwee als eerste genoemd als ik in een restaurant van mijn keuze zou mogen gaan dineren. Dat gevoel is nu weg. Het was niet slecht, al het eten was correct bereid (van mijn partner had het eten ook wel een 8 mogen krijgen, en ze is het na het lezen ervan wel eens met deze beoordeling, maar was zelf een tikkeltje milder geweest), porties waren niet erg royaal, bediening was zo-zo, en de prijs-kwaliteit verhouding was een beetje zoek. Bij ons vorige bezoek was het restaurant vol, terwijl er nu de hele avond drie tafeltjes bezet zijn geweest: misschien hebben anderen voor ons al dezelfde ervaring gehad. Je kunt van drie tafeltjes natuurlijk niet een gebouw en vijf man personeel betalen, maar als je klanten het gevoel krijgen dat ze toch wel een beetje uitgemolken worden: daar wordt het niet voller van.
Het is al even geleden dat we hier gegeten hebben, dus ik weet de gerechten niet precies meer te beschrijven, maar het stoorde ons dat de bediening erg nadrukkelijk aanwezig was.Ze praatte erg hard en was iets te amicaal.
Het eten was aardig, maar we hadden er meer van verwacht. Geen goede prijs/kwaliteit verhouding. Voorgerecht (vis)was goed, hoofdgerecht redelijk (stoofvlees en klein stukje vlees). Aardig, maar niet bijzonder geen salade of frites erbij, dus te weinig (terwijl ik geen grote eter ben) Het dessert was eenvoudig, absoluut niet culinair, en ook weinig.
Tegen het aangeprezen aperitief van het huis konden we nog net "nee" zeggen (prijzig, gezien op de website, en zoet) de wijn was ook te duur voor de half gevulde glazen.
Al met al veel geld kwijt voor een matig diner. Jammer.
Afgelopen zaterdag met z'n tweeën( Moeder en dochter)bij Heimwee gegeten. We waren een weekendje in Nijmegen. Via Google op de site gekomen, tel.nr. opgezocht en afspraak gemaakt. We konden dus kiezen uit drie, 4 of 5 gangen.
We kozen voor 4 gangen. Het eten was heerlijk, maar de bediening was bedroevend slecht. Er werd ons verder niets uitgelegd over het concept. Omdat het tijdschrift Lekker net uit is, heb ik gevraagd of ook zij in de Lekker staan. Ja, dat was zo. Ieder jaar werd hun uitstekende recensie opnieuw opgenomen in dit blad van de 500 beste restaurants van Nederland!
We hebben de Lekker gekocht, maar geen woord erin over dit restaurant. Een grote leugen dus. Als je het niet weet, zeg dat dan gewoon en ga niet zo maar liggen kletsen. Ik heb nog gezegd:"Je bgrijpt dat we het op gaan zoeken hè?" En zeker, dat was geen probleem, want ze stonden er echt in. Nee dus.
Er werd ook niet gevraagd of we een wijnarrangement erbij wilden. Dit werd zo maar gedaan! Ik heb nog gevraagd om een wijnkaart. Ja, die hadden ze. Helaas werd deze niet gebracht. Ze bleven er vanuit gaan dat we bij ieder gerecht een bijpassende wijn zouden nemen. Ook liep dit niet synchroon met de gerechten. De wijn kwam of veel te vroeg of veel te laat. Jammer! De gerechten waren lekker, maar soms aan de koude kant.
Schrijf zelf een recensie over Het Heimwee
Schrijf hieronder je recensie over Het Heimwee. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.
| Maandag t/m Zaterdag | 18:00 - 22:00 |
| Zondag | Gesloten |